Rukomet

Štrlek zasjao u 11. pobjedi Kielcea u domaćem prvenstvu

Zvonka Keliš • četvrtak, 28.11.2013.
Štrlek zasjao u 11. pobjedi Kielcea u domaćem prvenstvu

Nakon novog i nesretnog minimalnog poraza u Ligi prvaka treća momčad Europe, poljski Kielce, okrenuo se obavezama u domaćoj PGNiG Superligi gdje je slijedilo gostovanje kod ekipe Gwardia Opole koja je, pak, svladana s nadasve uvjerljivih 15 pogodaka razlike.

Sredina tjedna označila je kako je vrijeme da se rukometaši poljskog prvaka ponovno okrenu domaćem prvenstvu. Naime, nakon novog, ali minimalnog poraza od KIF Kolding Kobenhavna u sklopu Lige prvaka, momčad Kielcea na pobjednički se put vratila protiv ekipe Gwardia Opole koja je, u sklopu 11. kola PGNiG Superlige, savladala s velikih 15 pogodaka razlike.

Gosti su već standardno odlično krenuli u dvoboj te su preko Grzegorza Tkaczyka, Michala Jureckog te Ivana Čupića poveli 3:0 koje na +5 povećavaju Manuel Štrlek iJulen Aguinagalde. U sjajnom ritmu nastavili su potom španjolski kružni napadača, kao i hrvatska krila čime se prednost gostujuće momčadi povećava na 12:4. Do odlaska na odmor domaćin se u strijelce uspio upisati još tri puta, dok se Kielce popelo na 19 upisanih pogodaka (19:7).

S vrlo dobrom igrom Kielce je nastavilo i u drugome poluvremenu kada se u njegovim redovima probudio i hrvastki reprezentativac Željko Musa i vodstvo njegove ekipe raste na 25:12, kao i 29:14 pogotkom Denisa Buntića. Do samoga kraja nije se mnogo promijenilo, a gostujuće je rukometaše predvodio Mateusz Jachlewski s nekoliko uzastopnih pogodaka. Končano, svoj stopostotni učinak Kielce nastavlja slavlje 35:20.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Manuel Štrlek sa šest postignutih pogodaka, a Ivan Čupić i Željko Musa dodali su po tri gola. Denis Buntić se, pak, jednom upisao u listu strijelaca. Najbolji kod Gwardia Opole bio je Lason Remigiusz također sa šest golova.

Poljsko rukometno prvenstvo, 11. kolo:
Gwardia Opole - Vive Targi Kielce 20:35

Foto: Anna Benicewicz-Miazgra, vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!