Nogomet

Kek: "Važno je da svladamo Vitoriju. Ne razmišljam o tome što će dalje biti"

Branimir Korać • srijeda, 27.11.2013.
Kek: "Važno je da svladamo Vitoriju. Ne razmišljam o tome što će dalje biti"
Foto: EPA

Rijeka još uvijek nije izgubila šanse za prolazak u sljedeću rundu natjecanja u Europskoj ligi. Uvjet za očuvanje istih je pobjeda u domaćem dvoboju protiv Vitorije iz Guimaraesa koja je u prvom susretu bila uvjerljiva s 4:0...

Rijeka u četvrtak od 19 sati na Kantridi traži europsku pobjedu protiv Vitorije iz Guimaraesa. U ovom susretu hrvatski predstavnik nikako nije bez šansi bez obzira na rezultat od čak 4:0 iz prvog dvoboja u Portugalu.

"Želim da popravimo dojam iz tog prvog susreta jer tih 4:0 je ipak bio previsok poraz. Želimo nastaviti niz dobrih rezultata na Kantridi u Europi", rekao je Matjaž Kek uoči sutrašnjeg dvoboja.

Kek se ne opterećuje konačnim raspletom skupine.

"U ovom trenutku razmišljam samo o Vitoriji i kako da dođemo do pobjede protiv Portugalaca. Što će biti na kraju natjecanja u skupinama, o tome ne razmišljam", dodaje Kek.

Jedan od Kekovih glavnih aduta je i novopečeni reprezentativac Mate Maleš koji jedva čeka početak utakmice.

"Jedva čekamo utakmicu s Vitorijom. Pokazalo se da mi je prelazak u Rijeku bio pun pogodak, raditi s Matjažom Kekom je pravo zadovoljstvo."

Prvi dvoboj Rijeke i Vitorije propustio je Dario Knežević koji također smatra da rezultat na kraju nije bio realan.

"Previše toga negativnog se poklopilo u tom prvom susretu. Imali smo ozljeda, kartona i u konačnici nismo dobro izgledali. Vitoria sigurno nije bolja za četiri gola i dok je Lešković bio na terenu, bili smo posve ravnopravni", tvrdi Knežević za Novi list.

Vitoria u Rijeku dolazi s najjačim kadrom, ali Rijeka ima svoju računicu.

"Dok su Betis i Lyon odmarali neke igrače, Vitoria to neće činiti jer ima šanse za prolazak skupine. Ovo će nam sigurno biti jedna od najtežih europskih utakmica, pravi taktički rat svih 90 minuta. Bilo bi lijepo otići u Sevillu s nadom da možemo proći skupinu. O tome nismo mogli niti sanjati", dodaje Knežević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!