Zimski sportovi

Video: Avalanche slavio u velikom dvoboju kod Coyotesa, Roy donio pobjedu Bluesu u Bostonu

Branimir Korać • petak, 22.11.2013.
Video: Avalanche slavio u velikom dvoboju kod Coyotesa, Roy donio pobjedu Bluesu u Bostonu

U zanimljivoj NHL večeri, dva najzvučnija dvoboja riješena su u dodatnim minutama. Colorado je u produžetku slavio kod Phoenixa dok je St. Louis nakon kaznenih udaraca bio bolji od Bostona...

Slavljenička večer Olivera Ekmana Larssona i njegov 200. nastup u NHL-u pokvareni su porazom Coyotesa na domaćem ledu protiv Colorada. Dvije sjajne momčadi i ove sezone među najboljima u ligi pružile su dobar hokej, a gosti su slavili golom Ryana O'Reillyja 42 sekunde prije kraja produžetka.

Iako je Colorado dobro otvorio utakmicu i poveo s 2:0 golovima Johna Mitchella i Andrea Benoita, spašavao ga je u nastavku utakmice Semjon Varlamov koji je primio tri gola, ali i obranio čak 41 udarac. Nakon vodstva Avalanchea, Coyotesi su uspjeli napraviti preokret i preko Michaela Stonea, Martina Hanzala i Antoinea Vermettea povesti s 3:2. Ipak produžetak gostima donio je Cody McLeod malo više od tri minute prije isteka regularnog vremena.

“Mislim da smo napravili puno dobrih stvari i kontrolirali dobar dio utakmice i stvorili 75 situacija za postizanje pogodaka. Međutim u ovakvoj neizvjesnoj utakmici pogreške se skupo plaćaju i ako protivnik u produžetku dobije dva puta powerplay, bit ćete kažnjeni. Šteta što smo im poklonili priliku za pobjedu“, komentirao je trener Coyotesa Dave Tippett.

Zanimljivo je bilo u Bostonu gdje su kazneni udarci odlučivali pobjednika u susretu Bostona i St. Louisa. Slavio je Blues s 3:2 nakon propuštene velike prilike da riješi pitanje pobjednika na startu produžetka kada je Derek Roy pogodio prečku.

Roy je dobio priliku za iskupljenje u kaznenim udarcima i u četvrtoj seriji je nadmudrio Tuukku Raska i donio svojoj momčadi pobjedu. Strijelci za Blues u 60 minuta bili su već spomenuti Roy i David Backes dok su na drugoj strani uspješni bili Gregory Campbell i Carl Soderberg.

“Kada određujem izvođače kaznenih udaraca, pratim igrače i njihovo ponašanje, a Roy mi se činio iznimno motiviranim, želio je izvesti taj kazneni udarac. Rekao je dečkima na klupi što će napraviti, napravio je taj potez i zabio“, objasnio je trener Bluesa Ken Hitchcock.

Uz 36 obrana Anttija Niemija Sharksi su upisali visoku pobjedu protiv Tampe 5:1. Lightningu nije pomogla niti dobra večer Andersa Lindbacka koji je zaustavio 31 pokušaj domaćina.

Vrlo raspoložen bio je Tommy Wingels koji je bio dvostruki strijelac, a pogotke za Sharkse dodali su i Brad Stuart, Brent Burns i Patrick Marleau. Jedini gol za Tampu postigao je Tyler Johnson sredinom posljednje dionice kada je pobjednik već bio poznat.

Gol povratnika nakon 13 utakmica pauze zbog ozljede Bretta Burnsa za 4:0, ubio je utakmicu. Thornton je pucao, pak je pogodio Burnsa u klizaljku i odbio se u gol. “Nisam napravio ništa, ali neću reći ne takvom pogotku“, rekao je Burns nakon susreta.

Winnipeg Jetsi su se raspali u posljednjoj trećini i Blackhawksi su stigli do visoke pobjede 6:3. Na ulasku u posljednju dionicu bilo je 3:3, no onda su Blackhawksi pokazali visoku efikasnost i s tri gola stigli do pobjede.

Činilo se da će imati lagan posao kada su Patrick Kane i Brandon Saad zabili za 2:0, no domaćin se vratio golovima Andrewa Ladda i Keatona Ellerbyja. Još jednom je Chicago poveo sredinom druge trećine preko Jonathana Toewsa, međutim Dustin Byfuglien je donio novo poravnanje. Ipak treća dionica je bila potpuno u znaku Blackhawksa koji preko Mariana Hosse, Bena Smitha i Patricka Sharpa odlaze do pobjede.

