Nogomet

Video: Azijski prvak izborio polufinalni dvoboj protiv minhenskog Bayerna

Branimir Korać • subota, 14.12.2013.
Video: Azijski prvak izborio polufinalni dvoboj protiv minhenskog Bayerna
Foto: EPA

Nogometaši kineskog Guangzhoua plasirali su se u polufinale Svjetskog klupskog prvenstva. Oni su u četvrtfinalnom dvoboju nadigrali egipatski Ahly s 2:0 i ipak očekivano izborili dvoboj protiv Bayerna...

Momčad Marcela Lippija nije dopustila nikakvo iznenađenje u četvrtfinalu Svjetskog klupskog prvenstva. Guangzhou je potvrdio status favorita protiv egipatskog Ahlyja i na kraju je zasluženo slavio s 2:0.

Susret je odlučen tek u drugom poluvremenu nakon što u prvih 45 minuta niti jedna momčad nije uspjela doći do pogodaka. Bilo je nekoliko prilika na obje strane, međutim mreže su ostale nedirnute.

Egipćani nošeni brojnim navijačima pokušavali su pritiskom na zadnju liniju kineske obrane stvoriti više prijetnji, u nekoliko navrata su bili na rubu pogotka, ali prilike su ostale neiskorištene.

Na samom početku drugog dijela Guangzhou je stigao do prednosti. Brazilski napadač Muriqui je pobjegao Ahlyjevoj obrani, zaobišao vratara Ekramija, ali njegov udarac s gol-linije čisti Fathi. Na nesreću po njega, lopta se odbila samo do Elkesona koji pogađa praznu mrežu.

Nakon primljenog gola Ahly je pokušao doći do poravnanja, međutim teško je stvarao konkretnu prijetnju, a onda je u 67. minuti nakon loše obrambene reakcije primio i drugi gol te je susret riješen. Muriqui je ponovno pobjegao obrani Egipćana, Ekrami je odbio njegov pokušaj, ali do Darija Conce koji završava priču.

Najbliže golu Ahly je došao u 79. minuti kada je Abdallah El-Said snažnim udarcem zatresao gredu.

Tako je poznat i prvi polufinalni par, a čine ga Guangzhou i Bayern koji će se susresti 17. prosinca, a u drugom polufinalu protivnika još uvijek očekuje Atletico Mineiro.

Svjetsko klupsko prvenstvo, četvrtfinale:
Guangzhou - Ahly 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!