Zimski sportovi

Video: Canucksi i bez Luonga do shutouta, Pittsburgh očekivano bolji od Blue Jacketsa

Branimir Korać • utorak, 10.12.2013.
Video: Canucksi i bez Luonga do shutouta, Pittsburgh očekivano bolji od Blue Jacketsa

Četiri NHL dvoboja u ponedjeljak navečer donijela su četiri pobjede domaćina. Zanimljivo je bilo u Vancouveru gdje su Canucksi u utakmici večeri ugostili Carolinu i upisali pobjedu dok su uspješni bili i Penguinsi, Ducksi i Senatorsi...

Vancouver Canucksi mogu mirno na četverodnevni odmor. Na svom ledu su svladali Carolinu s 2:0 uz odlično izdanje rookieja Eddieja Lacka koji je s 31 obranom stigao do svog prvog NHL shutouta u karijeri. Canuckse sada očekuje odmor sve do petka kada će u dva dana odraditi dvije utakmice.

Protiv Caroline nisu imali lagan posao, međutim uspjeli su doći do pobjede. Već u četvrtoj minuti Chris Tanev ih je doveo u vodstvo da bi tih 1:0 na semaforu stajalo sve do posljednjih 75 sekundi. Tada Canucksi golom Jannika Hansena, nakon što su gosti izvadili s gola vratara Justina Petersa, dolaze do pobjede 2:0.

"Sviđa mi se Eddiejev nastup, konstantno pokazuje sigurnost. Nadam se da će tako i nastaviti. Kao trener gledate sadašnju situaciju, ali isto tako vam je važna i budućnost, posebno u ovako zgusnutoj sezoni s Olimpijskim igrama u Sočiju. Večeras je bio sjajan, bila je to velika utakmica za njega, prva domaća i odmah je upisao pobjedu", rekao je trener Canucksa John Tortorella o mladom vrataru.

Marian Gaborik, Nathan Horton, James Wisniewski, Sergej Bobrovski, Tim Erixon, Jack Skille, lista izostanaka kod Blue Jacketsa na gostovanju u Pittsburghu bila je poduža dok se domaćinu na led vratio Evgenij Malkin. I bez svega toga Pensi bi bili favoriti, a ovako je ta uloga bila još naglašenija.

Na kraju je i opravdana, domaćin je slavio s 2:1. Vrlo dobru večer imao je Marc-Andre Fleury koji je obranio 31 pokušaj gostiju, a pogotke za Pittsburgh postigli su oni najbolji - Malkin i Sidney Crosby. Gosti su u posljednjoj minuti susreta samo smanjili zaostatak pogotkom Matta Calverta.

"Nismo igrali dobro, neke stvari nisu bile najbolje, međutim najvažnije je da smo ipak uzeli dva boda. Na kraju priče samo je to važno", kratko je rekao Fleury.

Uz 35 obrana Jonasa Hillera Anaheim Ducksi su stigli do domaće pobjede protiv New York Islandersa 5:2. Islandersi su iskušavali domaćeg vratara, međutim Hiller je bio na visokoj razini, jednako kao i njegovi suigrači. Dobru formu zadržao je i Ryan Getzlaf koji je u seriji od čak 12 utakmica u nizu s upisanim barem bodom na susretu.

U dva navrata su gosti vodili golovima Johna Tavaresa i Thomasa Vaneka, ali Saku Koivu i Andrew Cogliano su poništavali tu prednost New Yorka. U posljednjih 30 sekundi domaćin je uhvatio na spavanju obranu Islandersa i preko Cama Fowlera i Coreya Perryja pobjegao je na 4:2. Perry je svojim drugim golom sredinom posljednje dionice samo potvrdio slavlje Ducksa koje nije pokvarila niti ozljeda Marka Fistrica u završnici susreta.

"Ovo je bolan poraz, jako bolan. Toliko dugo smo bili u utakmici i onda sve prosipali. Bilo bi idealno da smo barem s golom zaostatka ušli u posljednju trećinu, ovako su nas jako potresla ta dva brza gola", rekao je branič gostiju Thomas Hickey.

Nakon pet uzastopnih domaćih poraza, Ottawa Senatorsi su napokon slavili. Pobijedili su Philadelphiju Flyerse s 5:4 nakon kaznenih udaraca golom Jasona Spezze u trećoj seriji.

Bio je to susret preokreta i izmjena u vodstvu, a gostima nije pomoglo niti 30 obrana Stevea Masona. Za Flyerse su pogađali Michael Raffl, Jakub Voraček, Luke Schenn i Kimmo Timonen dok su strijelci za Ottawu bili Clarke MacArthur dvaput te po jednom Patrick Wiercioch i Kyle Turris.

"Imao sam ranije u karijeri dobrih trenutaka prilikom kaznenih udaraca. Posebno kada ste u negativnoj seriji ili kada gubite, s posebnom željom pristupate izvođenju i puno mi znači ovaj pogodak. Mučili smo se u posljednje vrijeme na domaćem ledu i željeli smo navijačima dati razlog za slavlje. Bili smo frustrirani činjenicom da dugo nismo doma pobijedili i lijepo je napokon vidjeti navijače sretne. Posebne pohvale zaslužuje MacArthur koji je definitivno najkonstantniji naš igrač ove sezone. Čak i na početku sezone kada nije zabijao, bilo je samo pitanje vremena kada će mu se otvoriti. Sada ga je krenulo i nosi nas napadački i radi puno dobrih stvari. On je veliki dobitak za Senatorse", rekao je Spezza.

NHL:
Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes 2:0
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 2:1
Anaheim Ducks - New York Islanders 5:2
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers 5:4 (kazneni udarci)

Foto - Canucks Hockey Blog

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2013. u 16:46
    I Ducksi i Pensi su imali užasno teških zadnjih par tekmi, pa je bilo za očekivati da će biti malo letargični protiv totalnih outsidera, pogotovo su Ducksi odigrali "preko one stvari". Ali bitno je ne prosipati bodove iz takvih no-contesta. QUACK QUACK!
    Obrisan korisnik