“Ako cijelo vrijeme igrate u svojoj zoni i to tako kako smo mi igrali u ovom susretu, ne možete očekivati pobjedu“, rekao je Ondrej Pavelec koji je zaustavio 27 pokušaja Chicaga.

Toronto Maple Leafsi su odradili i 11. utakmicu bez Tylera Brozaka te su upisali novi poraz, ovaj put od Nashville Predatorsa 4:2. Počelo je dobro po Maple Leafse koji su poveli golom Petera Hollanda, međutim nakon toga gosti < dva gola Craiga Smitha te po jednim Setha Jonesa i Matta Cullena rade preokret. Pet minuta prije kraja Nazem Kadri je samo smanjio na konačnih 4:2.

Napad Flyersa je definitivno proradio nakon vrlo lošeg početka sezone. Protiv Sabresa su slavili 4:1 u susretu u kojem je obrana Buffala još jednom bila loša, Ryan Miller je skupio 42 obrane, ali to nije pomoglo njegovoj momčadi. Poveo je Buffalo preko Tylera Myersa u završnici prve trećine, međutim nakon toga Matt Read dvaput vara Millera, Vincent Lecavalier i Scott Hartnell po jednom i Flyersi odlaze do pobjede.

Na mukama je bio i Justin Peters koji je s 43 obrane davao nadu Hurricanesima u povoljan ishod na gostovanju kod Red Wingsa. Jači za povratnika nakon ozljede Jeffa Skinnera, Hurricanesi su pokušavali doći do iznenađenja, ali Detroit je na kraju slavio s 4:3. Gustav Nyquist je zahvalio na povjerenju i što je povučen iz AHL momčadi Red Wingsa zabivši dva gola dok su po jedan dodali Darren Helm i Nicklas Kronwall. Za goste je dvostruki strijelac bio Andrej Sekera, a jedan gol je postigao Brett Bellemore.

Još jednom vrlo loša igra u powerplayu (1/5 te 3/35 u zadnjih deset utakmica), kao i raspoloženi Henrik Lundqvist s 41 obranom, zaustavili su Starse koji su upisali poraz od New York Rangersa na svom ledu s 3:2. Povratnik nakon ozljede Rick Nash igra sve bolje i to je potvrdio i golom za 1:0, a osim njega za Rangerse su zabili i Chris Kreider i John Moore. Pogotke za Dallas postigli su Stephane Robidas i Alex Chiasson.

Posljednji dvoboj Edmontona i Floride obilježila je pobjeda Oilersa nakon čega je Kevin Dineen dobio otkaz. Promjena trenera tek djelomično je pomogla Panthersima koji se i dalje muče, a Oilersi igraju sve bolje i stigli su do treće pobjede zaredom, ovaj put 4:1. Predvodio ih je Jordan Eberle s dva gola dok su po jedan postigli Sam Gagner i David Perron dok je jedini strijelac za Pantherse bio Scottie Upshall.

Kingsi nisu uspjeli okruniti dominaciju protiv Devilsa pobjedom. Gosti su unatoč svega 15 udaraca na gol Bena Scrivensa slavili s 2:1 u produžetku dok je na drugoj strani Cory Schneider bio vrlo zaposlen te je obranio 34 udarca. Ryan Carter je doveo Devilse u vodstvo u posljednjoj dionici, međutim njegov pogodak „poništio“ je Justin Williams. U produžetku je Jaromir Jagr iskoristio jednu od rijetkih prilika gostiju i odveo Devilse do pobjede.

NHL:
Phoenix Coyotes – Colorado Avalanche 3:4 produžetak
Boston Bruins – St. Louis Blues 2:3 kazneni udarci
San Jose Sharks – Tampa Bay Lightning 5:1
Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 3:6
Toronto Maple Leafs – Nashville Predators 2:4
Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres 4:1
Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes 4:3
Dallas Stars – New York Rangers 2:3
Edmonton Oilers – Florida Panthers 4:1
Los Angeles Kings – New Jersey Devils 1:2 produžetak

Foto - Wikipedia, Keith Allison

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.11.2013. u 16:54
    Mislim da Colorado mora pasti kad-tad. Pogotovo Varlamov i Giguere moraju eventualno prestat čupat bodove. A onda bi mogli počet dramatično tonut u jednom času.
    Obrisan korisnik