Zimski sportovi

Video: Visoke pobjede Flyersa i St. Louisa

Željka Jurkas • nedjelja, 24.11.2013.
Video: Visoke pobjede Flyersa i St. Louisa

Bogata NHL večer je iza nas, a u njoj je odigrano čak 12 utakmica. Najuvjerljiviji su bili Flyersi i Blues koji su s visokim pobjedama svladali svoje protivnike...

"NHL praznik" otvorio je Boston pobjedom protiv Caroline ključnim golom Davida Krejčija. Za pobjednički gol najzaslužniji je bio Jarome Iginla:“Iginla je sve napravio. Podijelio je obranu, odvukao vratara i moj posao je bio poprilično lagan, pogoditi polupraznu mrežu.“, rekao je Krejči. Gosti su poveli powerplay golom Andreja Sekere na asistenciju Jeffa Skinnera kojemu je ovo bio 200. NHL nastup. U strijelce Bruinsa upisali su se Zdeno Chara i Reilly Smith, dok je Canese Patrick Dwyer shorthand golom odveo u produžetak. Najzaposleniji na ledu bio je vratar Cam Ward s 35 obrana.

Niklas Backstrom je vraćen s liste ozlijeđenih igrača i neplanirano stao na gol Minnesote nakon ozlijede Josha Hardinga za vrijeme zagrijavanja i s 37 obrana bio važan faktor u pobjedi:“Backstrom je bio ta ključna razlika za nas. Naravno, svi igrači su odlično reagirali nakon lošeg početka, ali lakše je nositi se s time kada ti vratar igra dobro kao naš. U prvoj jednostavno nismo bili dobri u niti jednom segmentu i on nam je dao šansu da nađemo svoju igru.“, pohvalio ga je trener Wilda Mike Yeo. Backstrom je i započeo akciju koja je pred kraj treće Wildu shorthand golom Zacha Parisea donijela izjednačenje. Charlie Coyle zabio je u četvrtom krugu odlučujući kazneni udarac za pobjedu. Jetsi su dvaput vodili, prvo golom Michaela Frolika te ponovno u trećoj golom Matta Halischuka.

James Reimer bio je najzaposleniji čovjek na ledu u utakmici Toronta i Washingtona. Obranio je 49 od 50 udaraca Capitalsa (njihov rekord ove sezone) tijekom igre i u ispucavanju kaznenih udaraca propustio tek Erica Fehra za pobjedu 2:1. Alex Ovečkin prvi je igrač NHL-a koji je došao do 20 golova ove sezone kada je krajem treće izjednačio utakmicu na asistenciju Mikea Greena. Za domaćine zabio je David Clarkson te James van Riemsdyk i Joffrey Lupul u shootoutu.

Dva gola Maxa Paciorettyja i jedan Tomasa Plekaneca uz odličnu igru u obrani bili su dovoljni Canadiensima da dođu do pobjede nad Pittsburghom. Strijelac drugog pogotka, Plekanec otkrio je jedan od razloga uspjeha:“Važno je ne dozvoliti Crosbyju da dođe na listu strijelaca. I to je upravo ono što smo napravili. Htjeli smo mu se zavući ispod kože i pobrinuti se da ne odigra kako zna. Kada nije u svom elementu i utakmica ne ide kako želi, postane frustriran i to smo željeli postići.“. Carey Price na golu imao je 29 obrana i u par navrata, na početku i kraju utakmice držao Habse u igri. Dva gola Jamesa Neala na asistencije Jevgenija Malkina bili su jedini odgovor Penguinsa.

Senatorsi su prekinuli niz od tri poraza i uzeli svoju drugu za redom pobjedu u Joe Luis Areni u utakmici s čak 23 minute isključenja na obje strane. “Ovo je velika pobjeda za nas. Penalty-killing i powerplay momčadi imale su puno posla i izgledalo je kao dvije, tri različite utakmice. Obje momčadi dale su sudcima puno posla, ali smo mi na kraju izvukli pobjedu“ komentirao je trener Ottawe Paul MacLean. Bobby Ryan zabio je za vodstvo 3:2, a Clarke MacArthur svojim drugim golom osigurao pobjedu pred kraj treće. Detroit je poveo golom Darrena Helma u prvoj, a Pavel Datsyuk vraća utakmicu u egal početkom treće. Na listu strijelaca još se upisao Chris Neil za prvo vodstvo Senatora.

Flyersi su pobijedili svoju šestu od zadnjih sedam utakmica s dva gola Matta Reada i 36 obrana Stevea Masona. Wayne Simmonds i Claude Giroux upisali su se u strijelce za Philly dok je John Tavares zadržao Islanderse u igri. Rano početkom treće Eric Boulton dovodi utakmicu na samo gol razlike, no Brayden Schenn povećava vodstvo, a konačnih 5:2 postavlja Read golom u praznu mrežu. Nakon što su u prvih 3:48 minute druge trećine Flyersi iz šest udaraca zabili tri gola, trener Jack Capuano na vrata stavlja Andresa Nilssona: “Morali smo napraviti nešto. Ili pozvati timeout ili zamijeniti vratara. Smatram da malome treba dati šansu i mislim da je dobro odigrao.“. Nilsson je u svom prvom NHL nastupu ubilježio 13 obrana.

