Zimski sportovi

Video: Tampa briljirala, Pensi ponovno izgubili u TD Gardenu

Željka Jurkas • utorak, 26.11.2013.
Video: Tampa briljirala, Pensi ponovno izgubili u TD Gardenu

Trećina od devet sinoćnjih susreta NHL-a završila je shutoutom. Zaustavljeni su pobjednički nizovi Phillyja i Oilersa, a Canucksi još jednom nisu uspjeli iskoristiti prilike...

Dinamična i brza utakmica u kojoj su Pensi dvaput hvatali zaostatak i 0.3 sekunde prije kraja regularnog dijela izborili produžetak otišla je na stranu Bruinsa. Sjajni Tuukka Rask s 28 obrana ukupno, bio je najzaposleniji igrač domaćina s nekoliko velikih obrana u prvih 10 minuta u kojima je izdržao jaki nalet Pensa. Boston dolazi u vodstvo golom Louija Erikssona na lijepo proigravanje Carla Soderberga, a tri minute kasnije na svom prvom i jedinom powerplayju utakmice udvostručuju vodstvo. S dva gola Jamesa Neala do sredine treće trećine Pittsburgh hvata zaostatak, ali nesretno odbijanje udarca Zdena Chare od palice Sidneyja Crosbyja matira Marc-Andre Fleuryja. Crosby donekle ispravlja svoju grešku golom u zadnjoj sekundi, ali Bruinsi u produžetak izlaze s tri napadača i jednim obrambenim i u manje od minute udarac Toreyja Kruga pronalazi mrežu. “To je sjajno i sviđa mi se. Pokazuje drugoj momčadi da pokušavamo pobijediti utakmicu, da nećemo samo čekati do kaznenih udaraca. Može biti riskantno, ali mi imamo igrače koji to mogu izvesti.“, rekao je vlasnik pobjedničkog gola.

Sve je pomalo dalo naslutiti kamo će utakmica otići kada su u roku od 20 sekundi Cam Atkinson i R.J.Umberger dali dva gola. Toronto se tražio, ali bezuspješno: “Ovo je bilo kao da smo igrali u cipelama, a oni u klizaljkama. Pakovi su nam se odbijali od palica ili bi ih predali. Nismo uspjeli pucati prema golu, a pri dodavanjima bi redovito pogađali tuđe klizaljke. Sve u svemu, bilo je jako frustrirajuće“, rekao je trener Leafsa Randy Carlyle. Sergej Bobrowski zaradio je svoj prvi shutout sezone obranivši 18 udaraca. Po dva gola u drugoj i trećoj doveli su Columbus na 6:0, najveću razliku golova od utakmice sa St. Louisom 10.11.2010. Ryan Johansen zabio je zadnja dva i upisao jednu asistenciju.

Jetsi su prekinuli niz od četiri poraza i uspješno započeli niz od šest gostovanja na istoku u Prudential Centru. Odličan Ondrej Pavelec zaradio je svoju stotu pobjedu u karijeri pustivši tek jedan od 26 udaraca u gol. “Naravno da je bitno kako započnemo gostovanja, ali ovo je tek jedna pobjeda i čeka nas još puno utakmica. Borili smo se, blokirali udarce i pomoglo je što smo prvi zabili. No, dali smo im nekoliko prilika za pogodak i na tome moramo raditi. Ne možemo biti zadovoljni“, rekao je Pavelec. Mark Scheifele zabio je svoj prvi gol u 25 utakmica krajem prve trećine. Početkom druge Evander Kane povećava vodstvo i Devilsi tek u trećoj odgovaraju ubacivanjem Patrika Eliasa. Na samom kraju Devin Setoguchi pogađa praznu mrežu za konačnih 3:1.

Navijači Tampe imali su jako puno razloga za slavlje sinoć. Prvo je na zakazanu konferenciju za novinare Steven Stamkos ušetao bez gipsa ili štaka svega dva tjedna nakon operacije desne potkoljenice, a zatim je kapetan Martin St. Louis poveo momčad u visoku pobjedu nad Rangersima. Nikita Kučerov zabio je svoj prvi NHL gol iz prvog udarca na gol u svega 32 sekunde koliko je proveo na ledu i tako postao osmi igrač u povijesti kojemu je to uspjelo. St. Louis dodao je dva za vodstvo 3:0, a Teddy Purcell još dva za konačnih 5:0. “Večeras je bilo dosta emocionalno, uz cijelu prezentaciju, moju djecu, ženu i roditelje ovdje... Kada je počeo video nisam mogao gledati, bilo je previše. Sve je sjelo na svoje mjesto kada smo zabili rani gol. Bila je ovo posebna večer“, rekao je kapetan kojemu je klub prije utakmice čestitao na tisućitom nastupu u NHL-u. Ben Bishop obranio je 37 udaraca i zaradio drugi shutout sezone. Cam Talbot zamijenio je Henrika Lundqvista na vratima u zadnjoj trećini, ali nije pomoglo. “Ne mislim da smo igrali toliko loše. Napravili smo par grešaka i oni su ih naplatili. Marty je imao sjajnu večer“, rekao je Lundqvist.

