Košarka

Aco Petrović, Damjan Rudež i Tome Ružić Cedevitini protivnici u drugom krugu Eurokupa

Bernard Jurišić • četvrtak, 19.12.2013.
Aco Petrović, Damjan Rudež i Tome Ružić Cedevitini protivnici u drugom krugu Eurokupa
Foto: Kristijan Komarica

Cedevita je uspjela prezimiti u Europi, a danas je zagrebački klub saznao svoje nove protivnike u drugom krugu Eurokupa. Vitamini su smješteni u pravu "hrvatsku skupinu" u kojoj će tražiti put prema osmini finala...

Lietuvos Rytas s novim trenerom Aleksandrom Petrovićem, CAI Zaragoza s Damjanom Rudežom i Bešiktaš Tomislava Ružića bit će protivnici Cedevite u drugom krugu Eurokupa. Drugi krug kreće 7. siječnja u ritmu jedne utakmice tjedno u narednih mjesec i pol.

Nakon što je momčad Jasmina Repeše izborila plasman među 32 posljednje momčadi Eurokupa (među kojima je o osam posljednjeplasiranih iz četiri skupine Eurolige), ždrijebom je danas određeno osam skupina iz kojih će dvije prvoplasirane momčadi proći u osminu finala.

Što se ostalih naših tiče, Himki Marka Popovića i Krešimira Lončara smješten je u skupinu s Maccabijem iz Haife, CEZ Nymburkom i peoplasiranim iz skupine C Eurolige, a Bilbao Frana Pilepića, Damira Markote i Zorana Vrkića s Crvenom zvezdom, Nižni Novogorodom i Panioniosom.

Osim Cedevite i Lietuvos Rytasa, hrvatski trenerski dvoboj vodit će Velimir Perasović (Valencia) i Dario Gjergja (Telnet Oostende) u skupini O, dok će Union Olimpija s Jakovom Vladovićem i Paolom Marinellijem ukrstiti koplja s Hapeolom iz Jeruzalema, Banvitom i posljednjom momčadi skupine A Eurolige. ALBA Leona Radoševća smještena je u skupinu N sa Strasbourgom, Himikom i Radničkim iz Kragujevca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.12.2013. u 13:11
    U tom LRytasu trenere mjenjaju ko maramice. Bit će teško Aci da pomiri - slabašnu ekipu i velike ambicije gazde. Rusa navodno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.12.2013. u 01:26
    Super mi je ekipa kaj me sad minusira a kad je Aco zaseravao po... Pa valjda svim našim klubovima... Pljuvali po njemu. Svaka vam čast na dosljednosti :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.12.2013. u 19:53
    naravno da imaju.. Litvas je smiješna ekipa još s Acom smiješnija.. Besiktas nije ni sjena ekipe kakva je bila i ne zanima ih baš previše Eurocup
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.12.2013. u 17:45
    s ovakvom formom nemaju šanse proć ovu grupu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.12.2013. u 17:20
    Nitko iz te skupine nije nepobjediv. Dobra je to i prolazna skupina za Cedu. Ako još malo dignu igru mogu dalje. LRytas je najbolji izbor od svih Euroligaških ekipa. Puno su slabiji nego prošlih sezona. Najluđa je skupina O sa Valesijom, Uniksom i Euroligašem iz skupine C.
    Obrisan korisnik