Zimski sportovi

Video: Bruinsi slavili protiv Rangersa, Flyersi nastavili s dobrim predstavama kod kuće

Branimir Korać • petak, 29.11.2013.
Video: Bruinsi slavili protiv Rangersa, Flyersi nastavili s dobrim predstavama kod kuće

U dva rana susreta današnjeg NHL programa pobjede su upisali domaćini. Boston Bruinsi su svladali New York Rangerse preokretom u posljednjoj dionici dok je Philadelphia bila bolja od Winnipega...

Boston Bruinsi su u TD Gardenu ugostili New York Rangerse i upisali pobjedu 3:2. Dobrim obrambenim nastupom, čemu je doprinio i povratak Dennisa Seidenberga koji je propustio posljednja četiri susreta, Bruinsi su limitirali Rangerse na samo 19 udaraca prema golu Tuukke Raska.

Rask je ipak primio dva pogotka i New York je zahvaljujući golovima Ricka Nasha i Ryana MacDonagha vodio je 2:1 preuzevši vodstvo nakon što je sredinom prve dionice pogodio Brad Marchand.

U nastavku susreta Bruinsi su pritisnuli i to im se isplatilo. Prvo je na početku posljednje trećine Patrice Bergeron poravnao na 2:2 da bi u 52. minuti Zdeno Chara donio prednost Bruinsima koju nisu do kraja susreta ispustili.

Niti raspoloženi Ondrej Pavelec koji je upisao 32 obrane, nije uspio spasiti Winnipeg Jetse u Philadelphiji. Flyersi su slavili s 2:1 iako je njihov kapetan Claude Giroux po prvi puta u posljednjih šest utakmica ostao bez upisanog boda.

Giroux se nije napadački istaknuo, ali zato su ga drugi odmijenili, konkretno Scott Hartnell i Sean Couturier. Hartnell je doveo Flyerse u vodstvo već u 48. sekundi igre da bi na 2:0 Couturier povisio u 26. minuti. Jetsi su uporno pokušavali vratiti se u utakmicu, no uspjeli su tek smanjiti na konačnih 2:1 preko Michaela Frolika u 53. minuti.

"Ovo je velika pobjeda. Porazi kod Floride i Tampe su bili bolni i trebala nam je ova pobjeda prije odlaska na turneju na kojoj ćemo biti 12 dana. Posebno moram istaknuti Couturiera, uistinu je bio impresivan, odigrao je pravu utakmicu i podignuo je svoju igru", rekao je vratar Flyersa Steve Mason koji je susret završio s 25 obrana.

NHL:
Boston Bruins - New York Rangers 3:2
Philadelphia Flyers - Winnipeg Jets 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))30.11.2013. u 01:36
    A kako je Chara "pritisnuo" Boyle-a, poigrao se s njim kao beba sa igrackom :))Covjek je zvijer! http://nesn.com/2013/11/zdeno-chara-fights-brian-boyle-scores-game-winning-goal-as-part-of-gordie-howe-hat-trick-against-rangers-video/
    :))