Zimski sportovi

Video: Devilsi ispustili pobjedu protiv Canadiensa, veliki preokret Flyersa

Branimir Korać • četvrtak, 05.12.2013.
Video: Devilsi ispustili pobjedu protiv Canadiensa, veliki preokret Flyersa

Od tri noćašnje utakmice u NHL-u, u dvije su uspješniji bili gosti i to pobjedama nakon preokreta. Devilsi su bili udaljeni 37 sekundi od pobjede protiv Canadiensa dok su Red Wingsi ispustili prednost 3:1 protiv Flyersa...

New Jersey Devilsi nisu uspjeli na svom ledu svladati Montreal Canadiense. Montreal je bio bolji s 4:3 nakon kaznenih udaraca uz vrlo dobru večer Petera Budaja koji je upisao 31 obranu od čega nekoliko ključnih. Devilsi su ujedno objavili kako je Ryan Carter prebačen na listu ozlijeđenih igrača, a umjesto njega iz AHL-a je pozvan Reid Boucher koji je odmah upisao asistenciju.

Canadiensi su prvi došli do vodstva golom Briana Gionte i vodili su sve do uzbudljive posljednje trećine. Tada su Devilsi prvo napravili preokret golovima Andreja Loktionova i Michaela Rydera da bi Lars Eller manje od četiri minute prije kraja poravnao na 2:2. Međutim tu se nije stalo, 66 sekundi prije kraja susreta Patrik Eliaš donosi novu prednost Devilsima, no 37 sekundi prije kraja David Desharnais ipak uspijeva ponovno poravnati i odvesti utakmicu u produžetak. U dodatnih pet minuta nije bilo golova te je odluka pala prilikom izvođenja kaznenih udaraca gdje su za Canadiense bili precizni Eller i Desharnais dok su na drugoj strani bez pogotka ostali Travis Zajac i Eliaš.

Budaj je u trećoj seriji ostvario ključnu obranu protiv iskusnog Patrika Eliaša koji zna kako pogoditi iz kaznenog udarca. "On je sjajan napadač. Bilo je vrlo važno da ostanem glavom u udarcu i dobijem tu bitku. To mi je pošlo za rukom i upisao sam veliku obranu", rekao je Budaj.

Bez dvije glavne zvijezde momčadi Pavela Dacjuka i Henrika Zetterberga Detroit Red Wingsi su teško poraženi na svom ledu protiv Philadelphia Flyersa. U posljednjoj trećini Flyersi su pregazili Red Wingse i stigli do velike pobjede uz 32 obrane Stevea Masona.

Nakon 30 minuta igre Detroit je imao prednost 3:1 golovima Tomasa Tatara (dva) i Johana Franzena dok je dotad jedini strijelac za goste bio Steve Downie. Međutim nakon toga se potpuno mijenja slika na ledu. Flyersi rade seriju čak 5:0 i odlaze do velikog slavlja. Pogotke su postizali Sean Couturier dvaput te po jednom Matt Read, Claude Giroux i Scott Hartnell.

"Bilo je vrlo važno da izbjegnemo isključenja. U tome smo uspjeli i jako sam zadovoljan kako smo igrali u dobrom dijelu druge i u trećoj trećini. Jednostavno ne smijemo protivniku davati olako igrača više i pogotovo ostajati u situacijama pet na tri. Prva linija je odradila sjajan posao, bili su agresivni i to nam je otvaralo prilike u napadu", rekao je trener Flyersa Craig Berube.

Calgary Flamesi jači za povratnika na led nakon 18 utakmica pauze Marka Giordana svladali su na domaćem ledu Phoenix Coyotese s 4:1. Iako je Karri Ramo bio puno zaposleniji od Thomasa Greissa i skupio je 29 obrana, Flamesi su slavili. Greiss je s druge strane iz 18 pokušaja primio četiri gola.

Coyotesi su poveli već nakon pet minuta golom Keitha Yandlea da bi nakon toga domaćin bio puno efikasniji. Golovima TJ-a Brodiea, Mikaela Backlunda, Marka Giordana i Leea Stempniaka odnio je visoku pobjedu.

"Primili smo nesretan gol na kraju prve trećine i to im je dalo krila, a mi se više nismo mogli vratiti. Imali smo dosta pakova oko gola, puno prilika, ali tako se nekada poklopi", smatra trener Coyotesa Dave Tippett.

NHL:
New Jersey Devils - Montreal Canadiens 3:4 kazneni udarci
Detroit Red Wings - Philadelphia Flyers 3:6
Calgary Flames - Phoenix Coyotes 4:1

Foto - Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!