Nogomet

Šuker: "Oni koji su bili na stadionu pokazali su da vole Hrvatsku"

Ivana Strahija • petak, 22.11.2013.
Šuker: "Oni koji su bili na stadionu pokazali su da vole Hrvatsku"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Predsjednik HNS-a Davor Šuker na konferenciji za medije zahvalio se svima koji su na Maksimiru bodrili Hrvatsku te je od javnosti zatražio pomoć za izgradnju nacionalnog stadiona...

Davor Šuker presretan je odazivom navijača na utakmicu Hrvatska - Island: "Zahvaljujem navijačima, dolaskom su dokazali da vole Hrvatsku", kazao je nogometni šef na konferenciji za medije.

"Trudit ću se da izborim da se utakmice igraju ranije, kako ne bi bilo ispada na stadionima. Imamo problem s infrastrukturom, no nadam se da ćemo to uspjeti riješiti", dodao je Šuker. "Molim državu da nam pomogne u izgradnji nacionalnog stadiona, kako bismo se mogli prijavljivati za velike utakmice, poput Superkupa, koji se igrao u Pragu, a mogao se u Zagrebu."

Plasman na Scjetsko prvenstvo donijet će HNS-u mnogo novca, a Šuker komentira: "60 posto novca ide Savezu, ostalo izborniku i igračima. Naravno, svoj dio će dobiti i Štimac. Taj plasman je međutim izuzetno važan za Savez, za navijače, ali i za hrvatsku ekonomiju."

Hrvatska delegacija ići će na izvlačenje skupina u Brazil: "Velika je sreća što se plasirala i BiH, iako je ne bih volio u skupini."

O tome gdje će se pripremati reprezentacija odluke još nema, bit će donesena nakon izvlačenja, no prijateljske su pripremne utakmice već dogovorene. Naredani su Japan, Meksiko, Kanada: "Imamo još priliku dogovoriti se s Nizozemskom i Švicarskom, vidjet ćemo s izbornikom Kovačom što i kako."

Šuker je još napomenuo kako će Mario Mandžukić zbog crvenog kartona navodno dobiti tek jednu utakmicu kazne.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2013. u 21:36
    Pomozi nogometnim centrima - Cibaliji, Osijeku, Varteksu, Šibeniku...oni proizvode nogometaše, oni su baza. Repka treba češće u Vinkovce, Osijek, Varaždin, Split,i nek im ostane više para. Nikad više prijateljske na neutralnom terenu!
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina24.11.2013. u 21:16
    šta ima ovaj tip preispitivati ko voli Hrvatsku?! ajde pokušaj ti za početak maknuti Mamića iz HNS-a.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik23.11.2013. u 10:18
    Pa gospodin , vidi se na slici, je akademski čovijek. Kada je završio sa nogometom koliko se sjećam odmah je otvorio Akademiju Šuker i prvi diplomirao, magistrirao i doktorirao. A neki govore da nema ni OŠ...Lažu Davore reci im..A kod investicija , zna se..treba pomagati građevinske tvrtke u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2013. u 19:54
    Obrisan korisnik
  • ZEEBANCIA22.11.2013. u 19:49
    Dok je igrao u Španjolskoj također je pokušavao utajiti porez pa je "opominjan" nešto slično kao i Messi....
    ZEEBANCIA