Košarka

Blassingame: "Imamo talenta i bolju kemiju, isplatio nam se dobar rad"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.11.2013.
Blassingame: "Imamo talenta i bolju kemiju, isplatio nam se dobar rad"
Foto: Kristijan Komarica

Cibona je prekinula niz od 28 uzastopnih europskih poraza pobjedom u Le Mansu. Na nimalo jednostavnom gostovanju, Vukovi su odigrali dobru utakmicu, a Slaven Rimac je stigao i do druge pobjede na klupi Cibone...

Predugo je Cibona nizala poraze u Europi. Ipak u šestom kolu Eurokupa uspjela je slaviti i to na gostovanju u Francuskoj kod Le Mansa gdje je bila bolja sa 64:53. U tom susretu Zagrepčani su od samog početka bili bolji protivnik i zaslužili su pobjedu.

"Imamo talenta i bolju kemiju, zaslužili smo tu prvu pobjedu u Eurokupu. Naporno i dobro smo radili i to nam se sada isplatilo. Znali smo da je Le Mans dobra momčad, ali smo se dobro pripremili za utakmicu", istaknuo je razigravač Cibosa Jerel Blassingame.

Slaven Rimac još uvijek ne zna za poraz i ima stopostotan omjer. U dva susreta na klupi Cibone, upisao je dvije pobjede.

"Na klubu je bio veliki pritisak i ovo nam je vrlo važna pobjeda. Znamo da ćemo vrlo teško do druge runde natjecanja, ali ova pobjeda nam puno znači za samopouzdanje. Sretan sam zbog reakcije igrača, odigrali smo dobru utakmicu", istaknuo je Rimac.

Trener domaćina John-David Jackson čestitao je Ciboni na prekidu negativnog niza.

"Nismo imali niti ritma, a niti discipline od početka utakmice. Cibona je kontrolirala susret i strpljivo izgradila pobjedu. Nama je ovo najlošija utakmica u Eurokupu ove sezone, nismo izgledali kao momčad. Cibona je potpuno zaslužila prekid crnog niza i izlazak iz teškog razdoblja, čestitam joj."

Među boljim u sastavu Le Mansa bio je Reyshawn Terry.

"Moramo se mijenjati, u utakmicu smo ušli jako loše. Moramo pronaći način za napredak. Kao u mnogim utakmicama dosad, u prvom poluvremenu smo se našli u minusu i potrošili smo puno energije za povratak. Moramo naučiti nametnuti svoj ritam."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • mala truba22.11.2013. u 08:55
    evo ja mogu posvjedocit da je upravo tako bilo , fakat smo se ono...gledali u cudu koji mu je kurki !?
    mala truba
  • mala truba22.11.2013. u 08:51
    ma smijurija kako je "vodio" ekipu...nakon 2 odgledane tekme, uzivo (sjedim obicno iznad klupe Cibone) bio sam u soku na sta je licila komunikacija Spahije sa igracima. i ne samo sa igracima - imao je on bisera i prema pomocnim trenerima.
    mala truba
  • litleben21.11.2013. u 19:57
    Za ovu glupu Spahijinu izjavu o zicerima, nisam ni znao. Pokojni Krešo je na treninzima baš na zicerima najviše inzistirao.
    litleben
  • Obrisan korisnik21.11.2013. u 16:53
    Nikakva prljava posla SHT... bio sam na utakmicama na početku sezone (Cedevita pa Radnički...) i osvjedočio se da komunikacija trener - igrači nikako ne štima... neka nervoza i psovanje od Spahije. O igri da i ne govorim jer su izgledali kao da su se jučer okupili a ne da mjesec dana treniraju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2013. u 15:40
    Čitam komentare već dulje i ne vjerujem. Da nitko od vas koji 24/7 pratite Cibonu niste primijetili OČIGLEDAN obrazac stavljanja kajle (sada bivšem treneru).... vidim da se sada masovno svršava na Rimca, ma kakav Rimac. Dečkima se očito nisu svidjele neke vizije Spahije, pa su mu ga smjestili. A... [više na forumu]
    Obrisan korisnik