Zimski sportovi

Video: Kingsi predvođeni rookiejem Toffolijem upisali vrijednu pobjedu protiv Bluesa

Branimir Korać • utorak, 03.12.2013.
Video: Kingsi predvođeni rookiejem Toffolijem upisali vrijednu pobjedu protiv Bluesa

Tri pobjede domaćina i niti jedan susret u produžetku označili su noć u NHL-u. Los Angeles Kingsi su u utakmici večeri svladali St. Louis Blues, a jedinu gostujuću pobjedu ostvario je Winnipeg kod New York Rangersa...

Iako Los Angeles Kingsi imaju dosta problema s ozljedama, uspjeli su upisati pobjedu na domaćem ledu protiv St. Louis Bluesa. Slavili su s 3:2 u susretu u kojem su glavne uloge imali rookie Tyler Toffoli i rezervni vratar Ben Scrivens.

Blues je bio manje od šest minuta udaljen od prve utakmice ove sezone u kojoj nije uspio postići pogodak, međutim u završnici susreta je dva puta svladao Scrivensa što je bilo dovoljno tek za smanjenje zaostatka. S dva gola Toffolija i jednim Jarreta Stolla Kingsi su vodili 3:0 prije nego li su Kevin Shattenkirk i Vladimir Tarasenko postavili konačnih 3:2.

"Teško je igrati protiv Kingsa, fizički su vrlo jaka momčad, ali smo trebali bolje reagirati nego što smo reagirali. Oživjeli smo sredinom utakmice, ali tako ne možemo igrati", rekao je trener Bluesa Ken Hitchcock.

Josh Harding je treći put ove sezone ostavio protivničke napadače bez postignutog pogotka. Ovaj put na drugoj strani je stajala Philadelphia koja je u utakmicu krenula bez prvog strijelca Vincenta Lecavaliera koji je imao problema s leđima.

U susretu s dobrim obrambenim izdanjem obje momčadi, na prvi pogodak se čekalo sve do 44. minute, a onda je Wild u manje od minutu riješio pitanje pobjednika. Prvo je Jason Pominville doveo Minnesotu do prednosti, a onda je Charlie Coyle postavio konačnih 2:0.

"Trebalo nam je vremena, ali smo znali da ako se budemo držali dogovorenog, da ćemo ih slomiti. To se na kraju i dogodilo", rekao je Coyle nakon susreta.

Montreal Canadiensi su svladali na svom ledu New Jersey Devilse s 3:2 i tako nastavili s dobrim igrama. Impresivnu utakmicu odradio je PK Subban koji je s nekoliko sjajnih reakcija spriječio Devilse da dođu do pogotka.

Devilsi su do sredine utakmice vodili golom Stevea Berniera da bi onda domaćin preko Renea Bourquea i Maxa Paciorettyja napravio preokret. Na startu posljednje dionice Devilsi su se vratili golom Michaela Rydera, no Alex Galchenyuk je u 50. minuti zabio za novo vodstvo Montreala, ovaj put konačnih 3:2.

"Obično kada nemam previše posla, igranje pakom mi pomaže da ostanem u utakmici. Ako nema niti toga, onda je utakmica vrlo dugačka i teško je ostati sto posto u njoj. Ova je bila jedna od takvih i tek u trećoj dionici sam se počeo osjećati dobro i braniti neke pokušaje", rekao je Martin Brodeur koji nije imao previše posla i obranio je tek 14 udaraca.

New York Rangersi su na svom ledu upisali neugodan poraz od Winnipeg Jetsa 5:2. Ondrej Pavelec je s 35 obrana izludio napadače domaćina te je pomogao Jetsima da dođu do 14. pobjede.

U prve dvije trećine Rangersi su dominirali, ali nikako se nisu mogli odvojiti. Prvo ih je Mats Zuccarello doveo u vodstvo već u trećoj minuti, zatim su gosti preokrenuli utakmicu golovima Devina Setoguchija i Johna Alberta da bi Ryan Callahan poravnao na 2:2. Posljednja trećina donijela je pad domaćina koji je počeo sve više popuštati pred golom, Cama Talbota i gosti su s dva gola Ollija Jokinena i jednim Blakea Wheelera otišli do pobjede.

"Jednostavno su pogađali kada je bilo potrebno. Kod Jokinenovog gola sam pogriješio, pak je dodirnuo moju palicu i trebalo sam bolje reagirati. Nije to bila moja večer", priznao je Talbot koji je skupio 25 obrana.

NHL:
Los Angeles Kings - St. Louis Blues 3:2
Minnesota Wild - Philadelphia Flyers 2:0
Montreal Canadiens - New Jersey Devils 3:2
New York Rangers - Winnipeg Jets 2:5

Foto: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!