Tenis

Hewitt: "Još uvijek postoji glad za pobjedama, inače ne bih igrao"

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.12.2013.
Hewitt: "Još uvijek postoji glad za pobjedama, inače ne bih igrao"
Foto: EPA

Manje je od mjesec dana do početka nove teniske sezone, a Lleyton Hewitt s velikim nestrpljenjem očekuje start. Australski tenisač potvrdio je kako će nastupiti na svojem 18. Australian Openu i da još uvijek ima veliku želju za pobjedama...

Lleyton Hewitt primio je nagradu za najboljeg australskog igrača u prošloj sezoni i potvrdio je kako i dalje ima veliku želju za igrom i pobjedama.

"Glad za pobjedama još uvijek postoji, da je drugačije, sigurno ne bih više igrao", rekao je Hewitt posebno razmišljajući o nastupu u Davis Cupu gdje će Australija po prvi puta od 2007. godine igrati u Svjetskoj skupini, a protivnik će joj biti Francuska.

Australac još uvijek ne razmišlja o odlasku u mirovinu, ali je svjestan kako će morati biti oprezan i posebno se čuvati ozljeda.

"Kada se tek pojavite na Touru, razmišljate kako imate pred sobom još 15-20 godina tenisa. Međutim sada sam svjestan kako sam udaljen jednu ozljedu od umirovljenja. Samim time se mijenjaju i moji prioriteti i ciljevi", dodao je Hewitt.

Njegov nasljednik na poziciji najboljeg australskog tenisača trebao bi biti Bernard Tomic za kojeg Hewitt tvrdi kako se više treba usredotočiti na rad, a manje na izlaske.

"S 20 godina sam bio broj jedan, bio sam pod stalnom pažnjom medija i nisam toliko izlazio. Kada odrastate, radite pogreške, ali sam siguran da će ponovno biti na pravom putu. Znam da puno trenira i treba tako i nastaviti. Ukoliko se još više koncentrira na trening, imat će dugu i uspješnu karijeru", tvrdi Hewitt.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.12.2013. u 14:40
    kewitt je legenda a blentran tomic je jajara najobicnija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.12.2013. u 10:26
    Hewitt je pravi šampion za razliku od Tomica koji je trupina, i nikad nece ni prismrdit Hewittovim uspjesima...
    Obrisan korisnik