Zimski sportovi

Video: Tampi drugi poraz u nizu, Bostonu dvoboj u MSG-u

Željka Jurkas • srijeda, 20.11.2013.
Video: Tampi drugi poraz u nizu, Bostonu dvoboj u MSG-u

Bogata NHL večer s deset utakmica donijela je pregršt golova. Sve je počelo golom Buffala nakon deset sekundi igre protiv St. Louisa...

Gol Tylera Enisa je ujedno bio i jedini za domaćine. Niti minutu kasnije Brenden Morrow izjednačuje da bi krajem prve Vladimir Tarasenko powerplay golom doveo Bluese u prednost. Svoj drugi gol večeri Morrow ponovo zabija na asistenciju Chrisa Stewarta koji se to jutro borio s virozom: „Nije izgledalo kao da se loše osjeća. Imao je snage, uzimao je pak i stvarao dobre prilike“, bio je pun hvale Morrow. Konačnih 4:1 postavlja Magnus Paarjavi.

Dva gola Phila Kessela za 400. bod karijere, tri asistencije Joffreya Lupula i prvi gol Davida Clarksona u dresu Leafsa obilježili su osmu pobjedu Toronta u Air Canada Centru. “Najvažnije je da smo pobijedili. Dobar je osjećaj maknuti neke ljude s leđa, ali to je sve dio igre. Kada imaš prilike, kad tad će gol doći.“, rekao je Clarkson. Od početka je sve krenulo na stranu Toronta kada je Trevor Smith zabio prvi gol nakon 22 sekunde igre. U drugoj trećini najprije Kessel postavlja prednost od dva gola, da bi Casey Cizikas par sekundi prije kraja dao nadu u eventualni povratak Islandersa. Mason Raymond se spremanjem odbijanca pobrinuo da se to ne dogodi odmah početkom treće, prednost na tri gola diže Clarkson, Frans Nielsen vraća utakmicu na dva gola razlike, a Kessel u akciji 2 na 1 s James van Riemsdykom konačno zabija za 5:2.

Flyersima je dugo trebalo da krenu u sezonu, no izgleda da sve napokon sjeda na svoje mjesto. Pobjedom 5:2 u Wells Fargo Centru nad Senatorima produžili su seriju barem boda po utakmici na pet i, što je još važnije, spojili su dvije pobjede na domaćem ledu. Kapetan Claude Giroux zabio je svoj drugi gol sezone za početno vodstvo Flyersa koje početkom druge Sean Couturier povećava na dva gola. Ovo je prvi gol Couturiera nakon 25 utakmica. „Samopouzdanje je velika stvar. Naši glavni igrači realiziraju, skupljaju bodove i osjećaju se dobro.“, rekao je trener Philadelphije Craig Berube. Ottawa s dva powerplay gola izjednačuje utakmicu te sredinom treće strijelac Kyle Turris puca prema praznoj mreži. Nicklas Grossmann uspijeva klizaljkama skrenuti pak koji se odbija od stative, a sudac označava da nema gola. Nakon pregleda video snimke Philly kreće žestoko, Kimmo Timonen zabija svoj prvi gol nakon 21 utakmice, par sekundi kasnije Wayne Simmonds povećava vodstvo, a na samom kraju utakmice Adam Hall zabija shorthand gol u praznu mrežu.

Max Pacioretty zabio je hat trick otjeravši prošlotjednu prvu zvijezdu NHL-a Josha Hardinga s vrata prije kraja druge trećine. Time je uspješno okončao najduže razdoblje bez gola svoje karijere – osam utakmica: „Kada ne zabijaš, sumnja krene i ja sam sumnjao u sebe više nego ikada u životu.“, rekao je Pacioretty. Trener Michel Therrien izmiješao je igrače i ponovo spojio najuspješniju liniju s kraja prošle sezone ne bi li našao ofenzivnu kemiju s obzirom na to da mu je momčad u zadnje tri utakmice dala samo tri gola. „Volim igrati s Davyjem i mislim da se svatko na svijetu osjeća ugodno igrajući s Gallagherom. On ne staje i sve nas pokreće. Dovoljan je taj djelić sekunde kada ide na forecheck i omete obranu“, pohvalio je suigrače vlasnik hat tricka. Michael Bournival, Daniel Briere i Alex Galchenyuk su se upisali u strijelce za pobjedu Montreala 6:2 nad Minnesotom.

Prvi shutout Mareka Mazaneca s 27 blokiranih udaraca za osmi poraz Detroita u Joe Louis Areni. Wingsi nisu izgubili osam u nizu kod kuće od 1986.: “Ovo je jako frustrirajuće vrijeme za nas. Ništa nam ne polazi za rukom, ali moramo izaći i stvarati prilike. Mislim da se ne radi o manjku truda ili volje.“ , rekao je vratar Jimmy Howard koji je upisao 23 obrane. Predatori su poveli powerplay golom Shea Webera na samom kraju druge, a Gabriel Bourque postavio je konačnih 2-0.