Dallas je došao do kraja niza od šest pobjeda u gostima u Scottrade Centru zahvaljujući golovima šest igrača St. Louisa i 34 obrane drugog vratara Bluesa Briana Elliotta. Vladimir Sobotka, Vladimir Tarasenko, David Backes, Derek Roy, Chris Stewart i, T.J. Oshie s golom i asistencijom upisali su se na listu. Jedini gol Starsa za izjednačenje u prvoj trećini dao je Brenden Dillon. Vlasnik zadnjeg gola Oshie zadovoljan je kompletnom momčadi:“Sve linije su danas bile jako dobre. Mislim da smo najbolji kada napadamo u valovima sa sve četiri.“

Cam Talbot zaradio je svoj drugi shutout u nizu sa 17 obrana u pobjedi Rangersa nad Nashvilleom. S druge strane leda Marek Mazanec je imao 32 obrane, a Ryan McDonagh i Derek Stepan su uspjeli naći put do mreže. “Moram pohvaliti Rangerse. Igrali su jako detaljno i brzo. Obrana je napravila odličan posao, a njihov napad je znao uzvratiti pritisak.“, rekao je trener Predatorsa Barry Trotz o protivniku.

Anaheimov prvi udarac na gol došao je tek nakon osam minuta igre i unatoč velikom početnom naletu domćina uzimaju vodstvo powerplay golom Dustina Pennera. “Nakon što smo ih uspjeli zaustavili na početku, počeli smo igrati svoju igru. Dobro je da nisu zabili i to nam je dalo samopouzdanje.“, rekao je vratar Jonas Hiller. Mike Ribeiro na kratko izjednačuje utakmicu, a Penneru treba samo 36 sekundi da ponovo dovede goste u prednost. Correy Perry i Sami Vatanen zabijaju za Anaheimovih konačnih četiri gola. Ovo je prvi poraz u regularnom dijelu na domaćem ledu za Coyotese. Njihov gost, Ducksi ostaju tako jedina momčad neporažena kod kuće u regularnom dijelu.

Chicago Blackhawksi su golovima Andrewa Shawa i Marcusa Krugera unutar devet sekundi na početku treće preokrenuli utakmicu i odnijeli pobjedu iz Vancouvera. Correy Crawford na golu imao je 36 obrana:“Sve se jako brzo može okrenuti ako dobijemo par prilika. A mi smo dobili par odličnih i to su obično one koje realiziramo.“. Canucksi su poveli kasno u prvoj golom Ryana Keslera iz igre 5 na 3.

Jamie McGinn osigurao je dvanaesti shutout karijere Semjona Varlamova golom u produžetku utakmice u Staples Centru. Bio je to jedini udarac od 33 koji je prošao Bena Scrivensa na vratima Kingsa. Coloradu je ovo treća pobjeda u nizu bez prvog strijelca Matta Duchenea. “Bio je ovo timski rad svih 60 minuta i mislim da nam je najbolja utakmica sezone“, rekao je trener Avalanchea Patrick Roy.

Devilsi su poraženi nakon tri pobjede u nizu u svojoj trećoj utakmici u četiri dana. Sharski su preuzeli rano vodstvo golovima Scotta Hannana i Tylera Kennedyja u prvoj trećini. Prednost od dva su uspjeli zadržati do treće kada na powerplayu Patrick Elias smanjuje na gol razlike. Najstrašniji trenutak utakmice bio je udarac pakom Brenta Burnsa u stražnji dio vrata Martina Brodeura koji mu je baš u tom trenu okrenuo leđa. Srećom vratar Devilsa koji je imao 28 obrana, nema posljedica.

NHL
Boston Bruins – Carolina Hurricanes 3:2 produžetak
Winnipeg Jets – Minnesota Wild 2:3 kazneni udarci
Toronto Maple Leafs – Washington Capitals 2:1 kazneni udarci
Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins 3:2
Detroit Red Wings – Ottawa Senators 2:4
Philadelphia Flyers – New York Islanders 5:2
St. Louis Blues – Dallas Stars 6:1
Nashville Predators – New York Rangers 0:2
Phoenix Coyotes – Anaheim Ducks 2:4
Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks 1:2
Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 0:1
San Jose Sharks – New Jersey Devils 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2013. u 18:03
    Leafsi ove sezone, za promjenu, dobivaju odlično branjenje od oba portira i to ih drži relativno visoko. Sjajna tekma u Vancouveru, ali dovoljno je 9 sekundi nepažnje protiv takve ekipe i piši kući propalo. I velika pobjeda Ducksa u divizijskom obračunu, da se malo zaboravi na krizu. QUACK QUACK!
    Obrisan korisnik