Košarka

Pobjeda Olimpije, porazi Budućnosti, MZT-a i Igokee, slaba šuterska večer Damjana Rudeža

Kristijan Musa • srijeda, 04.12.2013.
Pobjeda Olimpije, porazi Budućnosti, MZT-a i Igokee, slaba šuterska večer Damjana Rudeža
Foto: Jelena Stipović

U večernjem programu košarkaškog Eurokupa za srijedu nastupala su još četiri predstavnika. Ljubljanska Olimpija je upisala vrlo važnu pobjedu na gostovanju kod Perasovićeve Valencije, Budućnost je tek nakon produžetka pala od Nižnji Novgoroda, dok su Skopjani i Aleksandrovčani doživjeli nešto teže poraze. Damjan Rudež nije briljirao sa šutom u utakmici protiv Bonna, dok je Dario Gjergja stigao do vrijedne, ali i tijesne domaće pobjede protiv talijanskog Cantua.

Skupina C

Ljubljanska Olimpija je slavila tijesnu pobjedu na gostovanju kod Valencije hrvatskog trenera Velimira Perasovića. Igrala se vatrena utakmica s velikom količinom poena, ali su na kraju ipak presudila precizno izvedena slobodna bacanja Litvanca Deividasa Gailiusa za konačnih 92:90. Gailius je ujedno bio i najučinkovitiji u redovima Olimpije s 24 poena, šest skokova i četiri ukradene lopte, Alen Omić je dodao 19 poena i šest skokova, dok je Sasu Salin upisao 18 poena i sedam skokova.

Tri hrvatska košarkaša u redovima slovenskog predstavnika nisu uspjela upisati niti jedan poen. Paolo Marinelli je za sedam minuta sakupio jednu asistenciju i ukradenu loptu, dok Dražen Bubnić za tri minute te Jakov Vladović za pola minute nisu ostvarili nikakav učinak. Valenciju je pak predvodio Justin Doellman s 28 poena i devet skokova, a vrlo dobro ga je pratio i Rafa Martinez s 22 postignuta poena.

Asvel je pak na svom terenu pobijedio talijanski Varese s 83:80, nakon što su se gosti vratili iz rezultatskog zaostatka. Pobjedu klubu iz predgrađa Lyona donio je Amara Sy preciznim šutom 40 sekundi prije kraja. Edwin Jackson je s 18 poena i pet skokova predvodio francusku momčad, a pratio ga je Uche N'Sonwu s 15 poena i sedam skokova. Sy je ubacio 14 poena. Najefikasniji u redovima Varesea bili su Adrian Banks i Frank Hassell (osam skokova) s po 15 poena.

Skupina D

Zaragoza je na svome parketu pobijedila Telekom Bonn sa 71:60 te barem privremeno zauzeli drugo mjesto skupine D, dok svoju utakmicu osmog kola ne odigraju berlinska Alba i Virtus Roma. Španjolsku momčad je do pobjede predvodio Gruzijac Giorgi Shermadini sa 14 postignutih poena, Jon Stefansson je ubacio 12, Michael Roll 11, dok je Viktor Sanikidze upisao deset poena i isto toliko skokova. Damjan Rudež je pak za 20 minuta provedenih na parketu ubacio sedam poena (2/11) uz četiri skoka. Bonn je predvodio Ryan Brooks s 18 poena, dok ga je Jamel McLean pratio s 15 ubačenih poena.

Skupina E

Igokea je na gostovanju kod rumunjskog Asesofta iz Ploiestija izgubila s 84:74. Domaći su već nakon prvih 20 minuta stekli prednost od 16 poena razlike te momčad Milutina Latinčića nije mogla ništa drugo učiniti, već samo spriječiti eventualni debakl. Pobjedničku momčad je s 24 poena predvodio Alhaji Mohammed, Gerald Lee je dodao 23 uz šest skokova, a Rawle Marshall 18 uz po pet skokova i asistencija te četiri ukradene lopte. Najbolji pojedinac u redovima Igokee je bio Nemanja Gordić sa 14 poena, dok ga je Milan Dozet pratio s 13 ubačaja i šest skokova.

Skupina F

Podgorička Budućnost je tek nakon dodatnih pet minuta upisala poraz od Nižnji Novgoroda, nakon što su uspjeli stići zaostatak od poena, što je ruski predstavnik uspio izgraditi tijekom „regularnog“ dijela susreta. U konačnici je su gosti slavili 91:88, za koje je Primož Brezec ubacio 21 poen uz pet asistencija. Brandon Paul je ubacio 17, a Vadim Panin 15 ubačaja.

Podgoričane je predvodio Vladimir Mihailović s 26 poena, Aleksa Popović je ubacio 21 poen uz pet skokova, a Jeleel Akindele 20 poena uz osam skokova. Ostatak momčadi Igora Jovovića je uspio ubaciti 21 poen.

Skupina G

Još jedan predstavnik ABA lige je zabilježio poraz u okviru osmog kola Eurokupa. Naime, MZT iz Skopja je upisao poraz od 18 poena razlike od turskog Banvita. Gosti su u posljednjih deset minuta potpuno uništili Skopjane (31:17) te došli do četvrte ovosezonske pobjede u Eurokupu. Chuck Davis je ubacio 21 poen, Earl Rowland 20 (šest asistencija), dok je Klemen Prepelić ubacio 16 poena za pobjedničku ekipe, dok je makedonski sastav predvodio Cade Davis sa 14 poena, a Todor Gečevski je ubacio 12 poena uz pet skokova.

Skupina H

Istanbulski Bešiktaš je slavio domaću pobjedu od 83:74 nad finskim Nilan Bisonsima te je sada sa šest pobjeda na prvom mjestu skupine H. Mehmet Yagnur je ubacio 16, Sundiata Gaines 15, a Chris Lofton 13 poena. Bradley Buckman je pak upisao 12 poena uz 11 skokova. Nilan je predvodio Frank Robinson sa 17 poena, dok ga je John Williamsom postigao 16 poena.

Skupina A:
Telenet Oostende – Cantu 77:75

Skupina C:
Valencia – Union Olimpija 90:92
Asvel Villeurbannes – Varese 83:80

Skupina D:
CAI Zaragoza – Telekom Bonn 71:60

Skupina E:
CSU Ploiesti – Igokea 84:74

Skupina F:
Budućnost – Nižnji Novgorod 88:91 produžetak

Skupina G:
MZT Skopje – Banvit 68:86

Skupina H:
Bešiktaš – Nilan Bisons 83:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2013. u 15:56
    Svaka čast Olimpiji, zadnji klub u ABAi, a tuku Valenciju u gostima i jedini su klub iz lige koji je već prošao u drugi krug Eurokupa.
    Obrisan korisnik