Zimski sportovi

U golijadi pred zagrebačkom publikom pobjeda pripala Čeljabinsku

Ana Legradi • nedjelja, 24.11.2013.
U golijadi pred zagrebačkom publikom pobjeda  pripala Čeljabinsku
Foto: Ivana Stančin

Poslije sjajne pobjede protiv Magnitogorska u petak pred domaćom publikom Medvjedima je večeras u goste stigao Traktor iz Čeljabinska, osma momčad istoka. Na gostovanju u Čeljabinsku Medvjedi su 19. studenog ostali bez bodova i upisali poraz uz 1:5, večeras su posložili taktiku protiv Bijelih medvjeda, ali je pobjeda ipak otišla u ruke gostiju koji su slavili nakon izvođenja kaznenih udaraca pogotkom latvijskog napadača Laurisa Darzinsa uz 5:4.

Nekadašnji sovjetski prvaci iz grada upečatljivog imena su večerašnji susret otvorili s kanadskim golmanom, jednim od ponajboljih u ligi, Michaelom Garnettom. Trener domaćina Mark French je na golmansku poziciji postavio Barryja Brusta.

Domaćini su odmah u prvim minutama preuzeli inicijativu i poveli. U drugoj minuti susreta do gola se probio Michael Ryan i uspješno poentirao na dodavanje Matta Murleyja i Kurtisa Fostera. Izjednačenje se nije dugo čekalo. U petoj minuti prvog dijela Jegor Artamonov je na dodavanje Antona Glinkina uspješno pročitao Brusta za 1:1.

Druga trećina je završila bez golova, ali su momčadi pokazale negativne tenzije na ledu. Ruski branič Jevgenij Katičev je zbog nasrtaja na vrat Mattu Ellisonu zaradio 2+10 minuta kazne. Kako je Ellison uzvratio udarac suci su mu dodijelili isti broj minuta izvan leda.

Ulaskom u posljednjih 20 minuta Medvjedi su poveli u 40. minuti pogotkom Ryana Vescea na dodavanje Charlesa Lingleta. Četiri minute kasnije nakon dva isključenja na strani Traktora French je pozvao igrače na timeout što se pokazalo uspješnim potezom.

Kapetan Jonathan Cheechoo je pronašao Vescea pred golom za 3:1 uz igrača više. Ipak, ruska klupa nije posustala. S igračem manje do Brusta se uputio Petri Kontiola dodao pak Artjomu Borodkinu i rezultat je smanjen na 2:3.

U 47. minuti susreta kaznu od dvije minute je zaradio Foster zbog držanja i Bijeli medvjedi su lako iskoristili priliku za izjednačenje. Češki napadač Jan Bulis u solo akciji vraća rezultat ne početak i u posljednjih 12 minuta momčadi ulaze s 3:3.

Dvije minute kasnije Ryan se vješto snašao u akciji na dodavanje Fostera i Marka Katica. No, spretnost Traktora s igračem više je ponovno koštala Medvjede. Zbog držanja izvan leda je ponovno završio Vesce, a Anton Glinkin se pobrinuo za 4:4. Rezultat je ostao nepromijenjen sljedećih deset minuta, a pitanje pobjednika nije riješeno ni u produžecima.

Izvođenje kaznenih udaraca je bilo uspješnije za goste, latvijski napadač Lauris Darzins je donio pobjedu Traktoru.

KHL: Medveščak - Traktor 4:5 (1:1, 0:0, 4:4, 0:0, 4:5) SO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.11.2013. u 13:43
    od kud je ovaj Traktor Sao krajina....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2013. u 21:55
    Odlična tekma protiv teškog protivnika, šteta za greške ali to je sport.
    Obrisan korisnik
  • sportoz24.11.2013. u 21:48
    Mislim da nam je ovo drugi najgluplji poraz u sezoni. Gori je bio samo onaj od Dinama u Moskvi. Ne mogu vjerovati koliko dekoncentracije u obrani u trećoj trećini, a realno, ovaj put ni Brust nije pomogao. Ne može ga se kriviti ni za jedan pogotak, ali definitivno nije ništa spasio. No sve je to... [više na forumu]
    sportoz
  • Lovro-ZG24.11.2013. u 21:41
    Odlična tekma, grješke se događaju, siguran sam da će se dečki iskupit u preostale dvije velke domaće tekme.
    Lovro-ZG
  • damiramida24.11.2013. u 21:21
    Nazalost, opet prosipamo bodove. Imati 3:1 i igraca vise i na kraju osvojiti samo bod... Previse gresaka koje se mogu tolerirati na pocetku sezone a ne sada kada smo vec na sredini. Steta. Proslu tekmu smo dobili na srecu ali smo zato danas izgubili dobiveno. Idemo dalje.
    damiramida