Zimski sportovi

Ispuštena i treća pobjeda, Medveščak poražen nakon kaznenih udaraca

Sportnet • nedjelja, 08.12.2013.
Ispuštena i treća pobjeda, Medveščak poražen nakon kaznenih udaraca
Foto: Davor Sajko

Medvjedi se s istoka Rusije vraćaju sa sveukupno 10 bodova. U Habarovsku su, nakon tri pobjede na Istoku, protiv Amura osigurali još jedan novi bod. Susret protiv Amura završio je 4:3 nakon izvođenja kaznenih udaraca...

U prvoj trećini Amur je više napadao od Medveščaka, omjer udaraca na gol bio je 19:7 u njihovu korist, ali bez obzira na to trećina je završila u egalu. Medvjedi, u čije se redove vratio branič Kyle Klubertanz koji je zabilježio prve KHL minute u Medveščakovom dresu, u 10. minuti su poveli golom Matta Ellisona iz situacije s igračem više. Osam minuta kasnije, kada je dvominutnu kaznu zbog ometanja izvršavao Jonathan Cheechoo, Brian Salcido je izjednačio na 1:1.

"Igrali smo dobro, ali oni su imali sreće što su zabili onaj treći gol iz powerplaya sa šest na četiri. Bez obzira na to, sretni smo s ovim gostovanjima i učinkom koji smo ostvarili na njima. Da nam je netko prije odlaska na ova gostovanja nudio deset bodova, odmah bismo ih uzeli. Stoga, zadovoljni smo kako se sve odigralo. Sada nam preostaju još dvije domaće utakmice prije pauze", rekao je Matt Murley.

U drugoj trećini Medvjedi su radili veći pritisak od domaćina te im se u 37. minuti ponovo otvorila dobra prilika u situaciji s igračem više. Mark Popovic dodao je pak Billu Thomasu koji je s nekoliko metara udaljenosti zatresao mrežu vratara Amura Mike Jarvinena. Medvjedi su dominaciju nastavili i u posljednjoj trećini i iako je Amur u 55. minuti izjednačio zahvaljujući Janu Muršaku, samo 29 sekundi kasnije zagrebački oklopnici ponovo su imali vodstvo, a u strijelca se upisao Ryan Vesce.

Minutu prije kraja susreta Dmitrij Tarasov je izjednačio i odveo susret u produžetak. Na kraju su pobjednika odlučivali kazneni udarci u čijem su izvođenju više sreće imali su igrači iz Habarovska.

KONTINENTALNA HOKEJSKA LIGA

AMUR HABAROVSK - KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 4:3 (1:1, 0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

HABAROVSK - Platinum Arena. Gledatelja 7100. Suci: Bondar, Čerenkov, Pavlov, Sazonov.

STRIJELCI:

0:1 MED Ellison (Vesce, 10) PP1
1:1 AMU Salcido (Loginov, Šiškanov, 18) PP1
1:2 MED Thomas (Popovic, 37) PP1
2:2 AMU Muršak (A. Loginov, 55)
2:3 MED Vesce (Linglet, 55)
3:3 AMU Tarasov (A. Loginov, 59)
4:3 AMU Šiškanov (65) PS

AMUR: Jarvinen, Jerjomin, Reese, Jezhov, V. Loginov, Muršak, A. Loginov, Korotkov, Lugin, Salcido, Šiškanov, Stepanov, Smurov,Orlov, , Bilalov, Klimčuk, Petružalek, Terjajev, Krjukov.

KHL MEDVEŠČAK: Dekanich, Vasiljević, Klubertanz, Popovic, Lignlet, Thomas, Nyström, Švarny, Glumac, Murray, Cheechoo, Vesce, Ryan, Murley, Martinović, Jessiman, Letang, Foster, Bjorkstrand, Ellison, Katic.

ISKLJUČENJA: Amur 10, Medveščak 10.

UDARCI NA GOL: Amur 44, Medveščak 40.

Autor: KHL Medveščak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2013. u 16:07
    Produžetke smo igrali 12 puta, jednom dobili, tri puta izgubili, osam puta ušli u shootout. Od tih osam puta, tri puta smo dobili, pet puta izgubili. Dakle, nije baš tako loše. Istina je da smo u trećoj trećini ispustili nekoliko puta pobjedu i da to malo jače boli, ali sve skupa Medvjedi rade čuda.
    Obrisan korisnik
  • sportoz08.12.2013. u 15:16
    Svi moramo biti zadovoljni učinkom na ovoj turneji, ali stvarno malo bode oči način na koji gubimo bodove; golovi u zadnjim sekundama, milijun poraza u produžetku i na penale... Da smo pola tih bodova uzeli bili bi u društvu Dinama i SKA na vrhu konferencije.
    sportoz
  • Obrisan korisnik08.12.2013. u 14:40
    Problemi s brojanjem na prste jedne ruke :D imali smo četiri pobjede u nizu, tri na dalekoistočnoj turneji s koje donosimo velikih 10 bodova. Nije to bilo nimalo lako, i Spartak je danas izvukao samo bod u Novokuznetsku.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2013. u 14:11
    treca???????? 10/12 bodova...ja zadovoljan!!!! zig zag...
    Obrisan korisnik