Zimski sportovi

Video: Dominacija Pensa, Ducksi izgubili prvi bod na domaćem ledu

Željka Jurkas • četvrtak, 21.11.2013.
Video: Dominacija Pensa, Ducksi izgubili prvi bod na domaćem ledu

Vraćeni u istu diviziju nakon 1993., ovoga puta Metropolitan, Penguinsi i Capitalsi su odigrali svoju prvu utakmicu sezone u Verizon Centru. Marc-Andre Fleury je zaključao vrata drugi puta sezone, a napad Pensa zasjao je punim sjajem...

U brzoj i energičnoj prvoj trećini u kojoj su Pensi bili dominantniji, Paul Martin s plave prvi pronalazi mrežu nakon uspješnog penalty killa druge najuspješnije powerplay momčadi lige. Beau Bennett na dodavanje Jevgenija Malkina zabija svoj prvi gol sezone i povisuje vodstvo.

Druga trećina je bila nešto sporija, sa više napada Washingtona, no ono što će se pamtiti je predivan, gotovo školski powerplay gol Pittsburgha u zadnjoj minuti. Malkin uz zid sa desne strane za Chrisa Kunitza koji prosljeđuje Jamesu Nealu uz sam gol, on odmah daje na drugu stranu gdje iz lijevog kruga Sidney Crosby pogađa suprotni gornji kut Bradena Holtbyja za svoj jedanaesti gol sezone. Pobjedu od četiri gola razlike zaključuje Neal na dodavanje Martina i Malkina.

Trener pobjednika Dan Bylsma nije krio zadovoljstvo sveukupnim izdanjem svoje momčadi: “Ovo je možda i najkompletnija utakmica koju smo odigrali. Izašli smo jako, postavili dobar ritam i uz brzinu utakmice i par dobrih prilika, zabili par golova. Njihov powerplay je poseban i triput smo se na početku utakmice morali obraniti, što mislim da je jako bitno. Drugi dio je bio timski rad. No zbog načina na koji smo odigrali, kako smo kontrolirali pak i kako smo ih zatvorili, veliko je zadovoljstvo ostati s praznom mrežom.“ Washington je ostao na 18 udaraca na gol naspram 40 Pittsburgha, od kojih su Alexu Ovečkinu pripala smo dva.

Kapetan Mikko Koivu bio je prva zvijezda u pobjedi Minnesote u Canadian Tire Centru s dvije asistencije i pobjedničkim golom manje od tri minute prije isteka vremena. Čak dvaput je Ottawa preuzimala vodstvo u susretu dviju momčadi koje su u zadnjoj utakmici doživjele velike poraze. Kyle Turris shorthand golom na početku prve dovodi Ottawu u prednost, no Minnesotin Jason Pominville odgovara powerplay golom niti minutu kasnije.

“Razočaravajuće je i frustrirajuće izgubiti, pogotovo jer smo imali možda najbolju prvu trećinu sezone. Igrali smo dosta dobro, no napravili smo grešku, dvije i oni su kapitalizirali.“ rekao je vlasnik prvog gola. Drugo vodstvo Senatora dolazi preko Mike Zibanejada pet minuta nakon toga. U drugoj se Jason Brodin i Dany Heatley upisuju na listu strijelaca i daju prednost Wildu. Milan Michalek svojim četvrtim golom sezone izjednačuje utakmicu na asistenciju Erika Karlssona kojemu je ovo četvrta utakmica s bodom u nizu.

Večer nakon najgore utakmice sezone Columbus je nastavio gostovanje u Kanadi te u Calgaryju u produžetku uspio upisati dva boda. Jacketsi su poveli golom Nicka Foligna u prvoj kada se njegov udarac odbio od T.J. Brodiea i prevario Reta Berra koji je par minuta prije imao spektakularnu, više nogometnu nego hokejašku obranu biciklom. “Nikad se ne predaj. Bio sam daleko naprijed i mislio da će Johansen pucati, no on je dodao, tako da sam kasnio na drugu stranu. Ništa drugo nisam ni mogao. Probao sam nekim dijelom tijela zasmetati i pogodio me, mislim u klizaljku. Bilo je tu puno sreće. Radije bi da smo osvojili dva boda“ rekao je Berra.

Flamesi se početkom treće vraćaju u utakmicu golom Joea Colbornea, no više nije bilo pogodaka u regularnom dijelu. Sredinom produžetka, s ekstra napadačem na ledu Nikita Nikitin neometan zabija odbijanac u gotovo praznu mrežu za svoj prvi gol sezone.

Pokušavajući izbiti pak Ben Lovejoy pogađa klizaljku Coreyja Perryja i on se odbija u mrežu označavajući kraj produžetka i pobjedu Devilsa.

Gol se pripisao Travisu Zajecu: “To je jedan od najsretnijih golova koje sam ikada zabio. Pobjeda je velika i puno nam znači jer je ovo jako dobra domaćinska momčad, općenito su veliki, jaki i stvaraju dobre akcije.“Domaćin je prvi poveo golom Matta Beleskeya na koji Devisli odgovaraju s dva powerplay gola unutar 86 sekundi za preuzimanje vodstva. U drugoj trećini Ducksi prvo s prednošću od dva igrača izjednačuju, a kasnije kapetan Ryan Getzlaf nebranjivim slapshotom vodi domaćine u prednost. Jaromir Jagr iznuđuje produžetak 61 sekundu prije kraja i kvari dotadašnji stopostotni učinak domaćina u Honda Centru.

“Ne smeta te toliko što izgubiš utakmicu nego način na koji izgubiš. Igrali smo s dobrom, čvrstom momčadi. I odigrali dobru utakmicu. Imali smo slabije trenutke kao i svi drugi, ali kada imaš pobjedu minutu prije kraja, moraš moći sve zatvoriti.“, nije bio zadovoljan Getzlaf. Led je u drugoj trećini s ozljedom gornjeg dijela tijela napustio branič Anaheima Francois Beauchemin, drugi na listi plus-minus NHL-a sa odigrane 24 utakmice.

NHL
Ottawa Senators – Minnesota Wild 3:4
Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 0:4
Calgary Flames – Columbus Blue Jackets 1:2 produžetak
Anaheim Ducks – New Jersey Devils 3:4 produžetak

Foto: Facebook/NHL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.11.2013. u 17:49
    Haha i ja sam malo krivo pročitao, eh iskvareni umovi... Drago mi je da su Sid i ekipa pomeli s leda tu bahatu bagru. A Ducksi su u krizi očito, sinoć su opet igrali konfuzno, šeprtljavo i većinom nezainteresirano. Ali dobro, svaka ekipa prolazi kroz crne periode, bude to BB brzo doveo u red. QUACK... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2013. u 13:04
    Zanimljiv naslov, bolje da ne kažem kako sam ga prvi put pročitao :-P
    Obrisan korisnik