Zimski sportovi

Preokretom u posljednjoj trećini Medveščak uzvratio Metalurgu za nedavni poraz

Branimir Korać • petak, 22.11.2013.
Preokretom u posljednjoj trećini Medveščak uzvratio Metalurgu za nedavni poraz
Foto: Davor Sajko

Još jednu veliku pobjedu upisali su hokejaši Medveščaka. U Ledenoj dvorani Doma sportova ugostili su momčad Metalurga iz Magnitogorska i slavili su s 2:1...

Metalurg iz Magnitogorska je godinama među najboljim momčadima KHL-a i svakako je jedan od najtežih protivnika. Klub koji je u vrhu lige po budžetu, ima igrače vrhunske kvalitete, ipak nije uspio i drugi put u kratkom roku svladati Medvjede.

Prije nekoliko dana u Magnitogorsku je bilo 4:0 za Ruse, međutim u Zagrebu je Medveščak ipak bio dovoljno dobar da dođe do nove velike pobjede i skine još jedan veliki KHL skalp.

Nije bilo lako, Rusi su odradili dobru utakmicu, posebnu u prve dvije trećine, ali u trećoj dionici Medveščak je dodatno pritisnuo i Vasilij Košečkin nije mogao toliko dugo držati svoju momčad u igri.

Prvih pola sata utakmice proteklo je bez pogodaka, igralo se čvrsto, ali ne i grubo, a obojica vratara, i Košečkin i Barry Brust, bili su na visokoj razini.

Ipak u 32. minuti gosti su uspjeli povesti. Do vodstva su stigli nakon što Medveščak nije iskoristio dva igrača više poslije isključenja Metljuka i Tereščenka, a mrežu iza leđa Brusta pogodio je Sergej Mozjakin.

Do kraja druge trećine pogodaka nije bilo, a od samog starta treće dionice Medveščak je tražio pogodak.

On je napokon stigao u 50. minuti kada je Bill Thomas krasno pogodio gornji kut Košečkinovog gola da bi pet minuta kasnije Jonathan Cheechoo skrenuo pak u mrežu i tako donio pobjedu Medveščaku.

Nakon osvete Metalurgu, Medveščak će se u nedjelju moći osvetiti i Traktoru iz Čeljabinska koji ga je na kraju turneje visoko porazio.

KHL:
Medveščak - Metalurg Magnitogorsk 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2013. u 18:36
    Jako bitni bodovi, jako bitni. Kad pogledam tablicu zapada ne bi me iznenadilo da će bod ili dva odlučivati o dogravanju. Teška tekma ali zasluženo smo uzeli bodove...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2013. u 01:13
    pa fakat ste do sad već mogli sklepat neku tablicu!!!
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG23.11.2013. u 00:08
    Svaka im čast. Još jedna vrhunska tekma i skalpovi se nastavljaju.
    Lovro-ZG