Nogomet

Guardiola: "Ponekad moraš i izgubiti, ovo je lekcija iz koje možemo naučiti"

Mihaela Bradovski • srijeda, 11.12.2013.
Guardiola: "Ponekad moraš i izgubiti, ovo je lekcija iz koje možemo naučiti"
Foto: EPA

Bayern je u susretu posljednjeg kola skupine D Lige prvaka upisao domaći poraz od Manchester Cityja 3:2. Bavarci su vodili s 2:0, međutim City je uspio napraviti preokret...

Bayernovoj seriji pobjeda došao je kraj u domaćem susretu protiv Manchester Cityja. U posljednjem kolu u skupini Lige prvaka Bavarci su poraženi s 3:2, imali su prednost, ali početkom drugog dijela odigrali su loše i dopustili gostima preokret.

"Čestitke Cityju na ovoj velikoj pobjedi, jednostavno se nekada mora i izgubiti. U Bundesligi smo sve pobijedili, u Manchesteru smo slavili 3:1, no sada je stigao poraz i moramo se nositi s njim. U prvom poluvremenu nismo radili puno pogrešaka, međutim u prvih deset minuta drugog dijela nismo igrali dobro. Sveukupno sam ipak zadovoljan, igrali smo protiv jako dobre momčadi koja je igrala odlično", rekao je nakon susreta Josep Guardiola, a prenosi stranica Uefe.

Guardiola tvrdi kako se nada da će njegovi igrači naučiti ponešto iz ovog susreta.

"Čestitam igračima na njihovom uspjehu i nadam se da su shvatili koliko je teško igrati u Europi. Nismo uvijek imali pravog igrača na pravom mjestu i ovo je lekcija iz koje možemo nešto naučiti. Moramo znati da možemo i izgubiti, protivnici su dobri i nikada nije lako. Manchester City je dobra momčad i nije dovoljno samo imati posjed lopte."

Manuel Pellegrini na drugoj strani isticao je važnost pobjede i zadovoljstvo ovim bodovima.

"Ovo je jako važna pobjeda. Netko je rekao kako ovaj susret nije važan, ali je itekako važan jer smo se željeli revanširati za poraz na svom terenu. U tom susretu smo igrali jako loše, međutim ovdje smo pokazali da smo jako dobra momčad i bez Kompanyja, Tourea i Aguera. Nismo igrali dobro samo u prvih 15 minuta, međutim onda smo podigli razinu igre i igrali smo dobro kao i protivnik. Nakon što smo postigli prvi pogodak, vratilo nam se samopouzdanje i svi su počeli igrati bolje", rekao je Pellegrini.

Čileanski stručnjak se nada kako ova pobjeda može podići momčad u nastavku sezone.

"Nadam se da će ova pobjeda imati pozitivan utjecaj na nastavak sezone i da ćemo se još podići. Znam da nemamo najbolje rezultate na gostovanjima u Premier ligi, međutim u većini utakmica nismo igrali loše. Mislim da dosta iz ovog meča možemo iskoristiti da se podignemo i u tom pogledu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 11:47
    pozdrav cviće, zalij mater!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 16:14
    taj pingvins je poslan da unisti bayern,sreca je sto je konkurencija u njemackoj losija nego prosle godine pa se lako sepiri,ali cim dortmund stane na noge bayern ce prdnut u fenjer
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 14:18
    Pa da, dikod triba i izgubit i to sa kvotom iz 1 u 2. A koeficijent boli glava hehe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 14:11
    Totalno nevažna utakmica, bolje da se dogodilo sada nego u knockout fazi.
    Obrisan korisnik