Zimski sportovi

Medveščak doveo u svoje redove mladog švedskog krilnog napadača

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.11.2013.
Medveščak doveo u svoje redove mladog švedskog krilnog napadača
Foto: Davor Sajko

20-godišnji švedski krilni napadač Erik Nyström novi je član Medveščaka. Mladi švedski reprezentativac trebao bi popuniti kvotu mladih igrača Medveščaka, a u Zagreb dolazi iz redova AHL momčadi Hamilton Bulldogsa...

Iz Medveščaka je stigla potvrda kako će njihov član do kraja sezone biti mladi švedski krilni napadač Erik Nyström. 20-godišnji Šveđanin sezonu je započeo u redovima Hamilton Bulldogsa gdje je u 17 utakmica postigao jedan pogodak uz četiri asistencije te bi trebao Medveščaku pomoći u pokrivanju kvote igrača mlađih od 21 godine.

Nyström je ove godine po prvi put zaigrao za klub izvan Švedske nakon što je nastupao za MoDo i Karlskronu, a na NHL draftu ga je 2012. godine kao ukupno 154. izbor uzeo Montreal.

"Nyström je švedski igrač rođen 1993. koji bi na kvalitetan način trebao pridonijeti fleksibilnosti u našoj momčadi koja nam je potrebna zbog KHL-ove kvote za igrače mlađe od 21 godine. Bio je šesti pick Montreal Canadiensa na draftu te je kao dvadesetogodišnjak, igrajući za AHL momčad Hamilton Bulldogs osvojio pet bodova u 17 utakmica", istaknuo je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox za klupsku stranicu.

Kako iz kluba ističu, ukoliko sve bude u redu, Nyström bi mogao nastupiti za Medveščak već u četvrtak kada će od 19:30 u Ledenoj dvorani Doma sportova Medvjedi igrati protiv Novosibirska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.11.2013. u 23:12
    u nhlu ti ima sedam rundi drafta i stoga svaka ekipa ima 7 izbora.Janije sad???
    Obrisan korisnik
  • anetisi25.11.2013. u 22:29
    "na NHL draftu ga je 2012. godine kao ukupno 154. izbor uzeo Montreal." "Bio je šesti pick Montreal Canadiensa na draftu" ko tu koga zajebava?
    anetisi