Rukomet

Kiel i Flensburg osigurali osminu finala Lige prvaka, Wacker Thun iznenadio Metalurg

Zvonka Keliš • nedjelja, 01.12.2013.
Kiel i Flensburg osigurali osminu finala Lige prvaka, Wacker Thun iznenadio Metalurg
Foto: EPA

Zanimljivo i uzbudljivo bilo je ove nedjelje u onom posljednjem kolu polusezone u Ligi prvaka. Njemački Kiel tako je uvjerljivim domaćim slavljem nad Wislom Plock osigurao svoje mjesto u osmini finala natjecanja gdje je stigao i još jedan bundesligaš, Flensburg, nakon slavlja nad Aalborgom u pravoj triler završnici. Momčad PSG-a je, pak, upisala svoje treće slavlje u nizu, dok je Wacker Thun u Skoplju priredio pravo malo iznenađenje Metalurgu te je osvojio povijesne prve europske bodove.

THW Kiel - Wisla Plock 34:25 (16:11)

Posljednje, sedmo kolo polusezone u najelitnijem europskom klupskom natjecanju donijelo je Kielu domaće slavlje nad poljskom Wislom Plock te samim time i mjesto u osmini finala Lige prvaka nakon ostvarenih šest pobjeda te sakupljenih 12 bodova. U prvome dvoboju ove dvije ekipe Poljaci su na svome terenu dobro namučili svog suparnika, no isti je uspio izboriti tijesnu pobjedu da bi se pred svojim navijačima pokazao u potpuno drugačijem svjetlu. Nakon što se lagano zagrijao u prvih 15 minuta igre Kiel je poveo 15:10 da bi do odlaska na odmor osigurao vodstvo 16:11.

U nastavku susreta njemačka momčad pokazuje svoje znanje te samo povećava svoju prednost (19:14). Do samoga kraja domaćin nošen podrškom svojih 8600 navijača upisuje sjajno slavlje 34:25 vrijedno mjesta među najboljih 16 momčadi Europi. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Aron Palmarsson s devet postignutih pogodaka, dok je najbolji kod Wisle Plock bio Petar Nenadić također s devet golova, Vedran Zrnić nije se upisao u listu strijelaca, dok je Marin Šego sakupio deset obrana.

Dinamo Minsk - PSG Handball 29:35 (14:19)

Momčad PSG -a u sklopu posljednjeg je nastupa u Ligi prvaka ove kalendarske godine upisala vrijednu četvrtu pobjedu te je unatoč izostanku i ozljedi jednog od svojih ključnih igrača, Mikkela Hansena, bez ikakvih problema slavila na gostovanju u Bjelorusiji. Zanimljivo je u susretu bilo uvodnih 11 minuta kada nakon rezultat 6:5 PSG više ne ispušta prednost iz svojih ruku. Do isteka 30. minute Parižani samo povećavaju svoju prednost te se odvajaju na 19:14.

Domaćin susreta sedmoga kola skupine C trudio se u drugome poluvremenu sustići svog suparnika, približio se i na minus četiri, no više od toga nije uspio. Na koncu gosti iz Pariza upisuju svoju treću uzastopnu pobjedu u Europi (35:29) vrijednu novih europskih bodova. Odličan je kod PSG-a bio Mladen Bojinović s osam pogodaka, Marko Kopljar i Igor Vori dodali su po njih sedam, a Jakov Gojun jedan, dok se kod Dinamo Minska istaknuo Uroš Bundalo sa sedam golova, a Ivan Ninčević se u strijelce upisao jednom.

Metalurg - Wacker Thun 24:24 (11:14)

Zanimljivo i uzbudljivo bilo je u drugom nedjeljnom susretu skupine C u kojem je makedonski Metalurg pred svojim navijačima remizirao s Wacker Thunom koji je tako upisao svoj povijesni prvi bod u Ligi prvaka. Nakon što su svega tjedan dana ranije svladali svog gradskog suparnika i najljućeg rivala, ekipu Vardara, u sedmome kolu Lige prvaka rukometaši Metalurga nisu uspjeli posložiti svoje redove, dok su Švicarci u Skoplje došli opušteno, bez osvojenog europskog boda i bez pritiska, a nisu ni podlegli užarenoj atmosferi u dvorani Boris Trajkovski. Upravo stoga, te predvođeni Lukasom von Deschwandenom, kao i vratarom Marcom Winklerom, gosti su na predah otišli sa sjajnih tri pogotka prednosti (14:11).

Sjajnu igru gostujuća je momčad prikazala i u nastavku te do sredine drugoga poluvremena osigurava odlično vodstvo 20:16. No, popravila se tada domaća obrana, Švicarcima polako nestaje snage i pet minuta prije samoga kraja Renato Vugrinec poravnava rezultat na 21:21 da bi se unatoč vrlo dobrim obranama Darka Stanića Wacker Thun nanovo odvojio te poveo 24:22, no za izjednačenje na samome kraju pobrinuli su se potom Vugrinec i Goce Ojlevski koji postavljaju konačnih 24:24. Renato Vugrinec za Metalurg je zabio sedam golova, Nikola Kedžo se nije upisao u listu strijelaca, dok je Lukas von Deschwanden za Wacker Thun zabio osam golova, Borna Franić se nije našao u zapisniku za ovaj susret.

Aalborg Handball - SG Flensburg-Handewitt 26:27 (13:14)

Napeto i uzbudljivo itekako je bilo u posljednjem dvoboju polusezone u skupini D u kojoj je Flensburg u gostima kod Aalborga uspio osigurati slavlje i prolazak u osminu finala tek u pravoj triler završnici. U prepunoj Areni u Danskoj domaćin se u prvome dijelu odvojio na +4, no do predaha gosti se bude i sustižu svog suparnika. Njemačka momčad tako je uspjela poravnati, ali i preokreti rezultat u svoju korist na poluvremenu (14:13).

Nijemci svoju prednost čuvaju sve do same završnice dvoboja, točnije, posljednjih sedam minuta u koje ulaze s vodstvom 25:21, no mijenja se tada danska obrana što omogućava Aalborgu da polako, ali sigurno smanji svoj zaostatak. Dvije minute prije kraja 18-godišnji Christian Jensen izjednačuje za 26:26, Steffen Weinhold s linije sedam metara pogađa za vodstvo Flensburga 27:26, a Aalborg u posljednjih 20 sekundi sa sedam igrača u napadu pokušava izvući bod, no posljednja akcija ne biva uspješna i Nijemci osiguravaju svoje mjesto u osmini finala natjecanja. U pobjedu svoje momčadi Holger Glandorf i Thomas Mogensen ugradili su po sedam pogodaka, dok su Johan Jakobsson i Havard Tvedten za Aalborg zabili po šest golova.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!