Nogomet

Kulešević: "Pobjeda je imperativ, ne bježimo od odgovornosti"

Mario Katušić • četvrtak, 28.11.2013.
Kulešević: "Pobjeda je imperativ, ne bježimo od odgovornosti"
Foto: Bruno Karadža

Nakon vrijednog boda osvojenog u Splitu kod Hajduka, bijelo-plavi u derbiju začelja dočekuju momčad Hrvatskog Dragovoljca. U Osijeku su svjesni što taj susret donosi te također što donosi pobjeda u njemu, kao i možebitni kiks te ne dopuštaju razmišljanja o bilo čemu osim pobjedi.

Kulešević: "Dragovoljac će mi uvijek ostati u srcu"

Trener Osijeka ima posebno vezu s Hrvatskim Dragovoljcem, kao njegov bivši igrač. „Iz mog igračkog vremena provedenog u ekipi Hrvatskog Dragovoljca imam samo lijepe uspomene. Kako na samu ekipu, tako na pokojnog Stjepana Spajića, koji je na mene ostavio predivan dojam. Za to vrijeme mi se rodilo dijete, oženio sam se dok sam bio igrač Dragovoljca te na kraju ostvario i inozemni transfer u Izrael. Dragovoljac će uvijek biti moj klub, odmah nakon Osijeka, no sutra smo na suprotnim stranama, to je nogomet.“, rekao je Kulešević o svom vremenu provedenom u Sigetu.

Trener Osijeka Ivica Kulešević je prije svega obratio pažnju na pritisak koji donosi ovaj susret. „Svaki profesionalni nogometaš je svjestan pritiska. Ovo je pravi derbi začelja, mi nismo htjeli biti tu, no što je tu je, ne bježimo od takve situacije. I igračima sam rekao kako igranje profesionalnog nogometa bez pritiska nije moguće, i nitko od nas profesionalaca ne želi igrati utakmice bez njega, jer to je onda amaterski nogomet. S pobjedom u ovom susretu mi bi si priskrbili vrijeme neophodno za stabilizaciju kako bi kvalitetno priveli ovu polusezonu kraju. Sve ostalo nas ponovno vraća na one početke gdje smo bili prije nekoliko tjedana kada sam preuzeo momčad“, rekao je strateg sutrašnjeg domaćina.

Iako je Osijek u Splitu osvojio bod, neke stvari u momčadi ponovno nisu izgledale najbolje, a to je primijetio i Kulešević: Bod u Splitu, koliko god da je vrijedan, ne smije nas zavarati, a to sam rekao i igračima. Ne smije se stvoriti dojam da, pošto smo ostali neporaženi u Splitu, sada možemo pobijediti svakoga. Moramo puno raditi na ispravljanju grešaka, kojih je bilo i tamo, no isto tako, činjenica je da smo u Splitu primijetili neke stvari koje su znak da dosta toga ide na bolje.“

Barišić prvi nakon 15 godina

Pogotkom u Splitu, Josip Barišić postao je prvi nogometaš Osijeka koji je u istoj sezoni bio strijelac na Maksimiru i na Poljudu, i to nakon sezone 1997/1998. Tada je to uspjelo Petru Krpanu, no za razliku od Barišića, koji je to postigao u dvije utakmice, Krpanu je za pogodak na Maksimiru bio potreban „popravni“ ispit u doigravanju za prvaka.

Zdravstveno stanje u momčadi još uvijek nije savršeno, no kako kaže trener, bolje je nego prije nekoliko prethodnih susreta: „Stanje u momčadi je sigurno bolje nego prije utakmice u Puli, kada gotovo pola ekipe nije bilo spremno za put, no ni to ništa ne znači. Nekada misliš kako imaš sve, a ne dođeš do rezultata i to zna zavarati. Ja ne mogu sa sigurnošću obećati pobjedu, kao što ne mogu obećati niti spektakularnu igru, ali ono što sam siguran je to da će igrači, zajedno sa stručnim stožerom učiniti sve što je u njihovoj moći da do te pobjede dođe.“

Osijek i Dragovoljac su ove sezone odigrali dvije prijateljske i jednu prvenstvenu utakmicu i Osječani do sada nisu došli do pobjede. Gosti, s druge strane, su ove sezone jedinu prvenstvenu pobjedu ostvarili protiv Osijeka, no na posljednjih pet gostujućih susreta su poraženi. Uzevši u obzir te podatke nezahvalno je prognozirati rezultat, iako postoji dojam da Osijek u posljednje vrijeme igra bolje i diže se, dok Dragovoljac stagnira.

Nakon nogometa na futsal

Sutra je na rasporedu još jedna bitna utakmica osječkog sportskog kolektiva. U 20:30, u dvorani Zrinjevac, malonogometaši Osijek Kelmea igraju veoma bitan susret protiv momčadi Murtera. Tom prilikom je za sve zainteresirane organiziran besplatan prijevoz autobusom do dvorane. Autobusi će čekati putnike nakon susreta na Gradskom vrtu, i to iza istočne tribine stadiona.

U sastav Osijeka se vraćaju Hrvoje Kurtović i Josip Mišić, a oni će zauzeti svoje mjesto u početnom sastavu, iako su Steven Ugarković i Frane Vitaić odigrali vrlo dobro protiv Hajduka. O sastavu je Kulešević rekao: „Još nismo donijeli konačne odluke oko sastava, prije svega dvojimo hoće li utakmicu započeti Mandić ili Ljubojević. Kurtović i Mišić se vraćaju u prvih 11, iako će Vitaić i Ugarković sigurno biti nagrađeni za igru iz Splita, no ipak će krenuti na klupi. Isto tako, velika je mogućnost da svoju priliku za nastup s klupe dočeka i povratnik Karlo Lulić, koji je svoje posljednje minute u bijelo-plavom dresu odigrao još u 12. kolu, prije gotovo dva mjeseca, u Koprivnici.

Susret na Gradskom Vrtu na rasporedu je sutra od 18 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 21:36
    dvostruki program: prvo dragovoljac u gradskom vrtu, onda murter u zrinjevcu! ajmo osječeee!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 19:02
    Ajmo Osijek, nastaviti niz dobrih rezultata.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 17:38
    Ajdeeee Osječeeeeeeeeeeee
    Obrisan korisnik
  • russell28.11.2013. u 16:23
    ljubo 2, šorša 1, ajmo dečki
    russell