Košarka

Na krilima sjajnog Krešimira Lončara Himki u Moskvi svladao CSKA

Branimir Korać • nedjelja, 15.12.2013.
Na krilima sjajnog Krešimira Lončara Himki u Moskvi svladao CSKA
Foto: EPA

U dvoboju neporaženih momčadi skupine B VTB lige Himki je u gostima svladao moskovski CSKA s 92:87. U ovoj velikoj pobjedi Himkija briljirao je Krešimir Lončar za kojeg domaća obrana nije imala nikakvo rješenje...

Vrijednu pobjedu u VTB ligi upisali su košarkaši Himkija koji su u gostima nadigrali CSKA s 92:87. Prvo ime susreta bio je Krešimir Lončar koji je odigrao svoju najbolju utakmicu u dresu Himkija potpuno napadački razbivši visoku liniju Moskovljana što nikako nije lako.

Lončar je na terenu proveo 24 minute i za to vrijeme je ubacio čak 28 poena uz odličan šut iz igre 12/14.

Bio je to izjednačen dvoboj u kojem su se momčadi čak 16 puta izmjenjivale u vodstvu, a na kraju je Himki uspio napraviti taj posljednji dovoljan odmak te upisao pobjedu.

Još šest minuta prije kraja CSKA se uspio odvojiti na plus pet te se činilo da bi mogao prelomiti susret na svoju stranu, međutim gosti su imali odgovor, preko Koponena, Popovića i Lončara je napravio seriju 9:0 i manje od dvije minute prije kraja ponovno je bio u prednosti.

Teodosićevom tricom CSKA se uspio približiti na 83:82, ali odmah Augustine ubacuje uz prekršaj Krstića, dodaje i slobodno bacanje, precizan je i Lončar te Himki odlazi na pokazat će se nedostižnih 88:82.

"Čestitam Himkiju na sjajnoj utakmici. Naša obrana je druga u Euroligi, dopušta svega 67 poena po susretu, a ovdje smo primili 92 poena. Na poluvremenu sam upozorio igrače da nam se ne smije dogoditi da Himki ima 60 posto ubačaja na za dva poena da bi u drugom poluvremenu taj postotak podignuli još na 73 posto što znači da su gosti u drugom poluvremenu šutirali 80 posto za dva poena, stvarno treba moći odigrati tako lošu obranu", razočarano je govorio nakon susreta Ettore Messina.

Rimas Kurtinaitis je imao razloga za zadovoljstvo.

"Jako dobro se poznajemo i u posljednje tri godine sve naše utakmice su 50:50. Bez obzira na ozljede i izostanke Gelabalea, Davisa i Vjalceva, uspjeli smo odigrati sjajnu utakmicu i pobijediti. Krešo Lončar je napadački bio briljantan!"

Uz Lončara su se istaknuli i James Augustine s 13 poena (6/7) i osam skokova, Michael Green s 13 poena (4/6) i deset asistencija te Marko Popović koji je za 31 minutu ubacio 12 poena (1/2 za dva, 2/6 za tri) i dodao šest asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte.

Kod CSKA Miloš Teodosić je ubacio 19 poena (6/13) uz sedam asistencija, a Alexander Kaun je dodao 17 poena (8/9).

VTB liga:
CSKA - Himki 87:92

Ljestvica skupine B:
1. Himki 8-0
2. CSKA 7-1
3. Krasnje Krilja 5-4
4. Triumf 4-4
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.12.2013. u 08:09
    Znači Krešo održao sat košarke Kaunu , Krstiću pa i Hynesu i Hrjapi !!! Onda on nije za baciti... : ) U CSKA i dalje štošta ne valja.
    Obrisan korisnik