Zimski sportovi

Gosti iz Rusije odnijeli sva tri boda zahvaljujući sjajnom danu svog vratara

Mirza Seferagić • utorak, 26.11.2013.
Gosti iz Rusije odnijeli sva tri boda zahvaljujući sjajnom danu svog vratara
Foto: Ivana Stančin

Hokejaši Salavata osvetili su se igračima Medveščaka za domaći poraz od prije desetak dana, slavljem u Zagrebu s „nogometnih“ 1:0. Junak utakmice bio je njihov vratar Andrij Vasiljevski koji je obranio svih 39 pokušaja Medvjeda koji su, pak, odigrali odličnu posljednju trećinu, no Vasiljevski je ipak bio nesavladiv ovog puta.

Prije desetak dana Salavat i Medveščak sastali su se u Ufi, a zagrebačka momčad tada je slavila s 3:2. Pogotke za Medvjede tada su postigli Jonathan Cheechoo, Hugh Jessiman i Mathieu Carle dok su za Salavat pogađali Igor Mirnov te Antti Pihlström.

U ovu utakmicu su obje momčadi krenule pomalo oprezno, pa smo tek u petoj minuti vidjeli prvu ozbiljniju situaciju pred gostujućim vratima kada je nakon jedne pogreške gostujuće obrane Linglet pokušao ugroziti vratara Salavata, no Andrij Vasiljevski nije imao većih problema s tim udarcem. Nakon uvodnih nekoliko minuta i par solidnih napada zagrebačkih Medvjeda, inicijativu je preuzela ekipa Salavata, no nije bilo većih neugodnosti za Marka Dekanicha na golu Medveščaka.

U 14. minuti isključenje za Medvjede zaradio je Jessiman poslije jednog nepromišljenog cross-checkinga, a manje od minute kasnije isključen je i Ivan Švarny zbog jednog upitnog povlačenja te su gosti ubrzo iskoristili prednost pet na tri. Bila je to lijepa akcija Kirila Kolcova i Teemua Hartikainena, a Dmitri Makarov ostao je nečuvan na desnoj strani te je bez većih problema doveo Salavat u vodst vo. Makarov je vodeći igrač Salavata, a prije ovog susreta na svom je kontu imao pet pogodaka i 21 asistenciju te 26 bodova.

Medveščak je u drugu trećinu krenuo s igračem više nakon isključenja Andreja Zubarjeva krajem prvog perioda, no usprkos dobrom pritisku, Medvjedi ipak ne stižu do izjednačenja. Potom je odlični Makarov umalo povisio na 2:0 kada je gotovo iz „mrtvog kuta“ ugrozio Dekanicha koji je ipak odličnom reakcijom uspio zaustaviti pak. Osim te prilike, Salavat u drugih 20 minuta nije napravio ništa ozbiljnije, a zagrebačka je ekipa prijetila preko Cheechooa i Ryana, no Vasiljevski je bio sjajan, kao i Dekanich na drugoj strani, pa je tako druga trećina završena bez pogodaka. Medvjedi su bili puno bolji u drugom periodu, imali su 14 udaraca na gol, a gosti samo jedan, no izostala je realizacija domaćih igrača.

Kao i u drugu, Medvjedi su i u posljednju trećinu ušli s igračem više, no i ovog je puta to bilo bezuspješno. U 43. minuti vidjeli smo sjajnu priliku za goste kada je Mirnov izašao sam pred Dekanicha, no vratar Medveščaka bio je uspješniji te je tako spriječio povećanje vodstva Salavata. U 49. minuti odličnu je solo akciju izveo Ryan, međutim, njegov su udarac blokirali gostujući braniči. Matt Ellison izborio je potom igrača više za Medvjede koji su ponovno odigrali vrlo dobro u toj situaciji, ali ništa nije prolazilo pored Vasiljevskog. Igrači Medveščaka do kraja utakmice su stvorili još nekoliko dobrih prilika, no Vasiljevski je jednostavno zaključao svoja vrata i gosti su tako odnijeli tijesnu pobjedu. Vratar Salavata sakupio je čak 39 obrana te je shutoutom donio tri boda svojoj ekipi.

U četvrtak će Medvjedi u Domu sportova ugostiti odličnu momčad Sibira, a Zagrepčanima potom slijede četiri naporna gostovanja po azijskom dijelu Rusije gdje ih čekaju dvoboji protiv Metalurga u Novokuznjecku, Sibira u Novosibirsku, Admirala u Vladivostoku te Amura u Habarovsku.

KHL: Medveščak Zagreb – Salavat Ulajev Ufa 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • damiramida28.11.2013. u 13:35
    Na pocetku sezone smo imali kompletno novu momcad i logicno je da smo zbog neuigranosti igrali slabije. Sada to ne moze biti slucaj a niti izlika. To ne znaci da se situacija nece promjeniti na bolje tijekom iducih utakmica. :) Nadam se vec danas.
    damiramida
  • Obrisan korisnik27.11.2013. u 21:36
    Na početku sezone smo imali niz od 7 poraza i igrali smo slabije nego zadnjih mjesec dana.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2013. u 16:25
    Kao što rekoh u zadnjih mjesec dana medvjedi slabo igraju. Nije stvar u porazima nego u igri. Ponekad dobro odigraju ali nije to više ista igra kao na početku sezone.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2013. u 11:52
    Meni je ok bila tekma jučer..ima tih dana u mjesecu kad ti jednostavno ne ide :-( Ali sam zadovoljan kako je obrana izgledala .puno sigurnije nego u nedjelju.. natpisi u današnjim novinama - "najlošija partija medvjeda" me mogu samo nasmijati..papir trpi svašta....kao što je već rečeno u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • damiramida27.11.2013. u 09:46
    Decki, govori se o igri a ne rezultatu. Rezultat je vec do sada neocekivano dobar ako znamo gdje smo dosli. Problem je sto smo protiv Metalurga Mg bili nadklizani i nadigrani a dobili utakmicu da bi nakon toga izgubili tekmu od "slabijeg" Traktora. Ovo jucer je bilo dobro prvih nekoliko minuta i... [više na forumu]
    damiramida