Zimski sportovi

Video: Preokret Capitalsa, Detroit ponovo gubi u Joe Louis Areni

Željka Jurkas • ponedjeljak, 16.12.2013.
Video: Preokret Capitalsa, Detroit ponovo gubi u Joe Louis Areni
Foto: EPA

Nedjelja u NHL-u počela je matinejom u Washingtonu uz veliki preokret domaćina, Chicago je zaustavio Los Angeles, a Tampa shutoutom Hockeytownu zadala četrnaesti domaći poraz...

Osam minuta prije kraja utakmice Philadelphia Flyersi su imali tri gola viška, rezultatom 4:1 protiv divizijskih rivala Washington Capitalsa. Tada Capsi rade veliki povratak u svojoj drugoj od zadnje tri utakmice i u konačnici uzimaju oba boda u ispucavanju kaznenih udaraca. Mike Green smanjio je na dva, Dmitri Orlov svojim prvih golom u sezoni dovodi utakmicu na samo gol razlike, a izjednačuje Alex Ovečkin svojim drugim golom na utakmici. Kapetan je rekao za klupsku stranicu:“Odličan povratak. Gotovo na kraju igre bilo je 4:1 i onda je Green zabio i dao nam nadu. Kad je Orlov zabio mislio sam „Zašto ne?“. Možda je to takva utakmica u kojoj trebamo samo još taj mali korak da izjednačimo.“ U ispucavanju kaznenih udaraca Eric Fehr i Nicklas Backstrom bili su precizni, dok je samo kapetan Claude Giroux uspio prevariti Phillipa Grubauera. U Verizon Centru sve je počelo sretnim golom Ovečkina, da bi nakon toga kroz sve tri trećine Philly skupljao prednost. Redom Giroux, Mark Streit, Sean Couturier i Jakub Voraček upisuju se u strijelce.

“Očito, našli smo noge u trećoj jer ih nismo koristili u drugoj“, sažeo je utakmicu u Joe Louis Areni u Detroitu trener Tampa Baya Jon Cooper, a prenosi klupska stranica. Tyler Johnson i J.T. Brown zabili su unutar prvih deset minuta, a Alexander Killorn dodao je treći u praznu mrežu. U 0:0 utakmici Boltsi su odigrali lošu drugu trećinu u kojoj su ih Wingsi nadpucali s 13:3. Srećom na vratima su imali raspoloženog Bena Bishopa koji je u svoj treći shutout sezone ugradio 28 obrana. Red Wingsima je poništen gol Gustava Nyquista na samom početku prve s odlukom da je pao nakon prekida igre.

Montreal Canadiensi su umorni. Treća utakmica u četiri dana pokazala je to u potpunosti:“Kad si fizički umoran, odluke nisu kakve bi trebale biti. Puno smo tražili od dečki u zadnja tri tjedna. I dali su sve što su imali“, rekao je glavni trener Habsa Michel Therrien. Njegov kapetan Brian Gionta se ne slaže:“Ne, nema izgovora. Nismo bili dovoljno dobi“, prenosi nhl.com komentar kapetana druge momčadi Atlantica na poraz od 2:1 protiv Floride. Panthersi su s dva gola u drugoj osigurali dva boda i treću pobjedu u nizu. Scottie Upshall, asistent na drugom golu, ukratko se osvrnuo na stanje u momčadi:“Napokon počinjemo stjecati povjerenje i igramo s malo vica. Mi smo grupa koja se oslanja na radnu etiku i energičnost, a u zadnje vrijeme smo i grupa koja je motivirana. Prvih 30 utakmica je bilo klimavo, ali sad je vrijeme za novi stranicu u sezoni.“

New York Rangersi bili su uspješni u svojem prvom ispucavanju kaznenih udaraca sezone. Benoit Pouliot iskoristio je potez koji je probao prije gotovo tri godine na vrataru Pittsburgha. Zvuči gotovo jednostavno – kreni lijevo i navedi vratara da ode za tobom, a zatim samo pusti desnu ruku da odradi posao i pospremi pak u mrežu. Pouliot je pucao u sedmom krugu, a trojica ispred njega s obje strane su bila uspješna. Calgary je poveo s dva gola u petnaest minuta prve, a samo 25 sekundi nakon drugog gola, prednost se topi pogotkom Dereka Stephana. U trećoj Flamesi ponovo preuzimaju vodstvo desetim golom sezone Seana Monahana, a Chris Kreider odvodi utakmicu u produžetak.

Los Angeles Kingsi prije jučerašnje utakmice u United Centru nisu dozvolili gol u prvoj trećini zadnjih osamnaest utakmica. I onda su naletjeli na Chicago koji je noć prije doživio težak poraz. Jonathan Toews odredio je tempo i poveo svoju momčad s dvije asistencije. Marian Hossa, Kris Versteeg i Patrick Sharp zabili su u prvoj trećini, dovoljno za konačnu pobjedu. Alec Martinez zabija za Kingse četiri minute prije kraja utakmice, taman da pokvari shutout Antti Raanti. Ben Scrivens suočio se sa četrdeset udaraca na gol. Na strani Los Angelesa svi se slažu da je utakmica izgubljena u prvoj trećini, a strana Chicaga je sretna jer:“Puno je značilo prvi zabiti. Znamo da su oni momčad koja odlično zna držati vodstvo i zatvoriti utakmicu“, rekao je Versteeg.

U igri lova na prednost bolji su se pokazali Ducksi koji su golom Dustina Pennera tri minute prije kraja pobijedili gostujući Edmonton 3:2. Trener Oilersa, Dallas Eakins nema zamjerke na svoju momčad, prenosi nhl.com:“Uvijek smo razočarani nakon poraza, ali ne mogu naći puno toga krivoga danas. Mislim da su moji dečki odlično odigrali. Takva je Liga, igra pogrešaka, ali mislim da naše nisu bile velike.“ Teemu Selanne upisao se u strijelce nakon rupe od 19 utakmica, izjednačivši je svoj stari negativan niz. Ryan Getzlaf nastavio je svoj niz skupljanja bodova, u šesnaestoj utakmici upisao je asistenciju na pobjednički gol. Anaheim tako ostaje jedina momčad Lige koja na domaćem ledu nema poraz u regularnom dijelu.

NHL
Washington Capitals – Philadelphia Flyers 5:4 kazneni udarci
Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 3:0
Montreal Canadiens – Florida Panthers 1:2
New York Rangers – Calgary Flames 4:3 kazneni udarci
Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 3:2
Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!