Nogomet

Kovač: "Želim s momčadi uživati na Svjetskom prvenstvu"

Ivana Strahija • petak, 06.12.2013.
Kovač: "Želim s momčadi uživati na Svjetskom prvenstvu"
Foto: Kristijan Komarica

U Brazilu su danas izvučene grupe predstojećeg Svjetskog prvenstva, a iako je Hrvatska dobila tešku skupinu, izbornik Niko Kovač je optimist.

"Sigurno da smo ušli u tešku skupinu, u kojoj je favorit Brazil. No, imamo i tu čast da otvorimo Svjetsko prvenstvo, cijeli svijet će gledati našu malu Hrvatsku i nadam se da ćemo ostaviti odličan dojam", komentirao je Niko Kovač po ždrijebu.

Otvaranje Prvenstva s Brazilom je vrlo važna utakmica u kojoj Hrvatska ima priliku iznenaditi, smatra izbornik: "Prva je utakmica na turniru izuzetno važna. Pozitivni rezultat je za nas važan jer nam može dati vjetar u leđa."

Kolikogod skupina bila atraktivna, problem je što će Hrvatska morati dosta vremena potrošiti na putovanje: "Morat ćemo dosta putovati. Velika je to država, moramo dobro razmisliti gdje ćemo smjestiti naš kamp. U svakom slučaju. imamo stručnjake koji se za to brinu, a naša će liječnička služba imati svoje prijedloge", kaže Kovač

Što je s ostale dvije ekipe, Meksikom i Kamerunom? "Meksiko i Kamerun su ozbiljne ekipe, za nas nepoznate, morat ćemo ih dobro proučiti da se što bolje pripremimo."

Izbornik međutim smatra da je Hrvatska zaslužila uživati u Brazilu: "Bilo kako bilo, želim uživati sa svojom ekipom na Svjetskom prvenstvu, jer smo se plasirati u zadnji moment. Želimo ono što nas je krasilo u Zagrebu prebaciti u Brazil, znam da će biti teško, ali nadam se da ćemo u tome uspjeti."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.12.2013. u 10:23
    Meni se skupina sviđa. Naši bar neće imati "lako ćemo" pristup. Osim toga, iako se grupa čini jako teška, ipak je lakša od one na EP-u, a tamo smo bili blizu prolaza. Glave gore i ponosno, nemamo što izgubiti!
    Obrisan korisnik
  • 280407.12.2013. u 07:43
    Osobno mislim da je skupina najbolja moguća za Hrvatsku. Mi nemamo što izgubiti, a dobili smo jako mnogo. Glave gore i samo naprijed, za domovinu i sve građane lijepe naše :D
    2804
  • Obrisan korisnik06.12.2013. u 23:56
    Uz Niku uvjeren sam da će momci biti na 110% truda i žara. Uz malo sreće ne vidim zašto ne bi mogli proći grupu. Pa čak i zapapriti toj velesili Brazilu. Kako god bilo, samo igrajte!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.12.2013. u 23:55
    Pa tko se sjeća, nije bilo tako davno u travnju ove godine Hrvatska je bila na najboljem putu za Brazil i mjesto nositelja u ždrijebu s 4. mjestom na FIFA ljestvici. Nismo imali igru i nismo igrali lijepo ni dobro, ali smo imali rezultat. Štimac je već razmišljao o kampu u Brazilu, a Šuker je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis06.12.2013. u 23:31
    fantastično. biti momčad koja će odmah na otvaranju poraziti domaćina brazil je san svakog igrača i navijača. hrvatska protiv južnoameričke hrvatske. uz to, bit će prijateljska protiv nigerije, protivnika u finalu, jer su s bosnom i hercegovinom u istoj grupi. perfektno!
    cameosis