Rukomet

Dvoršek: "Moramo dići borbenost i agresivnost kako bismo parirali RN Löwenu"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • četvrtak, 21.11.2013.
Dvoršek: "Moramo dići borbenost i agresivnost kako bismo parirali RN Löwenu"

Momčad CO Zagreba iza sebe je protekloga tjedna ostavila neugodan gostujući poraz od RN Löwena da bi se potom na pobjedničke staze vratila slavljem u gostima kod Nexea. Vrijeme je stoga da hrvatski i regionalni rukometni prvak s dobrom igrom nastavi i u novom dvoboju s Nijemcima koji su, pak, najavili trener Boris Dvoršek te lijevo krilo Lovro Mihić.

Pred rukometašima Croatia osiguranja Zagreb ove je subote nov i nimalo lak dvoboj s njemačkim Rhein-Neckar Löwenom. Nakon nimalo ugodnog poraza od Nijemaca protekloga četvrtka vrijeme je da se Zagrebaši u najboljem svjetlu pokažu na svom terenu gdje pred punom Arenom očekuju prikazati igru kakvu znaju, a uz povratnike Sandra Obranovića i Josipa Šandrka žele pružiti i bolji otpor.

Zagrebov ključni igrač, desni vanjski Luka Stepančić ove sezone nije na visini zadatka, no trener Dvoršek uvjeren je da će se dizati zajedno s ostatkom ekipe: "Sa Stepančićem smo mnogo razgovarali, on zna gdje griješi i tu se ne radi o njegovoj formi već o drugim stvarima, pristupu i slično. Pametan je on dečko i ispravit će to. Svi momci će biti još agresivniji i žešći i davat će sve od sebe i dići se iznad svog praga kada osjete umor. Naime, želimo napredovati kao ekipa i poduzimamo sve moguće da dignemo momčad kako bi Zagreb bio kakav treba biti."

Nadodao je potom strateg CO Zagreba: "Stalno radimo i razgovaramo, ali to je posao koji traje. Kako ekipa tako i pojedinci trebaju sazreti kako bi i igra bila bolja. No, važno je da rezultatskih kikeva nema i zadovoljni smo postignutim u SEHA ligi i Ligi prvaka iako je onaj poraz u Harkivu još teško izbaciti iz glave."

Ususret dvoboju trener hrvatskog i regionalnog prvaka stoga se prvo osvrnuo na poraz u gostima: "Iza nas je velika utakmica, u Njemačkoj smo izgubili s osam razlike, no RN Löwen je bolja ekipa od nas, to je momčad koja pretendira na vrh Bundeslige te je pokrivena na svim mjestima. Moćna je i fizički i trkački i činjenica je da mi u Njemačkoj protiv nje nismo imali šansi. No, trebali smo svakako pružiti jači i žešći otpor što smo i učinili u drugome poluvremenu kada smo pokazali kako treba igrati."

"Iako je njima svejedno igraju li u gostima ili kod kuće, nama nije. Stoga treba pružiti što bolji otpor i upotrijebiti snagu uma, volje, htijenja i želje da pokažemo da se možemo nositi s takvom ekipom. Moramo dići svoju borbenost i agresivnost kako bismo parirali RN Löwenu", nastavio je potom Zagrebov strateg s taktikom za uzvratni ogled s Nijemcima.

Odlična vijest za trenera, kao i cijelu momčad regionalnog prvaka jest potpuni povratak Obranovića i Šandrka, kao i uigravanje Ilije Brozovića: "Od ozlijeđenih do kraja sezone out ostaju jedino Kovačević i Brozović. Međutim, Brozović se već počeo uključivati u momčad, izbjegava kontakt, ali trenira u potpunosti. Također, nema Matića i Batinovića, dok su Obranović i Šandrk u punom treningu, vraćaju se u momčad, oboje će igrati u subotu, naravno da ne mogu odmah biti na sto posto forme budući da su pauzirali dva mjeseca, ali bitno je da ih sada dignemo koliko možemo za Celje te da ih u utakmici s Borcem prije toga razigramo i uigramo s ostatkom ekipe."

