Zimski sportovi

Video: Dallas u 53 sekunde preokrenuo utakmicu

Željka Jurkas • srijeda, 27.11.2013.
Video: Dallas u 53 sekunde preokrenuo utakmicu

U noći s utorka na srijedu vodeća momčad Pacifika bila je na gostovanju u Dallasu. Odlično su zatvorili prvu liniju domaćina koja je ostala bez boda i krajem druge trećine preuzeli su vodstvo...

No, zaboravili su da i zadnju trećinu treba odigrati. S ukupno pet golova u trećoj Dallas je zasluženo ostavio bodove kod kuće. Unutar 53 sekunde na samom početku završne trećine Cody Eakin, Stephane Robidas i Ryan Garbutt pronalaze mrežu i preokreću 2:1 vodstvo Ducksa u dva gola prednosti za Dallas. “Ovo znači jako puno za naše samopouzdanje jer se sve momčadi fokusiraju na našu prvu liniju. Na nju igraju svoju najbolju obranu i zato je bitno da i ostali pridonose“, rekao je trener Starsa Lindy Ruff.

Anaheim je dvaput preuzimao vodstvo, prvo golom Emersona Etema u prvoj te na samom kraju druge kada Nick Bonino poništava izjednačenje koje je postavio Antoine Roussel. “Nikada ne želim reći da je to jedna od onih situacija koja se ne može objasniti jer se uvijek nešto može napraviti da se takvo što izbjegne. Mislim da sam prvi put u momčadi koja je primila tri gola u zadnjoj trećini u manje od minute. Nešto slično se dogodilo u Torontu. Na ledu su bili neiskusni dečki i mozak im je jednostavno zablokirao“, nije bio zadovoljan trener Anaheima Bruce Boudreau.

Roussel svojim drugim golom u trećoj trećini dovodi utakmicu na tri gola razlike. Jedini odgovor Ducksa dolazi preko powerplay gola Dustina Pennera, no momčad se ne uspijeva vratiti. Praznu mrežu pogađa Alex Chiasson za konačnih 6:3. Obrambeni igrač Dallasa Sergei Gončar odigrao je svoju 1200. NHL utakmicu i postao tek treći ruski igrač koji je došao do tog broja.

NHL:
Dallas Stars – Anaheim Ducks 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))27.11.2013. u 17:37
    "jer se sve momčadi fokusiraju na našu prvu liniju. Na nju igraju svoju najbolju obranu i zato je bitno da i ostali pridonose“, rekao je trener Starsa Lindy Ruff." Otkrio je toplu vodu! Pa normalno je da igraju najbolji obrambeni igraci protiv prve linije. I on radi isto sa svojim... [više na forumu]
    :))