Košarka

Repeša: "Čeka nas najbitnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 02.12.2013.
Repeša: "Čeka nas najbitnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone"
Foto: Davor Sajko

Poslije četiri uzastopne europske pobjede, košarkaši Cedevite došli su u priliku da dva kola prije kraja prvog dijela natjecanja osiguraju drugi krug Eurokupa. Cedevita će imati mogućnost otkloniti sve dvojbe o prolasku dalje u srijedu poslijepodne, kada će u Dvorani II zagrebačkog Doma sportova gostovati njemački EWE Baskets iz Oldenburga...

S lijepim nizom pobjeda u skupini B Eurokupa, Cedevita se probila na prvo mjesto ljestvice i došla korak do proboja u drugi krug drugog najjačeg europskog klupskog natjecanja. Momčad Jasmina Repeše će priliku za osiguranje prolaska imati u srijedu s početkom u 18 sati na domaćem parketu. Gost će biti EWE Baskets iz Oldenburga, a Cedevita će za sigurnost tražiti pobjedu od tri ili više razlike, veću nego je bio poraz u Oldenburgu (92:90) u trećem kolu, kada je Repešina momčad pala u produžetku.

Kako je izvijestio zagrebački klub, cijena ulaznice za utakmicu u srijedu bit će 10 kuna, a sav prihod bit će namijenjen Udruzi DUGA koja vodi Sigurnu kuću u Zagrebu, za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja. Osim prihoda od ulaznica, Udruga će uoči blagdana Svetog Nikole dobiti i donacije kluba i Atlantic Grupe, glavnog sponzora zagrebačkih Crvenih.

Karakter će biti humanitaran, a posao koji u srijedu čeka Cedevitu vrlo ozbiljan. Motiv će sigurno biti na maksimumu, no problem predstavljaju izostanci u momčadi. Definitivno neće biti Marka Tomasa i Ante Delaša, koji je tijekom vikenda ozlijedio koljeno u pobjedi nad Szolnoki Olajem u ABA ligi, a pod upitnikom su Ivan Ramljak i Goran Suton.

"Ako se u budućnosti dogodi NBA, to je super"

Drugi ovosezonski ogled s klubom iz Oldenburga najavio je i Jusuf Nurkić, koji nije igrao u trećem kolu u Njemačkoj: "Imamo problema što se tiče igračkog kadra, no bez obzira na to, atmosfera je odlična. Svi se ponašamo kao jedan. Oldenburg je ekipa prema kojoj imamo dug iz prve utakmice, kada nismo igrali kompletni. Očekujem jednu dobru utakmicu i pobjedu Cedevite."

Na susretu s novinarima, Nurkić se dotaknuo i nastavka vlastite karijere, govoreći o mogućnosti da jednoga dana zaigra u NBA ligi: "Ako se to u budućnosti dogodi, to je super. No, ako se ne dogodi, neću za tim plakati. Sada imam vrhunskog trenera i momčad. Trenutno igram ABA ligu i tu želim dati svoj maksimum."

Kako je otkrio Cedevitin trener, Suton je pod virozom i početak novog tjedna dočekao je u krevetu, dok Ramljaka muče želučani problemi.

"Definitivno nas čeka najbitnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone", najavio je Repeša ono što slijedi u srijedu, a prenijela je Cedevitina službena internetska stranica: "S eventualnom pobjedom od tri razlike bili bismo već u drugom krugu i to bi zaista bio sjajan rezultat."

"U prvoj utakmici protiv Oldenburga igrali smo bez Nurkića i Sutona, dvojice vrlo važnih igrača u rotaciji, a bili smo blizu pobjedi. Dapače, mislim da smo ondje i zaslužili pobjedu, no malo neiskustva i naših grešaka odnijelo je pobjedu na stranu Oldenburga", prisjetio se trener Zagrepčana nastupa u Njemačkoj, dodajući da izostanci u momčadi neće biti isprika uoči lova na osiguranje drugog kruga.

"Bez obzira na trenutne poteškoće, mi smo odlučni da gledatelji koji vole košarku u Zagrebu gledaju europsku košarku cijelu zimu i to je naš imperativ. Nadam se da ćemo doći do željenih bodova i ja bih iskoristio ovu priliku da sve ljude koji bi željeli na neki način živjeti europsku košarku preko zime pozovem da dođu i pomognu ovim dečkima. S obzirom na važnost utakmice, mislim da nam je pomoć itekako dragocjena", istaknuo je Repeša.

Poziv navijačima uputio je i Tomislav Zubčić, spominjući da bi s njihovom podrškom sve bilo lakše: "Mislim da ljudi moraju prepoznati i prepoznat će našu mladost i borbu za ovaj klub, vidjet će da igramo svi skupa, da imamo jedno zajedništvo i momčadski duh. Iako znamo da će na isti dan u Zagrebu biti utakmica Dinama i Hajduka, bilo bi lijepo da nas dođu podržati, bez obzira za koji klub navijaju, i vjerujem da će svi sretni i zadovoljni otići kući."

Zubčić se također osvrnuo na tijesni poraz u Oldenburgu: "Bili smo tada u uskoj rotaciji visokih igrača. Tu smo pod košem bili Bilan i ja, a pomagali su nam Ramljak i Baltić. Izgubili smo zbog naših grešaka, a ključ njihove ekipe je Paulding. Ako njega zaustavimo, mislim da možemo utakmicu lakše privesti kraju. Pogotovo što sada imamo širu rotaciju visokih igrača pa mislim da ne bi trebalo biti problema."

Eurokup, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Elan Chalon80:82Banco di Sardegna Sassari
Proximus Spirou79:73Dominion Bilbao Basket
Cedevita64:72EWE Baskets Oldenburg
1Banco di Sardegna Sassari 73+38
2Cedevita 64+37
3EWE Baskets Oldenburg 54-2
4Elan Chalon 46-7
5Dominion Bilbao Basket 45+23
6Proximus Spirou 37-89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Elan Chalon80:82Banco di Sardegna Sassari
Proximus Spirou79:73Dominion Bilbao Basket
Cedevita64:72EWE Baskets Oldenburg
1Banco di Sardegna Sassari 73+38
2Cedevita 64+37
3EWE Baskets Oldenburg 54-2
4Elan Chalon 46-7
5Dominion Bilbao Basket 45+23
6Proximus Spirou 37-89

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2013. u 07:39
    Stvarno je davno bilo kad smo u veljači gledali Europske utakmice... Još da Cedevita igra u Ciboni , a ne u onom "strmom" Domu Sportova bilo bi bolje. Bolji su od Njemaca .
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2013. u 22:47
    Bilo bi lijepo da Cedevita ne počinje svoje utakmice u 18 sati radnim danom, možda bi bilo i više gledatelja, u svakom slučaju sretno sutra.
    Obrisan korisnik
  • litleben02.12.2013. u 21:03
    Još jedna rutinska pobjeda. Nadam se da će Mazalin i Mustapić dobiti minute.
    litleben
  • Obrisan korisnik02.12.2013. u 20:32
    Ajmo vitamini poboljšajte malo ugled naše košarke kad Cibona trenutno nemože..
    Obrisan korisnik