Nogomet

FIFA pokrenula istragu oko Šimunićevog skandiranja s navijačima

Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.11.2013.
FIFA pokrenula istragu oko Šimunićevog skandiranja s navijačima
Foto: Kristijan Komarica

Stoper Dinama i hrvatske reprezentacije Josip Šimunić našao se pod istragom Fife zbog skandiranja s navijačima nakon što je Hrvatska izborila prolazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil...

Izvjesno je kako Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Brazilu u barem jednoj utakmici neće moći računati na Marija Mandžukića, no postoji mogućnost da će zaigrati i bez Josipa Šimunića.

Iskusni stoper Dinama i hrvatske reprezentacije nakon pobjede protiv Islanda u slavlju na travnjaku priključio se navijačima u skandiranju "za dom spremni" zbog čega je FIFA pokrenula istragu.

"Trenutno prikupljamo podatke različitih službenih osoba nakon čega ćemo ih analizirati. Još uvijek nemamo komentara na ovaj događaj", potvrdio je za Four Four Two glasnogovornik Fife.

Oglasio se i Josip Šimunić koji je odmah odbacio bilo kakve rasne ili političke konotacije svojeg postupka.

"Strašna mi je pomisao da bi me se moglo staviti u kontekst poticanja na bilo kakav oblik mržnje ili nasilja. Meni je dom asocijacija na ljubav i toplinu, a Zagreb, Hrvatska i Maksimir su moj dom u nogometnom kontekstu, ovdje sam uvijek davao svoj maksimum. Protiv Islanda sam se na svoj način borio za ime i ugled svoje domovine i to je jedina slika doma koju imam u glavi. Ako je itko to shvatio drugačije, negiram bilo kakav politički kontekst jer sam vođen ljubavlju prema svom narodu i domovini, a ne mržnjom i destrukcijom", prenosi Šimunićevu izjavu službena stranica Dinama.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • javasluk22.11.2013. u 21:06
    Ma je tako je kako kažeš, ali ne postoji logika po kojoj jenan prekršaj opravdava ili abolira ili poništava onaj drugi. Ti zastupaš "oko za oko, zub za zub" ili ?
    javasluk
  • javasluk22.11.2013. u 21:04
    Imaju tu odgovornosti i oni koji su mu doturili mikrofon............ neće se oni provuć......
    javasluk
  • Obrisan korisnik22.11.2013. u 21:02
    Opet si previše dopuštaš...Volio bi vidjet na bazi čega si sam sebi umislio da možeš tako pričat...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2013. u 16:48
    Samo zbog nacina na koji pisem zakljucujes da sam srbin? hi hi hi. A da pisem engleski bio bi englez? Ja nemam cak ni kapi balkanske krvi. A to sto sam napisao je bilo da Vas sve malo promrdam i zapitam da li je uopste normalno mrzeti druge narode. A ti mene teras dalje. Ocigledno je to za Vas... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2013. u 15:57
    Austroman, zar ti nemaš svoj srpski forum na kojem možeš širit laži i pisat gluposti. Koliko je nedužnih ljudi pobijeno 1918-1995 u ime bratstva i jedinstva i tvoje omiljene Jugoslavije?
    Obrisan korisnik