Sean Bergenheim zabio je svoja prva dva u drugoj trećini nakon više od 20 mjeseci. Ovo mu je bila deseta utakmica nakon ozljede:“Još ima toga na čemu moram poraditi. Nakon operacija još nije sve sto posto, ali polako postaje sve bolje“, rekao je dvostruki strijelac. Tim Thomas imao je 38 obrana propustivši tek powerplay gol Wayne Simmondsa. Erik Gudbranson upisao se na listu strijelaca za konačnu pobjedu Panthersa nad Flyersima kojima je ovo prvi poraz u regularnom dijelu u osam utakmica.

U prvom susretu novih divizijskih protivnika i dvije najuspješnije momčadi studenog St. Louis je s dva gola Alexandera Steena i golom Vladimira Sobotke uz 22 obrane Jaroslava Halaka potpuno nadigrao i onemogućio Wild. Halaku je ovo 27 shutout karijere:“U prve dvije trećine nisam imao puno posla, svega nekoliko udaraca. Morao sam ostati fokusiran što nije bilo lako; ali ušli smo u treću s prednošću i to je ono što smo htjeli“. Wildov Zach Parise se nakon blokade Steenovog udarca u prvoj trećini vratio tek na kratko u drugoj, nakon čega je napustio igru. Steenova dva gola su ga približila na gol razlike od vodećeg strijelca NHL-a, Alexa Ovečkina.

Phoenix je izgubio treću utakmicu za redom prvi puta ove sezone. Predatorsi su ovoga puta uspjeli sačuvati vodstvo od tri gola i uz 29 obrana Mareka Mazaneca odnijeli dva boda iz Bridgestone Arene. “Zabili smo tri, a mogli smo pet ili šest golova. Par puta smo im pobjegli, Smith je imao jednu odličnu obranu i jednom smo pogodili okvir. Igrali smo dobro, ukrali par pakova i zabijali“, rekao je trener Nashvilla Barry Trotz. Mikkel Boedker i Tim Kennedy zabili su za Phoenix u drugoj u nadi da će preokrenuti utakmicu. Rezultat je ostao 3:2 gotovo do kraja kada Shea Weber pogađa praznu mrežu.

Hawksi su prekinuli pobjednički niz Oilersa uz golove Jonathana Toewsa, Patricka Kanea, Johnnyja Oduye i dva Andrewa Shawa. Kane je produžio svoj niz utakmica s bodovima na jedanaest. Corey Crawford obranio je 24 od 25 udaraca na gol. Za Oilerse je na vratima startao Devan Dubnyk, no nakon 25 minuta igre i četiri primljena gola zamijenio ga je koji je u 35 minuta obranio 12 od 13 udaraca. “Odlično smo počeli utakmicu. Zabili smo taj shorthand gol i nakon toga naš powerplay nas je odveo kamo je trebalo. Bilo nam je važno dobro početi. Posebne momčadi su odradile vrhunski posao u prvoj. Svi skupa smo odradili što smo htjeli i odigrali dobru utakmicu“, rekao je trener Chicaga John Quenneville

U utakmici punoj isključenja gdje se nije marilo za ljepotu igre Kingsi su iščupali dva boda golom Anžea Kopitara na početku produžetka. Unatoč početnom vodstvu, Kingsi tri minute prije kraja regularnog dijela izjednačuju golom Mikea Richardsa:“Morali smo grebati i gristi za bodove. Nije bilo baš najljepše s naše strane, imali smo previše isključenja, predali previše pakova, ali dva boda su tu i to smo htjeli.“ Ben Scrivens na vratima držao je Los Angeles u igri s 37 obrana, dok je s druge strane Roberto Luongo skupio 19 obrana.

NHL
Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 4:3 produžetak
Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets 0:6
New Jersey Devils – Winnipeg Jets 1:3
Tampa Bay Lightning – New York Rangers 5:0
Florida Panthers – Philadelphia Flyers 3:1
St. Louis Blues – Minnesota Wild 3:0
Nashville Predatora – Phoenix Coyotes 4:2
Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 1:5
Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 2:3

Foto: Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!