Nogomet

Vrbanović: "Naš stav je da ni na koji način Šimunić nije pozivao na ustaštvo"

Ivana Strahija • petak, 22.11.2013.
Vrbanović: "Naš stav je da ni na koji način Šimunić nije pozivao na ustaštvo"
Foto: hns.family

Na konferenciji za novinare HNS-a izvršni predsjednik Damir Vrbanović bio je sasvim jasan, po mišljenju krovne hrvatske nogometne organizacije, Josip Šimunić nakon susreta Hrvatske i Islanda nije pozivao na ustaštvo.

Sve dok FIFA ne izda svoj pravorijek po pitanju pokliča "za dom spremni" Josipa Šimunića pred tridesetak tisuća ljudi na Maksimiru, neće se znati (nogometna) sudbina hrvatskog reprezentativca i Dinamovog igrača.

No, Državno odvjetništvo u Zagrebu je kazalo svoje, dodijelivši Šimuniću najstrožu moguću kaznu predviđenu zakonom, a sad je i HNS, preko izvršnog predsjednika Damira Vrbanovića, zauzeo stav.

"Šimunić je fenomenalni igrač, a gesta je bila neprimjerena. No, naš je stav da Šimunić ni na koji način nije pozivao na ustaštvo. On je sam šokiran i najavio je pravnu bitku, a mi zahvaljujemo svima koji su nam po tom pitanju pružili podršku", rekao je Vrbanović dodavši da je u Fifu poslano priopćenje.

Na pitanja o Šimuniću nadovezala su se ona o uklanjanju transparenta "Zapamtite Vukovar", što je zatražila FIFA: "Mi smo pred utakmicu tražili minutu šutnje za Vukovar i taj transparent, no delegat na to nije pristao, mislim da se uplašio i da je pogriješio. Čini se da Hrvatska kod Uefe i Fife ima vrlo specifični tretman, a ja se s time ne mirim", rekao je izvršni predsjednik.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov24.11.2013. u 16:07
    onda ste veći idioti nego san mislija. a to nije lako bit.
    irilov
  • mb54st23.11.2013. u 15:27
    Gospodo iz HNS-a niste potpuno stali u zaštitu velikog čovjeka, nogometaša i domoljuba gosp. Šimunića, jerničim nikoga nije povrijedio i ugrozio, a ono "čudo" od ministra će biti glavni krivac ako dođe do ishitrene kazneod strane FIFA-e, jer da taj tzv. ministar skupa sa kompanijom iz tzv.Vlade i... [više na forumu]
    mb54st
  • Obrisan korisnik22.11.2013. u 23:39
    To boldano je jedan od razloga zašto transparent nije moga na teren. Previše smo pičke, previše šutimo i ne borimo se dok ne bude kasno. Zato će nas srbojugoslaveni jebat koliko oće dok mi glumimo i želimo se svidit svima.
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199022.11.2013. u 23:30
    pa si naša po forumu ode tražit investicije za Vukovar? da se razumimo, u potpunosti te podržavan u tom sta govoris, al nasa si crkvu di ces Boga molit.... Ne možemo mi utjecat ni na puno banalnije stvari oko nas, kamo na investicije u neki grad il područje
    Hrvoje1990
  • Hrvoje199022.11.2013. u 23:29
    mene samo zanima zašto se na sve načine pokušava zataškat, il u najmanju ruku minorizirat to da je uoči utakmice po prijavi te udruge "Korak naprijed", a članice te neke "FARE" delegat naredija skidanje transparenta "ZAPAMTITE VUKOVAR" !? nek mi se javi izrod koji je u stanju to logično objasnit?... [više na forumu]
    Hrvoje1990