Rukomet

Duvnjak: "Nagrada me čini presretnim, to je dar za moj trud i rad"

Josip Tolić • srijeda, 04.12.2013.
Duvnjak: "Nagrada me čini presretnim, to je dar za moj trud i rad"
Foto: EPA

Hrvatski rukometni reprezentativac Domagoj Duvnjak komentirao je nagradu za najboljeg rukometaša svijeta u ovoj godini u izboru čitatelja portala Handball-Planet i žirija od 11 sportskih novinara. Istaknuo je da mu je ova sezona bila odlična zbog uspjeha s Hrvatskom i HSV-om, ali i zdravlja koje ga je poslužilo.

Sedam godina nakon što je Ivano Balić proglašen najboljim rukometašem svijeta u izboru IHF-a, Hrvatska se ponovno može podičiti najboljim pojedincem u ovom sportu. U trećem izboru jednog od najčitanijih rukometnih portala Handball-Planet, 25-godišnji Domagoj Duvnjak dobio je najviše glasova i može se pohvaliti naslovom najboljeg.

"Naravno da se uvijek može bolje. Ja bih prije svega rekao da je ovo bila jedna stvarno odlična sezona pogotovo zato što sam je cijelu prošao bez ozljeda, što je za nas sportaše najbitnije. Osvojili smo treće mjesto u Španjolskoj, naravno da je moglo bolje, ali presretan sam što imamo takav kontinuitet s reprezentacijom, već smo deset godina u samom vrhu", komentirao je Đakovčanin sjajnu sezonu u telefonskom razgovoru za Hrvatsku televiziju.

"Što se tiče klupskog rukometa, osvojio sam Ligu prvaka, što je stvarno jedan predivan uspjeh i na kraju ta nagrada koju sam dobio stvarno me čini sretnim, presretan sam i to je jedan dar za moj trud, za moj rad, za moje igre", istaknuo je član Hamburga.

Duvnjak je u razgovoru potvrdio da će nakon pet godina u HSV-u nagodinu promijeniti sredinu. Odabrao je 18-erostrukog i aktualnog prvaka Njemačke, Kiel.

"Teška je bila odluka, naravno. Prije svega, htio sam ostati u Njemačkoj pošto sam ovdje već pet godina, naučio sam jezik i znam kako funkcionira ova liga. Idem u Kiel, to je 60 kilometara malo sjevernije. Nadam se, naravno, da će biti sve u redu kao i ove sezone, da će me ozljede zaobići i idem u nove izazove i nove pobjede", poručio je za kraj hrvatski reprezentativac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!