Nogomet

Rebić: "Zadovoljan sam igrama. Ako bude trebalo zamijeniti Mandžukića, dat ću sve od sebe"

Branimir Korać • petak, 22.11.2013.
Rebić: "Zadovoljan sam igrama. Ako bude trebalo zamijeniti Mandžukića, dat ću sve od sebe"
Foto: FaH

Ante Rebić uživa u povjerenju Nike Kovača. Napadač Fiorentine dobio je priliku protiv Islanda i nije razočarao. I sam je zadovoljan svojim nastupima, nada se odlasku u Brazil gdje bi trebao biti jedan od kandidata za zamijeniti kažnjenog Marija Mandžukića...

Jedan od onih hrvatskih reprezentativaca iz kategorije "budućnost je pred njima" je Ante Rebić. Mladi napadač Fiorentine opravdao je ukazano povjerenje i pokazao u susretima protiv Islanda da se na njega može računati.

"Sretan sam što sam uopće bio pozvan u reprezentaciju. Izbornik Kovač me zvao konstantno, čak i kada sam bio ozlijeđen, a šansu mi je dao u najvažnijim utakmicama. Drago mi je zbog toga, ali je najvažnije da smo prošli na SP. Izbornik vjeruje nama mladima, dobro nas poznaje i predstavljamo tu novu generaciju", rekao je Rebić za Slobodnu Dalmaciju.

Rebić je zadovoljan svojom igrom protiv Islanda i nada se putu u Brazil i minutaži, posebno zbog kazne Mariju Mandžukiću.

"Zadovoljan sam svojom igrom u ove dvije utakmice, dobio sam dosta pozitivnih kritika. Za reprezentaciju uvijek odigram dobro. Bit će teško nadomjestiti Mandžukića koji je jedan od najboljih napadača Europe, ali ja sam tu, dat ću sve od sebe i probati zamijeniti kog god treba pa tako i Mandžu. Bez obzira, želja mi je da dobije što manju kaznu."

U Fiorentini se još uvijek bori za minute i to u žestokoj konkurenciji.

"S Gomezom sam odradio samo dva treninga jer još uvijek trenira odvojeno, a Rossi je čudo od igrača. Zabio je više golova nego što ima nastupa. Na posljednjem treningu trener Montella me stavio na krilo nakon što je vidio nastupe u dresu reprezentacije. Mogu igrati i klasičnog napadača, ali ipak se na krilu bolje snalazim jer tu do izražaja dolazi moja brzina."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2013. u 14:49
    Mislim da takvog igrača još nismo imali, pravo je moderno krilo. Ima brzinu, dribling i šut. Lošija verzija C. Ronalda.
    Obrisan korisnik
  • ZooM23.11.2013. u 14:03
    Ne bih se složio da Oliću još manje sliči, Rebićeve glavne karakteristike su šut, prodornost i brzina, Mandžukić nema niti jedno od toga za razliku od Olića, koji ima brzinu i zna vrlo pristojno šutirati izvana za razliku od Mandže..
    ZooM
  • Obrisan korisnik23.11.2013. u 11:48
    Istina, čak mislim da je Olić trenutno najtrofejniji hr reprezentativac, dva naslova prvaka Hrvatske (i to jedan sa Zagrebom), tri naslova ruske lige, kup uefa, dvostruka kruna s Bayernom, dva puta finalist lp-a, ne znam još za kupove i superkupove...nema šta nema.A Rebić ako se bude pravilno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2013. u 11:24
    Rebić definitivno nije sličan Oliću. Rebić ima dobru tehniku, izrazitu brzinu, solidan udarac i ubačaj, jasno što sve može popraviti. Kad bi baš išao gledati kome najviše nalikuje rekao bih ipak da je on neka vrsta kombinacije Prše, Bokšića (po fizičkim karakteristikama) i recimo Petrića po udarcu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2013. u 11:12
    I laiku je vidiljivo da mali Rebić zna baratat balunom, samo šteta šta je škrt na asistencijama. Protiv Islanda imao je vrhunsku priliku uposliti otvorenog suigrača a on se odlučio za mlitav udarac na gol. Ako je pametan naučit će da golove nedaje pojedinac nego momčad.
    Obrisan korisnik