Zimski sportovi

Video: Šesti poraz NY Islandersa, Chicago u velikom naletu

Željka Jurkas • nedjelja, 01.12.2013.
Video: Šesti poraz NY Islandersa, Chicago u velikom naletu
Foto: EPA

Svega pet momčadi u jedanaest parova sinoćnjeg NHL-a nisu igrale i noć prije. Nakon rapsodije golova večer ranije, Devilsi su se vratili nogometnom rezultatu, Chicago je u velikom stilu završio tradicionalnu seriju gostovanja, a Minnesota je pometena...

Povratak bivšeg trenera Rangersa Johna Tortorelle u Madison Square Garden nije prošao najbolje za njegovu novu momčad, Vancouver Canuckse. Momčad bivšeg trenera Nucksa, Alaina Vigneaulta ostavila je bodove na domaćem ledu pobijedivši 5:2. Chris Kreider započeo je svoj prvi hat trick karijere s dva gola u prvoj i završio zadnjim golom Rangersa sredinom treće. Rick Nash i Michael Del Zotto pridružili su se svaki s po jednim golom, a Cam Talbot je u svom prvom startu u MSG-u zabilježio 35 obrana, najviše u karijeri. Vigneault je bio zadovoljan igrom svoje momčadi: “Kada sam vidio blizance na ledu u par njihovih trenutaka, znao sam da igramo protiv Canucksa. Oni su dobra momčad, ali mi smo imali svoje prilike. Odlično smo odrađivali obrambene zadatke, a kada bi to izostalo, Cam je sjajno branio.“ Roberto Luongo zamijenjen je 17 sekundi nakon početka druge, nakon Nashovog gola. David Booth i Daniel Sedin zabili su za Vancouver.

Milanu Lučiću falila je samo asistencija u sinoćnjem susretu s Columbusom da kompletira Gordie Howe hat trick. Početkom treće izgledalo je da mu je to i uspjelo te da će golu u prvoj i tučnjavi u drugoj pridružiti asistenciju u trećoj, no udarac za treći gol Bruinsa je nakon video snimke pripisan njemu, a ne Jeromeu Iginli. “Bilo bi lijepo imati Gordiea, pogotovo nakon što ga je Chara imao jučer, ali neću se žaliti na postizanje gola umjesto asistencije. Bila je to jedna od onih večeri kad je sreća bila na mojoj strani“, rekao je najbolji pojedinac susreta. Patrice Bergeron prekinuo je svoj niz od osam utakmica bez golova zabivši prvi u mrežu Chada Johnsona. Boston je odličnom igrom posve zatvorio Columbus koji je ostao na ukupno četrnaest udaraca na gol od kojih je onaj Ryana Johansena ušao u mrežu.

Montreal ostaje neporažen u regularnom vremenu šestu utakmicu u nizu. Max Pacioretty s dva gola te P.K.Subban i Tomas Plekanec svaki s po golom donijeli su domaćinima prednost do sredine druge trećine. “Samopouzdanje je ogroman faktor. I to ne samo pri pucanju, već u čitanju igre. Kada previše razmišljam vjerojatno ne dolazim u toliko prilika, pa je lijepo izaći, ne misliti i samo igrati kako znam“, rekao je Pacioretty. Carey Price na golu zaustavio je ukupno 34 udarca, a dva na samom kraju druge su ga prošla i završila u mreži. Leafsima je trebala neka iskra da nađu igru i vrate se u utakmicu. Upravo to se dogodilo nakon slavlja zadnjeg gola Canadiensa. James van Riemsdyk i Mason Raymond pogađaju dvaput unutar dvadeset sekundi, no treća trećina ostaje bez golova i Toronto gubi u gostima deveti puta ove sezone.

Jevgenij Malkin sa četiri boda od kojih je jedan gol i Jeff Zatkoff s 39 obrana odveli su Pittsburgh u pobjedu na Floridi. Jedini gol za domaćine postigao je Scottie Upshall na powerplayu. Pobjedom u kojoj se pet različitih igrača upisalo u strijelce, Pensi su izjednačili broj pobjeda i poraza u gostima na sedam. Florida je imala gotovo duplo više udaraca na gol, 40 naspram Pittsburghovih 22. Trener Pensa Dan Bylsma nije dvojio tko su bili najbolji pojedinci:“Večeras je Jeff bio jako dobar, u par navrata nas je velikim obranama izvukao, pogotovo u prvoj trećini. Mislim da je on bio naš najbolji igrač. Malkin je puno toga napravio danas... Njegov trud i učinak je poprilično dosljedan već dugi niz utakmica. Bila je ovo izvanredna večer za njega.“ Geno vodi ligu u asistencijama i na drugom mjestu je po ukupnom broju bodova, bod iza kapetana Sidneya Crosbyja.

