Zimski sportovi

Video: Penguinsi odlično krenuli protiv Devilsa, Fleury uspješno dovršio posao

Branimir Korać • subota, 14.12.2013.
Video: Penguinsi odlično krenuli protiv Devilsa, Fleury uspješno dovršio posao
Foto: EPA

U petak su u NHL-u odigrana tri susreta i sva tri su otišla na stranu domaćina. Najzanimljivije je bilo u Pittsburghu gdje je domaćin odlično krenuo protiv Devilsa da bi zatim Marc-Andre Fleury morao spašavati bodove...

Pittsburgh Penguinsi podigli su formu i nižu pobjede. Iako su i dalje bez Brooksa Orpika koji je tek počeo klizati nakon potresa mozga koji mu je divljačkim potezom nanio Shawn Thornton te Jamesa Neala koji odrađuje suspenziju, slavili su i protiv Devilsa što im je sedma pobjeda u zadnjih osam susreta i sedma u nizu na domaćem ledu.

U utakmicu su ušli sjajno i već nakon 15 minuta vodili su s 3:0 golovima Pascala Dupuisa, Chrisa Connera i Jaysona Megne da bi Devilsi uzvratili početkom druge dionice i smanjili preko Patrika Eliaša i Dainiusa Zubrusa. Uslijedio je veliki pritisak gostiju koji su tražili poravnanje, ali Marc Andre Fleury s ukupno 35 obrana sačuvao je svoju momčad.

Posebno neraspoložen nakon susreta bio je gostujući vratar Cory Schneider koji je olako primio prvi gol. "To je neprihvatljiv pogodak i to se ne smije događati na ovoj razini. Nije u redu prema mojim suigračima staviti ih na takav način u minus već nakon 40 sekundi igre. Bili smo značajno bolja momčad u drugoj i trećoj dionici, ali Fleury je upisao neke nevjerojatne obrane i bio je bolji vratar večeras."

Vancouver Canucksi su potpuno nadigrali Edmonton Oilerse i slavili su s visokih 4:0. Roberto Luongo je s 19 obrana stigao do 65. shutouta u karijeri, a gostima nije pomoglo niti 36 obrana Devana Dubnyka koji je najvećim dijelom susreta bio na streljani.

Za domaćina je ovo bila dobra uvertira uoči subotnjeg derbija protiv Boston Bruinsa. Na pogodak su čekali 29 minuta, a onda je Daniel Sedin zabio za vodstvo s igračem više da bi Canucksi u posljednjoj trećini potpuno nadigrali goste i završili posao golovima Zacka Kassiana, Chrisa Higginsa i Dalea Weisea. Higginsu je ovo četvrta utakmica u nizu u kojoj je ubilježio barem jedan bod.

"Jedva čekam susret protiv Bruinsa, prošlo je vremena otkako smo se borili za Stanley Cup, ali ta povijest uvijek ostaje i to su jednostavno utakmice koje želite igrati. Bit će to velika borba za dva boda. Protiv Oilersa sam se osjećao odlično iako sam imao vrlo malo posla što inače ne volim. Međutim već na zagrijavanju sam se dobro osjećao i mogu samo zahvaliti suigračima na odlično odrađenom poslu ispred mene tijekom susreta", rekao je Luongo.

Čak deset serija u raspucavanju bilo je potrebno Florida Panthersima za pobjedu protiv Washington Capitalsa. Onda je Tomaš Kopecky nadmudrio Philippa Grubauera (39 obrana) i pogodio za pobjedu. Veliki posao Panthersi su odradili zaustavljanjem Alexa Ovečkina koji nije imao dobru večer i Nicklas Backstrom, koji je u odličnoj formi, nije mogao sam.

Panthersi su tijekom susreta u dva navrata vodili golovima Dylana Olsena i Aleksandera Barkova, no Capitalsi su poravnavali preko Backstroma i Joela Warda. U raspucavanju je u desetoj seriji prvo Scott Clemmensen obranio pokušaj Jasona Chimere da bi Kopecky napokon završio posao.

"Mislim da smo dobro reagirali u situacijama kada su bili s četvoricom na ledu, postizali smo pogotke i to nam je dalo nadu uoči posljednje dionice da možemo slaviti. Ipak, promašili smo neke izgledne situacije i ne možemo biti zadovoljni u potpunosti svojim nastupom", komentirao je krilni napadač Capitalsa Troy Brouwer.

NHL:
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 3:2
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 4:0
Florida Panthers - Washington Capitals 3:2 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!