Rukomet

Dvoršek: "Metalurg u Zagreb stiže opasan i napaljen, ali mi pobjedom želimo zadržati vrh SEHA lige"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • četvrtak, 05.12.2013.
Dvoršek: "Metalurg u Zagreb stiže opasan i napaljen, ali mi pobjedom želimo zadržati vrh SEHA lige"

Momčad CO Zagreba iza sebe je ostavila europski poraz u Celju, ali i novu regionalnu pobjedu nad Lovćenom te se sada okrenula nadolazećem susretu s jakim makedonskim Metalurgom koji je na rasporedu ove subote. O susretu su tako ponešto kazali trener Boris Dvoršek, kao i lijevo krilo CO Zagreba Lovro Šprem.

Pred rukometašima CO Zagreba ove je subote, tjedan dana nakon razočaravajućeg poraza od Celja te svega par dana nakon nešto bolje izvedbe na domaćem terenu protiv Lovćena, nov i težak dvoboj SEHA lige. Naime, u sklopu 12. kola u zagrebačku Arenu stiže makedonski viceprvak Metalurg u najvjerojatnije svom najjačem sastavu.

Šprem: "Vjerujem da bodovi ostaju u Zagrebu"

Riječ, dvije o susretu s Lovćenom, kao i nadolazećem s Metalurgom kazalo je potom i Zagrebovo lijevo krilo Lovro Šprem: "Utakmica s Lovćenom došla je u pravi trenutak da se vratimo na pobjedničke staze. Očekivali smo puno u Celju, no igrali smo loše i izgubili smo i od ponedjeljka smo krenuli dalje s puno agresivnih treninga da popravimo što nije bilo dobro. Čeka nas sada utakmica s Metalurgom koji je jaka i ozbiljna ekipa koja je do sada bila više usmjerena na Ligu prvaka, no ona je gotova za ovu polusezonu te će Metalurg stoga biti maksimalan u subotu, ali vjerujem da bodovi ostaju u Zagrebu."

Nadodao je potom još Šprem i ponešto o navijačima za koje se nada da će u subotu u velikom broju stići u zagrebačku Arenu: "Mnogo nam znače navijači, no moramo shvatiti da Lovćen nije popularan kao Metalurg i Vardar stoga vjerujem da će protiv Metalurga navijači stići u velikom broju kao i protiv Vardara te da nas očekuje zanimljiva utakmica.

Uoči derbija kola trener Boris Dvoršek nije se htio ponovno osvrtati na europski susret s Celjem već je riječ, dvije kazao o onom s Lovćenom: "Dvoboj s Lovćen ovoga je tjedna dobro odrađen, a posebice su dobri bili mladi igrači. Iza nas je korektna i dobra utakmica u kojoj su mladi igrači na vrlo dobar način iskoristili dobivenu minutažu."

Nakon kratkog osvrta na susret s Crnogorcima Zagrebov strateg najavio je nadolazeći derbi kola s Metalurgom: "Ispred nas je velika utakmica s Metalurgom koji je uvijek težak protivnik. Ekipa je popunjena velikim imenima, ima dva vrhunska golmana, odličnog pivota te sjajna krila. Uz vrhunskog trenera Makedonci žele na vrh SEHA lige što tablica možda ne prikazuje trenutno zbog izgubljenih bodova u ponekim utakmicama, ali baš zbog toga će bit opasni, motivirani i napaljeni te stižu u Zagreb da skupe nove bodove."

Otkrio je potom Dvoršek i kako se ove subote u sastav vraća mladi pivot Teo Čorić: "U sastavu će biti i Čorić koji se vraća nakon ozljede, nije potpuno zaliječen, no ovo je za nas bitan ogled stoga svi trebamo stisnut zube i ponoviti izdanja iz utakmica s Tatranom i Vardarom. Naime, igra u gostima nam je bojažljiva, kao da nam nedostaje hrabrosti, no zato kod kuće u velikim utakmicama igramo dobro."

"Bit će ovo brza utakmica, no pokušat ćemo dobiti Metalurg koji je blagi favorit zbog imena koja igraju i budžeta, no kada počne utakmica to ništa ne vrijedi. Mi ćemo krenuti otvoreno, čvrsto i žestoko da dobijemo susret i zadržimo prvo mjesto u SEHA ligi", nadodao je Dvoršek.

Za kraj se, pak, trener CO Zagreba ipak osvrnuo na susret s Celjem te je zaključio: "Nakon Celja smo pogledali sve video isječke, analizirali smo svaki naš napad i uvidjeli smo gdje smo griješili. Protiv Metalurga očekuje 6-0 obranu koja nam u ovome trenutku više odgovara. Radili smo stoga od nedjelje na detaljima u obrani i napadu, uz praksu moramo raditi i teoriju i objasniti igračima gdje treba stajati. Za sada ne odgovaramo dobro na agresivne obrane, ali radimo na tome i sve će sjesti na svoje mjesto."

Foto: Matija Hećimović

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!