Zimski sportovi

Video: Oslabljeni Penguinsi svladali Maple Leafse, Senatorsi do pobjede u produžetku

Branimir Korać • utorak, 17.12.2013.
Video: Oslabljeni Penguinsi svladali Maple Leafse, Senatorsi do pobjede u produžetku

Četiri sinoćnje utakmice u NHL-u donijele su više uspjeha domaćinima nego gostima. Jedino su Jetsi uspjeli slaviti van svog leda dok su na domaćem ledu uspješni bili Penguinsi, Avsi i Senatorsi...

I bez Evgenija Malkina, Krisa Letanga, Paula Martina, Roba Scuderija i Brooksa Orpika Pittsburgh Penguinsi su uspjeli zaustavili Maple Leafse i upisati pobjedu. 3:1 su slavili Penguinsi koji su u teškom susretu uspjeli ubilježiti četvrtu uzastopnu pobjedu i deveto slavlje u posljednjih deset utakmica.

Već u 39. sekundi susreta Chris Conner je doveo Penguinse u vodstvo da bi Toronto uspio poravnati preko Morgana Reillyja s igračem više u drugoj trećini. Posljednja dionica ipak je pripala domaćinu koji prvo preko Sidneyja Crosbyja vraća prednost na svoju stranu da bi Brandon Sutter četiri sekunde prije kraja postavio konačnih 3:1.

“I dalje pronalazimo način za pobjedu i s novim dečkima koji su uskočili u pomoć.Kod pogotka sam stvarno imao puno prostora, Dupuis je sjajno dodao i uspio sam pronaći put do mreže. Čestitke svima na velikoj borbenosti“, rekao je nakon susreta Crosby.

Uz 30 obrana Robina Lehnera Ottawa je stigla do pobjede u produžetku protiv St. Louis Bluesa s 3:2. U vrlo izjednačenom susretu Blues je bio u igri do posljednjih sekundi iako je sredinom druge trećine ostao bez kapetana Davida Backesa nakon sudara s Colinom Greeningom.

Senatorsi su odlično otvorili utakmicu i već u četvrtoj minuti su poveli golom Jean-Gabriela Pageaua, međutim uporni Blues je uspio doći do preokreta golovima Chrisa Stewarta u završnici druge dionice. Odmah je uslijedio pritisak Ottawe koja u ranoj fazi treće trećine preko Bobbyja Ryana dolazi do poravnanja. Otišlo se u produžetak gdje Cody Ceci svojim prvim golom, donosi pobjedu Senatorsima.

“Osjećali smo se jako dobro u ovakvoj igri. Igrali smo protiv jako dobrog protivnika i to drugu večer zaredom i ova utakmica je za nas puno bolje protekla nego ona protiv Los Angelesa. Jako dobro smo reagirali posebno u klizanju, borbenosti i igri bez paka. Sada trebamo tako nastaviti, dobro se pripremiti za nastavak i to počinjemo već od sljedećeg treninga“, rekao je trener Ottawe Paul MacLean.

Kari Lehtonen je protiv Colorada bio kao na streljani. Čak 48 udaraca prema njegovom golu, uspio je obraniti njih 42, međutim to nije bilo dovoljno da spriječi visok poraz Starsa 6:2. Na drugoj strani je bio dobar Semjon Varlamov s 31 obranom i uz raspoložen napad Avalanche je stigao do slavlja.

Iako se najavljivao povratak Ryana Wilsona za ovu utakmicu, on je još i ovaj dvoboj preskočio, ali to Coloradu nije smetalo. S probuđenim Paulom Stastnyjem slavio je bez problema. Stastny je postigao dva pogotka dok su po jedan dodali Nathan McKinnon, Andre Benoit, Erik Johnson i Tyson Barrie, a strijelci za Starse bili su Kevin Connauton i Tyler Seguin.

“Nismo imali nikakve šanse. Zaskočili su nas vrlo rano i potpuno su nas nadigrali. Što god smo probavali, nije prolazilo“, priznao je napadač gostiju Jamie Benn.

Napadač Jetsa Anthony Peluso saznao je kaznu za „niski udarac“ na Alexa Goligoskija i pauzirat će tri utakmice. Suspenziju je počeo odrađivati u dvoboju protiv Columbusa, ali nije to previše smetalo njegovoj momčadi da dođe do gostujuće pobjede 3:2.

Jetse je do pobjede predvodio povratnik nakon ozljede Evander Kane koji je postigao onaj ključni pogodak za prednost 3:1. On je stigao neposredno nakon što je domaćin smanjio preko RJ-a Umbergera i tako nagovijestio povratak u utakmicu nakon što je Winnipeg poveo s 2:0 preko Marka Scheifelea i Bryana Littlea. Ubrzo nakon Kaneovog gola Fedor Tjutin je smanjio na 3:2, ali Blue Jacketsi nisu imali snage za potpuni povratak.

“Pokušao sam odigrati i nisam znao što očekivati. Igrali smo dobro s pakom, imali smo prednost, ali nije nešto zbog čega bismo sad trebali skakati od sreće. To je samo još jedna utakmica, a meni je drago da sam se uspješno vratio“, rekao je Kane.

NHL:
Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 3:1
Ottawa Senators – St. Louis Blues 3:2 (OT)
Colorado Avalanche – Dallas Stars 6:2
Columbus Blue Jackets – Winnipeg Jets 2:3

Foto: Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!