Košarka

Rimac: "Sada je ipak fokus na ABA ligi. Ako pobijedimo Igokeu, bili bismo u dobroj poziciji"

Ivor Krapac • utorak, 03.12.2013.
Rimac: "Sada je ipak fokus na ABA ligi. Ako pobijedimo Igokeu, bili bismo u dobroj poziciji"

Pripremajući se za novu utakmicu Eurokupa, u srijedu protiv njemačkih Artland Dragonsa u Quakenbrücku, košarkaši Cibone usmjerili su najveći dio svoje pažnje na ono što će ih čekati nekoliko dana kasnije. Cibona će u Njemačkoj zaigrati u kompletnom sastavu, ali kako je otkrio trener Slaven Rimac, veći naglasak bio je stavljen na poboljšanja u igri Vukova umjesto na ono što može pružiti njihov dolazeći europski suparnik. U prvom je planu ABA liga...

Cibona će se u osmom ovosezonskom nastupu u Eurokupu sresti sa suparnikom koji se također već oprostio od nade u prolazak u drugi krug. Vukovi će u srijedu s početkom u 19:30 sati u Quakenbrücku igrati protiv Artland Dragonsa, a bit će to ogled momčadi koje su poslije sedam kola na omjeru 1-6 i nalaze se na začelju poretka u skupini A prvog kruga.

U prvom dvoboju Cibosa i Artland Dragonsa, u trećem kolu u Zagrebu, gosti iz Njemačke slavili su s 87:77, s obavljenim najvećim dijelom posla u prvom poluvremenu, poslije kojega su vodili s 51:34. Kako su i jedni i drugi već izgubili izglede za prolazak dalje, Vukovi će motiv moći pronaći u traženju uzvrata za taj poraz.

No, trenutno su ipak važnije druge stvari, kako je uoči puta na sjever Njemačke otkrio Cibonin trener Slaven Rimac. "Utakmica protiv Artlanda neće biti jednostavna prije svega zbog toga što smo ovog tjedna više radili na nekim našim stvarima, nismo se toliko spremali za njih", opisao je Rimac na što je bio stavljen naglasak na treninzima: "No, opet, očekujem dobru reakciju ekipe, da ostanemo u pozitivnom ritmu."

"Oni su isto praktički otpisali to natjecanje, više nemaju šanse proći dalje, tako da će vjerojatno i oni malo kalkulirati", nastavio je trener Vukova o dvoboju začelja skupine: "Mi moramo nastaviti s našim dobrim igrama. Nadam se da će ekipa biti puno bolje koncentrirana, pogotovo početkom utakmice, u zadnjih par utakmica smo s time imali dosta problema."

"Što se tiče igrača, svi su zdravi i svi putuju", kazao je Rimac o sastavu s kojim će raspolagati u srijedu: "Ne kanimo nikoga odmarati u smislu da ne igra, ali ovisno o rezultatu i situaciji na terenu, vidjet ćemo kako ćemo raspodijeliti minutažu s obzirom da je ipak sada fokus na ABA ligi. U nedjelju je Igokea i to je praktički utakmica s kojom bismo, ako pobijedimo, stvarno bili u dobroj poziciji."

Poslije povratka iz Njemačke, povoljna okolnost za Vukove je što će se s Igokeom u Domu Dražena Petrovića sresti u nedjelju i imati nešto više vremena za predah i pripremu za tu utakmicu. Nedjeljni ogled 11. kola regionalne lige počet će u 18:15 sati.

Foto: Jan Humski

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Telenet Oostende-:-Red October Cantu
ČEZ Nymburk69:71Le Mans Sarthe
Artland Dragons101:96Cibona
1Red October Cantu 81+88
2ČEZ Nymburk 54+60
3Le Mans Sarthe 54+10
4Telenet Oostende 62+5
5Cibona 19-57
6Artland Dragons 27-106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Telenet Oostende-:-Red October Cantu
ČEZ Nymburk69:71Le Mans Sarthe
Artland Dragons101:96Cibona
1Red October Cantu 81+88
2ČEZ Nymburk 54+60
3Le Mans Sarthe 54+10
4Telenet Oostende 62+5
5Cibona 19-57
6Artland Dragons 27-106

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.12.2013. u 09:43
    Ciboni je glavni cilj dohvatiti F4 ABA lige. To stoji. U Eurokupu su profućkali šanse u prvih par utakmica. Svejedno trebaju ići na pobjedu. "Utakmica je najbolji trening" ....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2013. u 23:34
    Ima li ikakve šanse Cibona ući u osminu finala Eurolige? Pratim Cibonu već skoro 20 godina i znam kako će teško biti ako prvi put ne prođu dalje otkad igraju Euroligu.
    Obrisan korisnik
  • vlacng03.12.2013. u 16:42
    Znači da vjerojatno neće.
    vlacng
  • litleben03.12.2013. u 16:23
    Znači li to da će Gabrić i Arapović dobiti priliku?
    litleben