Zimski sportovi

Video: Red Wingsi slavili u Ottawi, Dallas poražen nakon kaznenih udaraca

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.12.2013.
Video: Red Wingsi slavili u Ottawi, Dallas poražen nakon kaznenih udaraca

U posljednja dva susreta nedjeljnog programa u NHL-u pobjede su odnijeli gosti. Detroit je bio uspješan u Ottawi dok je gostujuću pobjedu odnio i Edmonton iz Texasa...

Senatorsi i Red Wingsi međusobni dvoboj su dočekali u različitim raspoloženjima. Dok Ottawa igra prilično promjenjivo i teško dolazi do bodova na svom ledu, Red Wingsi su u naletu. U takvom omjeru snaga Ottawa je ponovno poražena, ovaj put 4:2.

Bio je to ujedno i povratak dugogodišnjeg kapetana Ottawe na stari led, ali u novom dresu. Navijači Senatorsa su ga toplo pozdravili, priređena je ceremonija njemu u čast, no on nije imao milosti za svoju bivšu momčad.

Prvo je sudjelovao u prvom pogotku Red Wingsa na početku druge trećine kada je Johan Franzen svladao Robina Lehnera, a kasnije je dodao i pogodak u praznu mrežu za konačnih 4:2.

Nakon što je Franzen zabio za 1:0, Drew Miller je povisio prednost da bi Clarke MacArthur uspio smanjiti na kraju druge dionice.

U posljednjoj trećini Miller je drugim golom odmah vratio domaćina u veći zaostatak da bi malo neizvjesnosti donio Mika Zibanejad smanjivši na 3:2 minutu i pol prije kraja. Tek što je Lehner napustio gol, Alfredsson je povisio na 4:2 i zaključio priču.

Kod domaćina se osjetilo neigranje Marca Methota koji je neposredno prije susreta ipak prekrižen zbog simptoma gripe.

Oilersi se s gostovanja kod Dallasa vraćaju s pobjedom nakon kaznenih udaraca, međutim razloga za brigu daje im ozljeda Ilje Brizgalova koji je napustio igru u drugoj trećini. Brizgalov je do tada obranio 28 udaraca domaćina, no dobro ga je zamijenio i Devan Dubnyk.

Dallas je dva puta vodio i oba pogotka postigao je Ryan Garbutt. Međutim Oilersi su imali odgovor, uspjeli su se vraćati golovima Alesa Hemskog i Andrewa Ferencea.

Nakon 65 minuta nije bilo pobjednika i odlučivali su kazneni udarci gdje su za goste pogodili Jordan Eberle i David Perron dok je jedini strijelac za Dallas bio Rich Peverley.

NHL:
Ottawa Senators - Detroit Red Wings 2:4
Dallas Stars - Edmonton Oilers 2:3 kazneni udarci

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!