Košarka

Video: Dunleavy i Horford pogodili za pobjedu, Houston slavio kod Warriorsa, Knicksi bez osvete

Bernard Jurišić • subota, 14.12.2013.
Video: Dunleavy i Horford pogodili za pobjedu, Houston slavio kod Warriorsa, Knicksi bez osvete
Foto: EPA

Čak 13 utakmica naguralo se u zgusnuti NBA raspored u petak, što znači da su se samo četiri momčadi od njih 30 sinoć odmarale. Junaci večeri su Mike Dunleavy i Al Horford koji su pobjedničkim šutevima zasjenili sjajnu večer Kevina Lovea, koja je ostala bez nagrade...

Utakmice u Milwaukeeju i Atlanti ponudile su najuzbudljivije završnice i rodile junake večeri pobjedničkim šutevima. U susjedskom derbiju u Milwaukeeju Bucksi su imali 90:88 i loptu u posjedu 19 sekundi prije kraja. No, dobra obrana Noaha vratila je loptu Bullsima, a Mike Dunleavy tricom od table donosi pobjedu Chicagu, na radost puno navijača Bullsa u dvorani.

Iako je Dunleavy uzeo svjetla reflektora pobjedničkim šutem, prvo ime susreta bio je Joakim Noah s 21 poenom, 18 skokova i pet asistencija, te ključnom obranom u završnici. Boozer je zabio 14 uz 12 skokova, dok je kod Bucksa najbolji bio John Henson s 15 poena i osam skokova.

Al Horford bio je junak u Atlanti i to dvostruki. Najprije je pogodio oba slobodna bacanja u završnici "regularnog" vremena za osiguravanje produžetka, a onda je 1.8 sekundi prije kraja produžetka pogodio šut za pobjedu. Sjajna završnica bila je samo točka na i sjajne partije u kojoj je ubilježio 34 poena i 15 skokova. Tricaški rekord Kylea Korvera produžen je i u ovoj utakmici i trenutno je na brojci 92.

Houston Rocketsi su ugrabili pobjedu na gostovanju kod Golden State Warriorsa, a da tu utakmicu ne mogu izgubiti najbolje je pokazala činjenica da je i Dwight Howard u njoj pogodio - tricu. Na oduševljenje svojih suigrača "Superman" (18 poena, 11 skokova) je "hladno" stavio svoju treću tricu u karijeri. Po jednu u svakom od tri kluba u kojima je igrao.

James Harden je i ovog puta bio prvo ime Rocketsa s 26 poena i devet asistencija, Chandler Parsons je ubacio 23. Kod Warriorsa su trojica igrača završila s 20 ili više poena (David Lee, Harrison Barnes, Stephen Curry), ali pobjedu su ubilježili i usprkos činjenici da su imali čak 24 (!) skoka više od Houstona.

Los Angeles Lakersi su ubilježili i treći poraz otkako im se na parketu priključio Kobe Bryant. Oklahoma City je bez problema ubilježio uvjerljiv trijumf u standardnoj koprodukciji Kevin Durant (31 poen, osam skokova) - Russell Westbrook (19 poena, 12 asistencija, osam skokova), dok je Kobe utakmicu završio s neuobičajenom statistikom - četiri poena i čak 13 asistencija. Ali i sedam izgubljenih lopti.

Vodeća momčad lige nakon serije okršaja s Clippersima, Portlandom, San Antoniom, Oklahoma Cityjem i Miamijem željno čekao jednu "lakšu" utakmicu protiv Charlotte. No, nije ona bila nimalo lagana. Čvrsti Bobcatsi su prijetili do samog kraja, ali Pacersi su ipak uspjeli "na snagu" sačuvati pobjedu usprkos tek 10 poena Paula Georgea. Lance Stephenson je ovog puta bio ključni igrač s 20 poena, 11 skokova i sedam asistencija, Bobcatse je predvodio Al Jefferson s 21 poenom i devet skokova.

Rudy Gay debitirao je s 24 poena u dresu Sacramento Kingsa, ali ih nije uspio spasiti poraza u Phoenixu. Munjeviti vanjski tandem Sunsa Goran Dragić (29 poena) - Eric Bledsoe (28) pretrčao je Kingse i osigurao novi trijumf momčadi koja je jedno od najugodnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone.

Utah je slavila u Denveru (Gordon Hayward 30 poena, 13 skokova) i prepustila najgori omjer lige Milwaukee Bucksima (5-18), a San Antonio je pobijedio Minesottu usprkos sjajnoj partiji Kevina Lovea (42 poena, 14 skokova, trice 8/9). Tony Parker (29 poena, šest asistencija) i Manu Ginobili (20 poena, devet asistencija) kompenzirali su učinak Lovea, a ostatak Spursa je nadigrao ostatak Timberwolvesa.

Gostujuće poraze ubilježili su i newyorški klubovi. Netsi nisu imali odgovor na "blizance" Pistonsa Andrea Drummonda (22 poena, 13 skokova) i Grega Monroea (22 poena, 11 skokova), no može ih radovati činjenica da je Deron Williams odigrao još jednu dobru partiju nakon povratka (22 poena, devet asistencija).

Knicksi su se nadali "osveti" za užasnu nedjelju i -41 od Bostona u madison Square Gardenu, no Jeff Green je polaganjem preko Smitha i Stoudemirea riješio utakmicu 10 sekundi prije kraja. Jared Sullinger je bio najbolji kod Celticsa s 19 poena i šest skokova, Carmelo Anthony je i u 22. utakmici ove sezone bio najbolji strijelac Knicksa s 26 ubačaja.

NBA rezultati 13.12.2013:

Indiana Pacers - Charlotte Bobcats 99:94
Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 100:109
Toronto Raptors - Philadelphia 76'ers 108:100
Atlanta Hawks - Washington Wizards 101:99
Boston Celtics - New York Knicks 90:86
Detroit Pistons - Brooklyn Nets 103:99
New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 104:98
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 122:97
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 90:91
San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 117:110
Denver Nuggets - Utah Jazz 93:103
Phoenix Suns - Sacramento Kings 116:107
Golden State Warriors - Houston Rockets 112:116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nestashko_nestashni14.12.2013. u 19:03
    članak je standardno solidan, sve najbitnije sve pohvatali, još da maknete onog debila iz bet-at-homea koji kuca sa strane, gdje bi vam bio kraj
    nestashko_nestashni