Zimski sportovi

Video: Hurricanesi i Red Wingsi nadoknadili rane zaostatke i otišli do pobjede

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.11.2013.
Video: Hurricanesi i Red Wingsi nadoknadili rane zaostatke i otišli do pobjede

U nedjelju su u NHL-u na rasporedu bila samo dva susreta, a pobjede su odnijeli Carolina Hurricanesi i Detroit Red Wingsi. Obje momčadi su zaostajale u ranoj fazi utakmice, ali su na kraju slavile...

U svojoj 300. NHL utakmici Jiry Tlusty nije stigao do boda, međutim mogao je biti zadovoljan. Njegovi Hurricanesi odigrali su vrlo dobru utakmicu protiv Senatorsa, slavili su 4:1, a posebno raspoložen bio je Cam Ward koji je obranio 35 pokušaja gostiju.

Carolina je uspavano otvorila utakmicu i to je već nakon 67 sekundi igre kaznio Jason Spezza, međutim nakon toga domaćin je krenuo u pohod. Druga i treća dionica pokazale su napadački potencijal Caroline koja je golovima Patricka Dwyera, Tuomoa Ruutua i Eliasa Lindholma uoči posljednjih 20 minuta stigla do potpunog preokreta, a tamo je posao završio Eric Staal.

Ward je zaslužio posebne pohvale jer je zadržao Hurricanese u igri obranivši u prvoj trećini čisti zicer Colinu Greeningu koji je mogao Ottawu odvesti do 2:0. "Igrali smo srčano i ovo nam je bila životno važna utakmica, a nakon te obrani bio sam sretan kao dijete. Ta obrana nam je predstavljala veliko olakšanje jer nas je zadržala u igri", komentirao je Ward čiji je kolega na drugoj strani Robin Lehner prikupio 33 obrane, no nedovoljno da spasi Senatorse.

Niti novi zlatni dresovi nisu donijeli sreću Buffalo Sabresima. Detroit Red Wingsi odnijeli su s ovog gostovanja pobjedu 3:1, a domaćina nisu spasile niti 32 obrane standardno zaposlenog Ryana Millera. Jedan od najzaposlenijih vratara u ligi držao je Sabrese do sredine treće dionice u igri, a onda je Detroit krenuo prema pobjedi.

Počelo je vrlo dobro za Buffalo koji je poveo u osmoj minuti osmim golom Codyja Hodgsona, no već u 30. sekundi druge trećine Darren Helm je poravnao na 1:1. U drugoj polovici posljednje trećine Johan Franzen i Daniel Alfredsson donijeli su pobjedu Red Wingsima.

"Ne smijemo se opustiti i pomisliti kako je 1:1 dobar rezultat. Morali smo biti puno agresivniji i tražiti pogodak, posebno jer smo igrali protiv momčadi kojoj je ovo bila treća utakmica u četiri dana", razočaran je bio nakon susreta Miller.

NHL:
Carolina Hurricanes - Ottawa Senators 4:1
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 1:3

Foto: Wikipedia, Benjamin Reed

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!