Rukomet

Wisla Plock i Kwidzyn u novom kolu poljskog prvenstva podijelili bodove

Zvonka Keliš • srijeda, 04.12.2013.
Wisla Plock i Kwidzyn u novom kolu poljskog prvenstva podijelili bodove

Momčad Wisle Plock ove je srijede u sklopu 11. kola domaćeg prvenstva gostovala kod ekipe Kwidzyna koja se protiv poljskog viceprvaka pokazala itekako motivirano te je nakon vodstva gotovo cijelim susretom pokleknula u samoj završnici i uspjela osigurati podjelu bodova.

Poljski viceprvak u sklopu 11. je kola PGNiG Superlige stigao u goste ekipi Kwidzyna koja je, pak, dobro namučila svog suparnika te je pred domaćom publikom uspjela izboriti neriješen rezultat i tako otkinuti bod rukometašima Wisle Plock.

Domaćin je odlučno krenuo u novi dvoboj poljskoga prvenstva te je odmah na startu poveo 4:1, dok su se gosti još lagano zagrijavali. Do desete minute ogleda Wisla preko Petra Nenadića dolazi do svog drugog pogotka u susretu nakon čega domaća momčad ubrzava ritam i povećava svoju prednost na 9:4. Gostujući trener Manolo Cadenas potom je posložio svoje redove koji počinju hvatati priključak i stižu na svega minus dva (7:9) da bi u posljednjim minutama prvoga dijela ponovno pali u napadu što ekipa Kwidzyna koristi za odvajanje na velikih 15:9 na poluvremenu.

U nastavak susreta gostujuća momčad ulazi motiviranije i koncentriranije te predvođena tada sjajnim Marinom Šegom ubrzo sustiže svog suparnika na 13:15. Do same završnice dvoboja gostujući rukometaši stižu na pogodak zaostatka (18:19), dok ih Nenadić ubrzo odvodi do izjednačenja. Napeto je stoga bilo do samoga kraja dvoboja, naime, dvije minute prije kraja Boštjan Kavaš dovodi Wislu do prvog vodstva 21:20, no gostujući rukometaši na koncu poravnavaju rezultat za konačnih 21:21 i podjelu bodova.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Petar Nenadić s deset postignutih pogodaka, dok su Vedran Zrnić i Janko Kević zabili po dva gola, a Marin Šego je sakupio 15 obrana.

Poljsko rukometno prvenstvo, 11. kolo:
MMTS Kwidzyn - Wisla Plock 21:21

Foto: www.sprwislaplock.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!