Zimski sportovi

Video: Sjajna večer vratara u derbiju između Ducksa i Lightninga, Montreal slavio kod Capitalsa

Branimir Korać • subota, 23.11.2013.
Video: Sjajna večer vratara u derbiju između Ducksa i Lightninga, Montreal slavio kod Capitalsa

Noćašnji NHL program obilježio je dvoboj Anaheima i Tampe koji je riješio Ryan Getzlaf golom pet sekundi prije kraja produžetka. Montreal je odnio puni plijen iz Washingtona dok se Pittsburgh namučio protiv Islandersa...

Sjajnu večer imali Ben Bishop i Jonas Hiller. Ducksi i Lightning uputili su zajedno 73 udarca u vrata, međutim postigli su tek jedan pogodak i to pet sekundi prije kraja produžetka.

Bishop je briljirao, držao je Tampu u igri, ali u posljednjem pokušaju domaćina na susretu, nije uspio sačuvati mrežu. Ryan Getzlaf je bio uspješniji, zabio je za pobjedu iskoristivši nešto sporiju reakciju Samija Sala koji nije uspio očistiti pak ispred svog gola. Ducksi su slavili s 1:0, a osim Bishopa koji je obranio 41 udarac, odličan je bio i na drugoj strani Jonas Hiller s 31 obranom.

Hiller nije niti trebao braniti, sa zagrijavanjem je krenuo Viktor Fasth, međutim zaradio je ozljedu tijekom zagrijavanja i Hiller je uskočio te stigao do drugog shutouta u sezoni. "Nakon zagrijavanja su mi rekli da se spremim za nastup i nekoliko minuta kasnije sam bio u utakmici. Nisam imao previše vremena za razmišljanje, ponekad je tako i najbolje jer ste potpuno usredotočeni na ulazak u utakmicu i svaki sljedeći udarac. Dobro je da sam obranio u ranoj fazi nekoliko teških udaraca, to mi je dalo samopouzdanje", rekao je Hiller.

Capitalsi i Canadiensi su u susret ušli s rezervnim vratarima, a Capitalsima nije pomoglo niti 28 obrana Michala Neuvirtha. Montreal je u Washingtonu slavio s 3:2. Odličan posao odradio je Peter Budaj na drugoj strani koji je s nekoliko fantastičnih obrana u posljednjoj trećini spasio Canadiense.

Montreal je odlično krenuo i poveo s 3:0 golovima Travisa Moena, Davida Desharnaisa i Daniela Brierea u prvih 14 minuta, međutim domaćin je uzvratio s dva gola Alexa Ovečkina i unio neizvjesnost u posljednjih sedam minuta. Ipak, Montreal se uspio obraniti.

"Kada ste u seriji poraza, retorika je uvijek ista. Sutradan prijepodne na video seansi ću igračima ponovno govoriti iste stvari, već to znam. Ljut sam na starije igrače koji moraju pomoći onima mlađima. Svi znamo što trebamo raditi, vrlo je jednostavno i kada to ne radimo, protivnik ima priliku", rekao je trener Washingtona Adam Oates.

Penguinsi su rano ostali bez sve boljeg Beaua Bennetta zbog ozljede, Marc-Andre Fleury je napokon dobio utakmicu odmora, a u gostima su bili neugodni New York Islandersi. Ipak su se Pensi uspjeli izvući i golom Sidneya Crosbyja 76 sekundi prije kraja susreta doći do pobjede. Jeff Zatkoff je nakon lošeg početka NHL karijere odradio još jednu dobru utakmicu s 32 upisane obrane.

Pittsburgh je imao inicijativu, imao je i rezultatsku prednost, ali za njih vrlo neugodni Islandersi uspjeli su se vratiti. Nešto sporija obrana Pensa bila je na priličnim iskušenjima protiv brzanaca Tavaresa, Vaneka, Okposa, no pobjeda je ostala na domaćem ledu.

Utakmicu je dobro otvorio Chris Kunitz koji je s dva gola u powerplayu u prvoj trećini odveo Pense do 2:0, ali u drugoj trećini gosti su stigli do poravnanja. Prvo je Vanek smanjio zaostatak da bi Evgeni Malkin vratio na dva razlike, no Colin McDonald i još jednom Vanek poravnavaju na 3:3. Ipak, u završnici susreta Crosby je donio pobjedu domaćinu.

"Imali smo prednost, ali oni se nisu predavali i počeli su nametati svoj način igre što nas je uvuklo u zamku. Umjesto da smo kontrolirali pak, što najbolje radimo, počeli smo ga raspucavati na sve strane i u takvoj igri sve je moguće. Imali smo puno prilika, ali ovo nije bila naša najbolja utakmica. Umjesto da smo dovršili posao puno ranije, dopustili smo im povratak. U posljednjoj trećini se igralo nešto strpljivije i nije se puno toga događalo, posve različito u odnosu na prve dvije trećine. Opasno smo živjeli i to smo na vrijeme shvatili", rekao je Crosby.

Sergej Bobrovski je bio na teškim iskušenjima u Vancouveru. Obrana Blue Jacketsa se teško nosila s Canucksima, Bobrovski je dosta toga obranio, između ostalog i kazneni udarac Janniku Hansenu, ali nije uspio spasiti svoju momčad od visokog poraza.

Već u trećoj minuti Matt Calvert je svojim prvim golom doveo Columbus u vodstvo, ali Daniel Sedin je 16 sekundi prije kraja trećine poravnao na 1:1. U drugoj trećini Zack Kassian, Henrik Sedin i Alexandar Edler potpuno su odvojili Canuckse u svega dvije minute da bi Henrik Sedin i Jeremy Welsh dovršili posao u posljednjoj trećini. Artem Anisimov samo je postavio konačnih 6:2.

Roberto Luongo nije imao previše posla, protiv slabašnog napada Columbusa obranio je tek 14 udaraca, međutim prvi je završio iza njegovih leđa. "Ne znam što bih rekao. Columbus nije momčad koja puno zabija i na nesreću iz prvog udarca im je to uspjelo stoga nije bilo lako ostati u utakmici i boriti se. Srećom, uspjeli smo se vratiti, postići te pogotke i igrati opuštenije u nastavku."

Calgary je na svom ledu svladao Floridu s 4:3 nakon kaznenih udaraca. Ovu utakmicu će posebno pamtiti Blair Jones koji je povučen iz AHL momčadi Abbotsforda i odmah se upisao među strijelce. Osim njega za Flamese su pogodili i Joe Colborne te Sven Baertschi dok su strijelci za Pantherse bili Tom Gilbert, Jimmy Hayes i Marcel Goc. Kako je nakon 65 minuta bilo neodlučeno, pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca gdje je Sean Monahan u šestoj seriji donio pobjedu Calgaryju.

NHL:
Anaheim Ducks - Tampa Bay Lightning 1:0 produžetak
Washington Capitals - Montreal Canadiens 2:3
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 4:3
Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 6:2
Calgary Flames - Florida Panthers 4:3 kazneni udarci

Foto: Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!