Nogomet

Kayserispor minimalnom pobjedom do prolaska u osminu finala Kupa

Branimir Korać • četvrtak, 05.12.2013.
Kayserispor minimalnom pobjedom do prolaska u osminu finala Kupa
Foto: Simon Maljevac

Robert Prosinečki s Kayserisporom se plasirao u osminu finala Turskog kupa. U šesnaestini finala njegova momčad igrača je protiv Trabzona, drugoligaša koji je prošle sezone bio najugodnije iznenađenje natjecanja...

Trabzon 1461 nije uspio ponoviti prošlogodišnji rezultat i plasirati se među osam najboljih momčadi u Turskom kupu. Nakon što je prošle sezone stigao do grupne faze, Trabzon je ovaj put poražen u šesnaestini finala od Kayserispora pod vodstvom Roberta Prosinečki.

Kayserispor je i u ovom susretu pokazao da se polako diže te je na kraju upisao pobjedu i izbjegao iznenađenje kakvo nisu uspjeli izbjeći primjerice Fenerbahče, Trabzonspor, Genclerbirligi, Gaziantepspor koji su redom ispadali od slabijih momčadi. Nije puno nedostajalo da i Galatasaray zapne već u ovoj fazi, međutim on se provukao na kaznene udarce.

Stoga je i Trabzon 1461 izgledao kao prijetnja momčadi Kayserispora, ali na svom terenu momčad hrvatskog stručnjaka je uspjela postići jedan pogodak, taman dovoljno za pobjedu.

Strijelac je bio u 70. minuti Bobo, Brazilac kojeg je Prosinečki dugo zazivao i željno iščekivao njegov potpuni povratak na teren.

Večeras još igra i Bešiktaš Slavena Bilića koji za protivnika ima momčad Bucaspora.

Turski kup, šesnaestina finala:
Kayserispor - Trabzon 1461 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ZEEBANCIA05.12.2013. u 21:16
    Dolazi bolje razdoblje rezultata za Žutog......
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik05.12.2013. u 19:51
    drago mi je zbog Prosinečkog.
    Obrisan korisnik