Sjajna atmosfera u ekipi od prošle sezone kada je stigao trener Dvoršek zajedno sa svojim stručnim stožerom samo se nastavila stoga je ozračje u svlačionici odlično, a napornog rada ne nedostaje: "Atmosfera je uistinu odlična, ovaj smo tjedan trenirali dva puta na dan, a iza nas je prije toga i utakmica s Nexeom koja je bila korektna. Tamo smo promašili previše zicera, no tomu je razlog umor budući da nemamo mnogo vremena za treninge. Očekujemo ove subote u Areni pune tribine i njihovu podršku, ali i pokušaj senzacije. Iako, RN Löwen je objektivno mnogo bolji od nas i favorit je u Zagrebu, no pred našom smo publikom željni pružiti jači otpor."

Mihić najavio nova Zagrebova slavlja

"U utakmici protiv RN Löwena nismo mogli pružiti dovoljno dobar otpor kao što se očekivalo od nas, no trenirali smo cijeli tjedan, pogledali snimku utakmicu, analizirali pogreške i siguran sam da će ove subote biti bolje. Što se tiče utakmice s Nexeom, bilo je dobro, ali promašili smo dosta tih zicera te se nadam kako ćemo i to popraviti", kazalo je za početak Zagrebovo lijevo krilo Lovro Mihić koje je protiv Našičana startalo kao prvo lijevo krilo hrvatskog prvaka.

Mihić se također potom osvrnuo na povratak ozlijeđenih suigrača te je kazao i riječ, dvije o samoj atmosferi unutar momčadi: "Vraćaju nam se dvojica igrača s kojima smo na početku sezone postavili dobru obranu, no dogodile su nam se tada dvije nesretne obrane koje su nam onemogućile daljnji napredak u obranu, ali kroz daljnje igre dići ćemo se na željeni nivo. Uz to atmosfera u ekipi je super i tako će i ostati stoga očekujem naše nove pobjede i sve bolje i bolje rezultate."

"Nismo imali slobodne dane, stalno treniramo jer želimo izvući maksimum iz ekipe. Zaista želimo biti drugačiji nego do sada i s Obranovićem i Šandrkom dobit ćemo na agresivnosti u obrani, obrana uistinu mora biti žešća i kolektivnija. No, treba nam jednostavno još vremena da se uigramo svi skupa i da budemo sve bolji i bolji", jasan je bio Dvoršek.

Ulazak u utakmicu jedan je od vidljivih problema momčadi CO Zagreba, no trener Dvoršek i njegovi suradnici i igrači rade na tome kako bi ekipa već od prve minute u susrete ulazila agresivno kako treba: "Analizirali smo sve probleme, jednostavno premekano krećemo u obrani i primamo puno golova, no očekivali smo da ćemo prije strah vidjeti u napadu nego u obrani. No, ne ulazimo dovoljno agresivno, ali i to će se popraviti karakterom igrača koji dolaze i koji se ne boje nikoga. Možda nam tu nedostaje i malo rutine i iskustva i zbog toga smo u strahu, ali činjenica je i da smo prefina ekipa, bojimo se udarati i tu nam nedostaju ta dva, tri borbena igrača koja ćemo dobiti povratkom trojice ozlijeđenih."

Nastavio je potom Dvoršek s osvrtom na svoju ekipu te je za kraj otkrio kako će ona s povratkom upravo ozlijeđenih igrača izgledati baš kako bi hrvatski prvak trebao izgledati: "Neki su igrači preskočili neke rukometne razrede te sada istovremeno uz taktičku pripremu za RN Löwen radimo i abecedu rukometa. Primjerice, Nijemci su duboko izlazili na naše igrače koji ih jedan na jedan nisu znali proći. Međutim, mlada je to još ekipa, čekamo da sazremo svi i naučimo neke stvari. No, sve to skupa ide dosta brzo i siguran sam kako se već u sljedećim dvobojima ovakve pogreške više neće događati."

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!