S nogometnih 1:0 u produžetku New Jersey Devilsi pobijedili su Buffalo Sabrese. Corey Schneider startao je drugu utakmicu u nizu, samo dan nakon pobjede nad Carolinom i zaradio svoj drugi shutout sezone s 15 obranjenih udaraca. Jhonas Enroth s druge strane leda držao je mrežu praznom s 23 obrane do 40 sekundi prije isteka produžetka. Steve Bernier zabija svoj prvi gol u produžetku u karijeri:“Sve što je Enroth vidio to je i zaustavio. Kada sam pucao njihov branič mu je malo pokrivao vidno polje i htio sam pucati visoko. Nikad ne znaš što se može dogoditi. Upravo sam to probao i pak je ušao u mrežu.“

Možda najviše frustrirajući poraz u nizu od šest došao je Islandersima jučer u Uniondaleu. Manje od dvije minute prije kraja treće Thomas Vanek razbija izjednačenje i donosi domaćinima prednost i nadu da će zaustaviti niz poraza; no minutu kasnije Mike Green dobiva dvije minute jer prekršajem spašava praznu mrežu od gola, Nicklas Backstrom shorthand golom vraća Capse u igru i utakmica odlazi u produžetak. Kapetan Alex Ovečkin stavlja točku na i svojim 21. golom koji ga stavlja na prvo mjesto strijelaca, a za njegovu momčad znači dvije pobjede u dva dana. “Dečki su se borili večeras. Bili su fokusirani i to je svakako korak u dobro smjeru, no sve su odlučivale posebne momčadi. Jako je frustrirajuće kad ovako završi“, zaključio je trener New Yorka Jack Capuano.

Flyersi su niz od šest gostovanja započeli pobjedom u Nashvilleu nakon kaznenih udaraca u kojima je jedino Vincent Lecavalier bio uspješan. Oba vratara pustila su dva gola u regularnom dijelu, Steve Mason imao je 34, a Marek Mazanec 22 obrane. “Ne mislim da smo bili naročito dobri, ali držali smo se, borili na izborili pobjedu. Pobjeda je pobjeda. Momčad je pokazala karakter večeras i to je jedino bitno“, rekao je trener Phillyja Craig Berube. Kapetan Calude Giroux i Sean Couturier bili su strijelci za goste, dok su Mike Fisher i Colin Wilson zabili za domaćine.

Hawksi su u Arizoni sa šestom pobjedom završili 13-dnevni gostujući niz od sedam utakmica. “Put je bio odličan. Dosljednost u igri, doprinos cijele momčadi, sve je bilo za svaku pohvalu“ zadovoljan je trener Chicaga John Quennville. Patrick Kane, Andrew Shaw i Niklas Hjalmarsson zabili su u prvoj trećini za uvjerljivo vodstvo gostiju. Phoenix se vraća na minus jedan golovima Roba Klinkhammera i Martina Hanzala, no branitelji naslova preko Brandona Bolliga osiguravaju pobjedu. Marian Hossa dodaje gol u praznu mrežu za konačnih 5:2.

Avalanche je pomeo Wild s dvije pobjede u dva dana. Utakmica u kojoj nije bilo suđenih prekršaja otišla je na stranu domaćina nakon što je samo Ryan O'Reilly bio uspješan u izvođenu kaznenih udaraca. Semyon Varlamov imao je 35 obrana i zaustavio sva tri kaznena udarca:“Bio sam nervozan, kao i uvijek. Nema vratara koji voli shootout, preveliki pritisak je na tebi.“ Minnesota se vratila u zadnjoj trećini od dva gola zaostatka. Najprije Matt Cooke zabija svoj četvrti gol sezone, a šest sekundi prije isteka vremena kapetan Mikko Koivu izjednačuje utakmicu i forsira produžetak.

Flamesi se iz Los Angelesa vraćaju s dva boda zahvaljujući golu Mikea Cammallerija s 23 sekunde preostale na semaforu. Karri Ramo na vratima zaustavio je ponajprije Drewa Doughtyja i Jeffa Cartera u prvoj trećini te skupio 21 obranu. Calgary je poveo shorthand golom Blaira Jonesa, a izjednačenje Kingsima donio je Justin Williams. “Ramo je odigrao izvanrednu utakmicu i veliki razlog zašto tako dobro igra je način na koji radi svaki dan. Dugo nije igrao i dok sam ga gledao kako trenira, znao sam da je spreman i velike zasluge za današnju pobjedu idu njemu“ pohvalio je svog vratara trener Flamesa Bob Hartley.

Anaheim je poveo na gostovanju u SAP Centru golom Coreyja Perryja, no u drugoj trećini Jonas Hiller prima tri gola, a Ducksi čupaju izjednačenje na kraju treće. Logan Couture, Patrick Marleau i Marty Havlat zabijaju u naletu Sharksa i sve se čini da će to biti još jedna rutinska pobjeda. U dvoboju prve dvije ekipe jake pacifičke divizije ništa ne dolazi lako, pa tako Alex Grant i Ben Lovejoy forsiraju produžetak. U kaznenim udarcima Joe Pavelski postiže jedini gol i bodovi ostaju u Tanku. “U shootoutu nema prilike napraviti puno toga. Svega par pokreta, staneš, pak se sporo kreće naprijed i pucaš“, rekao je o svom golu strijelac. Ducksi su igrali bez četvorice početnih braniča koji su ozlijeđeni i bez Teemu Selannea koji je dobio dan odmora. Sharksov Joe Thorton dobio je udarac pakom u lijevo oko, ali nakon saniranja u svlačionici vratio se u igru.

Podaci sa službenih stranica klubova korišteni su u sastavljanju ovog izvještaja.

NHL
New York Rangers – Vancouver Canucks 5:2
Boston Bruins – Columbus Blue Jackets 3:1
Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 4:2
Florida Panthers – Pittsburgh Penguins 1:5
New Jersey Devils – Buffalo Sabres 1:0 produžetak
New York Islanders – Washington Capitals 2:3 produžetak
Nashville Predators – Philadelphia Flyers 2:3 kazneni udarci
Phoenix Coyotes – Chicago Blackhawks 2:5
Colorado Avalanche – Minnesota Wild 3:2 kazneni udarci
Los Angeles Kings – Calgary Flames 1:2
San Jose Sharks – Anaheim Ducks 4:3 kazneni udarci

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!