Nogomet

Joachim Löw odbio glasovati u Fifinom izboru za igrača godine

Branimir Korać • srijeda, 04.12.2013.
Joachim Löw odbio glasovati u Fifinom izboru za igrača godine
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Njemački nogometni savez potvrdio je kako neće Fifi proslijediti glasove svojeg izbornika Joachima Löwa u izboru za Zlatnu loptu. Kako se u izboru nalaze petorica njemačkih reprezentativaca, Löw je odlučio da neće sudjelovati u glasovanju...

U sjedište Fife polako dolaze glasovi iz nogometnih saveza diljem svijeta u izboru za Zlatnu loptu, odnosno najboljeg igrača svijeta u Fifinom izboru za 2013. godinu.

Kao što je običaj, glasuju izbornik i kapetan reprezentacije, a ove godine njemački izbornik Joachim Löw neće sudjelovati u glasovanju, objavio je Njemački nogometni savez.

"Joachim nije u mogućnosti nepristrano sudjelovati u ovom izboru i odlučio je kako neće glasovati. Za njemački nogomet je velika čast što ima petoricu reprezentativaca nominiranih, međutim izbornik je tu u neugodnoj situaciji", rekao je glasnogovornik DFB-a Jens Gritter.

U izboru se nalaze Manuel Neuer, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller i Mesut Özil, a kako se glasovi objavljuju javno nakon izbora, Löw je odlučio kako neće svojom odlukom remetiti atmosferu u svlačionici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2013. u 12:41
    koji idiot majko mila..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2013. u 08:33
    Glupost. Ne želi da mu igrači znaju da smatra Ronalda, Messija, Riberrya i Ibrahimovića boljima od svojih igrača.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.12.2013. u 19:12
    umm nisam znao da mozes glasat za igrace iz vlastite repke... ko da glasas za sebe jbt... bravo fifa
    Obrisan korisnik
  • renimus04.12.2013. u 17:14
    ovo je nepotrebno mudrovanje i trazenje medijske paznje. daj glas nekom trecem, ionako nitko od njemaca nece osvojiti nagradu
    renimus
  • Obrisan korisnik04.12.2013. u 15:46
    Upravo to! Mogao je dat glas Messiju ili Kikiju.Ionako tko od njih dvojice pobjedi neće bit greda.Individualno su klasa za sebe.Ako Kiki dobije nadam se da neće više bit tužan.Da ju odnese ne bi bilo loše.To mu kaže Messijev simpatizer.
    Obrisan korisnik