Zimski sportovi

Medvjedima bod u posljednjem ovogodišnjem susretu u Ledenoj dvorani

Iz Ledene:Ana Legradi • petak, 13.12.2013.
Medvjedima bod u posljednjem ovogodišnjem   susretu u Ledenoj dvorani
Foto: FaH

U zagrebačkom brlogu Medveščak je večeras odigrao svoju posljednju utakmicu u ovoj godini. U goste im je stigao Torpedo iz Nižnji Novogoroda, trenutno peta momčad istoka, a Medvjedima nije pošlo za rukom ni drugi puta ove sezone s Torpedom. U susretu sa samo jednim pogotkom na koji se čekalo više od dva sata Medvjedi su izgubili 0:1.

Pred nastup u zagrebačkoj Areni u posljednjim danima ove godine Medvjedi su nakon odlične partije nad dvostrukim prvacima Ak Barsima u Ledenoj dvorani ugostili Torpedo. U prvom međusobnom ogledu ove dvije momčadi, 23. listopada, Medvjedi su izvukli bod nakon produžetaka. Momčadi iz Zagreba je za 2:1 presudio Wojtek Wolski.

Svoj prvi i posljednji nastup ove godine pred publikom u Ledenoj dvorani je upisao Kyle Klubertanz, branič koji se ozlijedio na pripremnom turniru i zbog težine ozljede je tek danas dobio svoju prvu priliku u KHL-u.

Momčadi su u igru ušle prilično mirno, prva trećina je odigrana bez pogodaka i isključenja. Domaćini su imali dvije gotovo stopostotne šanse kod gola Georgyja Gelašvillia, ali pak nije zatresao mrežu.

Ulaskom u drugi dio Torpedo je zaradio isključenje, na klupi se našao Vladimir Denisov zbog držanja, a Medvjedi nisu uspjeli iskoristiti igrača više kako bi preuzeli vodstvo u susretu. Pet minuta kasnije Ivan Švarni je bio neoprezan i zbog napada s leđa dobio kaznu od 2+10 minuta. U posljednjim minutama drugog dijela Pavel Valentenko se našao izvan leda zbog držanja, ali do kraja susreta rezultat je ostao nepromijenjen.

U zadnju trećinu Medvjedi su ušli s igračem manje, zbog držanja dvije minute kazne je odradio Andrew Murray, a danski napadač Patrick Bjorkstrand je imao sjajnu priliku u solo akciji, ali je pak skrenut. Medvjedi su već dvije minute kasnije ponovno igrali s igračem manje, zbog udarca palicom isključenje je zaradio američki napadač Michael Ryan.

U 54. minuti domaćinima se pružila prilika za vodstvo kada je Charles Linglet pred golom vratio pak i dodao pa palicu Mattu Murleyju no američki napadač nije bio vješte ruke. U posljednjim sekundama domaćini su napravili pritisak na gol Gelašvillia, ali pogodaka nije bilo i igra je nastavljena u produžecima.

Produžeci su počeli neugodno za rusku momčad, u drugoj minuti golman Gelašvillia je nezgodno zapeo nogom za igrača te u naletu pokupio gol i time ozlijedio nogu. Zbog težine ozljede nije mogao nastaviti susret s leda je ispraćen pljeskom publike, a na golu ga je u nastavku zamijenio mladi Sergej Maškovcev. Strateg Medveščaka Mark French je 24 sekunde prije kraja susreta zatražio predah što nije rezultiralo promjenom rezultata.

Pobjednik susreta je odlučen u izvođenju kaznenih udaraca, a pobjeda je pripala gostima pogotkom Vadima Krasnosloboceva.

Finske uzdanice Torpeda

Rusku momčad iz Nižnji Novogoroda predvodi Wojtek Wolski sa po devet golova i asistencija, a ponajbolji napadači su Finci Sakari Salminen s 31 bodom i Jarkko Immonen sa 24 boda. Za njima ne zaostaje ruski napadač Denis Paršin s upisanih 16 bodova. Najučinkovitiji branič Torpeda je još jedan Finac Juuso Hietanen koji broji 17 bodova. Momčad Torpeda je u Ledenoj dvorani pratilo oko tridesetak najvjernijih navijača iz Nižnjeg Novogoroda.

KHL, Ledena dvorana, Zagreb
KHL Medveščak - HC Torpedo 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) SO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lovro-ZG14.12.2013. u 13:26
    Gurnuo je protivnika prema golmanu i kolko sam skužio nije se mogo zaustavit pa je doslovno pao u brzini na golmana koji je bio u raskoraku i pokupio ga prema njegovoj desnoj strani, a lijeva noga je onda naravno najebala
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik14.12.2013. u 02:58
    eo citam sad da je cica napravil neku glupost i sjebal golmana....istina?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.12.2013. u 02:56
    ma glumac je bog....neam pojma kaj se dogadjalo poslje 32-5 min jer sam zakrmio...(: nek se momci malo odmore, zasluzili su....zig zag...
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG13.12.2013. u 23:17
    šteta, dobra je bila tekma, mogli smo nešto i ugurat u gol, al jbg, sad će se dečki odmorit pa bi to trebalo bit bolje
    Lovro-ZG
  • damiramida13.12.2013. u 22:40
    Nazalost ovo danas je bilo lose. Oba protivnika su podbacila. Dosadno, bezidejno i slampavo. Koliko gresaka u vodjenju paka, dodavanjima... Sada smo prosuli dva boda koja smo osvojili na teskoj turneji po dalekom istoku ali sto je tu je. Onaj Glumac mi kida zivce od prvog dana. Koliko taj moze... [više na forumu]
    damiramida