Zimski sportovi

Video: Sedam strijelaca za sedam golova Chicaga

Željka Jurkas • četvrtak, 12.12.2013.
Video: Sedam strijelaca za sedam golova Chicaga
Foto: EPA

Samo tri susreta u NHL-u sinoć ponovno su pokazala raskoš Chicagovog napada koji treću utakmicu u nizu ne zabija manje od šest golova, Los Angeles s Martinom Jonesom na golu upisao je svoju petu pobjedu, a Anaheim četvrtu...

Dva powerplay gola držala su utakmicu u Torontu u egalu dok deset minuta prije kraja branič Paul Ranger nije otišao preduboko u zonu gostiju i omogućio Jeffu Carteru i Danielu Carcillu bijeg prema golu. Carter puca kroz noge svom bivšem suigraču, vrataru Jonathanu Bernieru i donosi prednost Kingsima.

Martin Jones upisao je svoju četvrtu pobjedu u isto toliko startova u NHL-u i suočio se s 39 udaraca, najviše dosad, čak 16 više nego Bernier. “Čudesno, zar ne? U tome je čar profesionalnog sporta, uvijek se nađe nešto zbog čega ostaneš u nevjerici. Ovo je bila naša najbolja izvedba u zadnjih nekoliko mjeseci i ne dobijemo ni boda. Ako ništa drugo, moramo ovo uzeti kao novi početak“, prenose klupske stranice komentar trenera Leafsa Randyja Carlylea.

Kyle Clifford zabija dvije minute prije kraja za mirnu završnicu. Toronto je igrao bez kapetana Diona Phaneufa koji odslužuje dvije utakmice kazne zbog udaraca na Bostonovog Kevana Millera. Joffrey Lupul se vratio u postavu nakon sedam utakmica izostanka s ozljedom prepone.

Sedmorica strijelaca pobrinula su se da Hawksi dođu do svoje 14. pobjede s pet ili više golova ove sezone. Ray Emery vratio se među vratnice u United Centru, ali s druge strane leda ovoga puta, i prošlogodišnji osvajač Stanleyja osjetio je što to znači suočiti se s ofenzivom svoje bivše momčadi.

“To nije nešto o čemu razgovaramo. Radi se samo o povjerenju u znanje da znamo i možemo postizati golove i stvarati napade“, prenosi nhl.com razmišljanje Duncana Keitha, strijelca prvog gola za Chicago, o napadu svoje momčadi. Philly je poveo powerplay golom Jakuba Voračeka i u drugoj je došao na samo gol razlike prije nego su ih Hawksi skroz potukli.

“Držali smo se svoje igre, a oni su se razbježali po ledu i tu smo mi preuzeli kontrolu. Imamo jako puno vještih igrača, igrača koji grizu i žele igrati. Igramo kao momčad u ovom trenu i svi pridonose“, rekao je Andrew Shaw. Patrick Sharp i Marian Hossa sakupili su po tri boda, a Patrick Kane dva i time se s ukupno 42 približio na bod vodećem igraču Lige, Sidneyju Crosbyju.

Anaheim u četrnaest utakmica na domaćem ledu u Honda Centru nije upisao poraz u regularnom vremenu. Corey Perry zabio je drugi, i što će biti pobjednički gol za Duckse na odbijanje paka od bande iza gola. Cijelu akciju započeo je Ryan Getzlaf i dodao Hampusu Lindholmu koji puca na gol. Time je Perry nastavio svoj niz golova, i najduži niz Lige ove sezone, i izjednačio se s Alexom Steenom na drugom mjestu strijelaca.

Getzlaf je pak službeno trinaestu utakmicu u nizu zaradio barem bod. Rookie branič, Alex Grant zabio je prvi gol utakmice i svoj drugi u sezoni. Počasni gol za goste postigao je na powerplayu Jason Pominville. Josh Harding imao je nekoliko odličnih reakcija i držao Wild u igri.

NHL
Toronto Maple Leafs – Los Angeles Kings 1:3
Chicago Blackhawks – Philadelphia Flyers 7:2
Anaheim Ducks – Minnesota Wild 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!