Tuukka Rask s 43 obrane prva je zvijezda dvoboja Originalnih šest. Niti kazneni udarac u prvoj trećini dosuđen Chrisu Kreideru nije ga prošao. Povratak Ricka Nasha nakon 17 utakmica zbog potresa mozga dočekan je s velikim optimizmom u Madison Square Gardenu: “Bila je to dobra utakmica. Očito mi nismo bili dovoljno dobri. Ne smijemo si priuštiti primati golove na našem powerplayu. Moramo bolje završavati.“ Sva tri gola utakmice pala su u drugoj trećini. Ofenziva Bruinsa došla je iz tzv. Merlot linije: pogotci Shawna Thorntona i Daniela Paillea uz asistenciju Gregoryja Campbella. Za Rangerse Derick Brassard postiže gol dvije sekunde prije kraja powerplaya.

Colorado je prekinuo seriju od tri poraza s ukupnom gol razlikom 13:5 pobijedivši Chicago 5:1 na domaćem ledu. Već u prvoj trećini golovima Paula Stastnyja, Gabriela Landeskoga i Johna Mitchalla tjeraju Coreyja Crawforda s gola. “Ovo znači puno. Znali smo da su oni jedna od najboljih momčadi NHL-a. Pričali smo da moramo igrati s povjerenjem i da imamo sve razloga svijeta da tako i igramo.“, rekao je kapetan Landeskog. U strijelce Avalanchea su se upisali još PA Parenteau i Cody McLeod, a počasni gol za Hawkse je dao Brandon Saad. Semyon Varlamov bio je važna karika u pobjedi zaustavivši 36 udaraca.

Oilersi su nakon samo dva gola u zadnjih 15 trećina na domaćem ledu napokon našli napadačku kemiju. Četvrti gol ukupno, a drugi Davida Perrona na početku druge trećine potjerao je s gola vratara Sergeya Bobrowskog, no ni Curtis McElhinney nije bolje prošao primivši tri gola. Tijekom cijele utakmice Edmonton je bio nezaustavljiv, šest igrača (Jordan Eberle, Ryan Smith, Nail Yakupov, Justin Schultz, Taylor Hall i Perron) zabilo je sedam pogodaka, a vratar Devan Dubnyk je s 14 obrana zaključao vrata. “Pobjeda je bilo malo s velikim pauzama i odigrati ovako, i k tome još doma, je dobro za nas. Ali, što je važnije, dobro je za naše navijače. Oni su patili koliko i mi i lijepo je dati im nešto zbog čega se mogu osjećati dobro“ rekao je trener Oilersa Dallas Eakin.

Jedina utakmica koja nije završila u regularnom dijelu odigrana je u Vancouveru. Na ispucavanju kaznenih udaraca Floridin Jonathan Huberdeau jedini je uspio prevariti vratara i donio Panthersima prvu pobjedu u povijesti u Rogers Areni. Florida je povela golom Brada Boyesa početkom prve, a početkom druge Chris Higgins izjednačuje. U trećoj Jannik Hansen dovodi Canuckse u prednost, no Shawn Matthias ubrzo vraća utakmicu u egal. „Ovo je vjerojatno naša najlošija utakmica sezone. Nismo zaslužili bod.“, rekao je trener Canucksa John Tortorella .

Ben Scrivens je obranio 19 udaraca na gol u svojoj prvoj domaćoj utakmici otkako je preko ljeta došao u Los Angeles za pobjedu Kingsa nad Tampom. Nažalost, nakon dva uzastopna shutouta niz neprimljenog gola je prekinut nakon 191:19 minute krajem druge kada Valtteri Filppula zabija powerplay gol za smanjenje vodstva Kingsa na 4-1. Pet igrača Los Angelesa upisalo se u strijelce u utakmici u kojoj su apsolutno dominirali s 31 udarcem na gol. Anže Kopitar je poveo sredinom prve, a sve zaključio Dustin Brown krajem druge. Drugi gol Tampe dao je Victor Hedman rano u trećoj za konačnih 5:2. Tampa je držala niz od sedam pobjeda bez poraza protiv momčadi Zapada do početka ovog niza gostovanja, a sada po prvi puta ove sezone ima dva poraza u nizu uz ukupni rezultat 5:11. Martin St. Louis igrao je svoju tisućitu NHL utakmicu: “Nije vrijeme za paniku. Moramo ispraviti greške. Ne želimo da se dvije utakmice pretvori u četiri, pet. Moramo biti iskreni i ocijeniti našu igru. Svi možemo i moramo dati više.“

NHL
Buffalo Sabres – St. Louis Blues 1:4
Toronto – New York Islanders 5:2
Philadelphia Flyers – Ottawa Senators 5:2
Montreal Canadiens – Minnesota Wild 6:2
Detroit Red Wings – Nashville Predators 0:2
New York Rangers – Boston Bruins 1:2
Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 5:1
Edmonton Oilers – Columbus Blue Jackets 7:0
Vancouver Canucks – Florida Panthers 2:3
Los Angeles Kings – Tampa Bay Lightning 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))20.11.2013. u 21:45
    @ irilov, u pravu si sto se tice prezimena ali ako vec ispravljas takve greske onda bar ti napisi to prezime s velikim slovom :))
    :))
  • irilov20.11.2013. u 18:16
    nije paarjavi nego paajarvi
    irilov