Zimski sportovi

Video: Flyersi na krilima Girouxa, a Wingsi Datsyuka došli do pobjeda

Željka Jurkas • petak, 20.12.2013.
Video: Flyersi na krilima Girouxa, a Wingsi Datsyuka došli do pobjeda

Samo je Florida kao gostujuća momčad upisala pobjedu u jedanaest susreta odigranih u četvrtak navečer u NHL-u. Philly je napravio veliki preokret, Detroitu su trebali produžeci za prekidanje niza od 6 poraza, a Pensi su upisali šestu u nizu, ukupno 26. pobjedu...

Drew Stafford vratio se zabijanju golova u najboljem mogućem trenutku. Nakon 19 utakmica pauze, razbio je izjednačenje Bostona pred kraj zadnje trećine, a Tyler Myers je osamdeset sekundi kasnije dodao još jedan za konačnih 4:2. “Dugo sam ga čekao. Morao sam ostati strpljiv i znao sam da će kad-tad jedan ući. Uz sve prilike koje sam imao, lijepo je sudjelovati u pobjedi“, rekao je strijelac pobjedničkog gola, a prenio nhl.com. Brad Marchand bio je dvostruki strijelac za Bruinse ubilježivši svoj šesti i sedmi gol sezone. Buffalo je poveo shorthand golom Briana Flynna, a Marcus Foligno izjednačio je Marchandove golove krajem druge.

Tvrda utakmica u kojoj su obje momčadi mogle bolje završila je pobjedom Leafsa ispucavanjem kaznenih udaraca. Pomalo kontroverzno, prvi udarac Jamesa van Riemsdyka proglašen je golom, iako suci nisu signalizirali pogodak. Joffrey Lupul, kao treći izvođač Toronta prelazi Mikea Smitha i uzima dva boda za domaćine. “U zadnje vrijeme nismo zadovoljni svojom igrom. Zanimljivo kako ćemo se zbog ovakve teške, gotovo ružne pobjede osjećati puno bolje i pozitivnije sutra“, rekao je Lupul. Troy Bodie zabio je u prvoj za vodstvo Leafsa koje traje sve do pet minuta prije isteka vremena kada Martin Hanzal vodi utakmicu u produžetak.

Na krilima Claudea Girouxa Flyersi su napravili veliki preokret te unutar tri minute triput zatresli mrežu Curtisa McElhinneya za drugu pobjedu u nizu. Pobjednički gol, Girouxov drugi na utakmici bio je ujedno i njegov 100. NHL gol. Majstorski potez kapetana i spektakularni backhand udarac u padu unutar lijevog kruga otišao je iznad McElhinneyove rukavice, a ispod prečke s 1:38 minutu do kraja. Vratar Phillyja, Steve Mason prvi puta se suočio sa svojom bivšom momčadi i upisao 25 obrana na 29 udaraca. “Na početku sezone nas je toliko puta izvlačio. Bio je jako sretan nakon utakmice jer smo se vratili i osigurali mu pobjedu. Dobro je kad ponekad ima našu pomoć“, rekao je kapetan o svom vrataru. Columbus je do sredine zadnje trećine imao utakmicu pod kontrolom. Najprije s prednošću od 3:0, a kasnije 4:2, izgledalo je da otići s glatkom pobjedom. Malo je reći da trener Blue Jacketsa, Todd Richards nije bio zadovoljan:“Trebali bi biti ljuti i uzrujani nakon ovoga. Bar se nadam da jesmo.“

Minnesota Wild je početkom treće smanjila razliku na dva gola i imala priliku u potpunosti se vratiti u utakmicu kada su dosuđena isključenja za Olli Maatu i Craiga Adamsa. No, treći najbolji penalty kill Lige odbija napade dovoljno dugo da Maata izleti s klupe za kažnjenike i zaleti se sam prema golu Niklasa Backstroma. Braniču Jonasu Brodinu ne ostaje puno opcija te ga nedozvoljeno pokušava zaustaviti. Maata je drugi branič u povijesti Penguinsa koji zabija kazneni udarac i postavlja konačnih 5:2 za šestu pobjedu u nizu. Prva linija domaćina opet se iskazala i upisala dva gola, a Chris Kunitz iz utakmice u utakmicu sve više opravdava poziv u reprezentaciju Kanade. “S Kunitzom uvijek znaš da će biti oko mreže. Vidio sam malo slobodnog prostora, on je došao dovoljno brzo i to je to. Kad je tamo znaš da će zabiti puno golova. Drago mi je da smo uspjeli kapitalizirati“, rekao je kapetan Sidney Crosby koji je s dvije asistencije produžio svoj niz bodova na devet utakmica. Jaka druga trećina Pensa u kojoj su stekli prednost od četiri gola odlučila je pobjednika. Matt Cooke prvi puta se vratio na led svoje bivše momčadi. James Neal se vratio u momčad nakon odslužene kazne, ali Pittsburgh nikako da dođe na zelenu granu s ozljedama, iz sastava je za narednih šest tjedana ispao Jason Megna.

Florida Panthersi su jedina gostujuća momčad kojoj je uspjelo uzeti bodove. Njihova peta pobjeda u nizu, a sedma iz zadnjih osam utakmica stigla je kasno u trećoj kada Tom Gilbert na powerplayu razbija izjednačenje od dva gola po momčadi. Niti minutu iza njega Tomas Kopecky shorthand golom potvrđuje pobjedu minutu i pol prije kraja. Unatoč ranom vodstvu gostiju, Ottawa zabija dva gola u prvoj i drži prednost do samoga kraja druge. “Nismo napravili dovoljno za pobjedu. Ostali smo prepasivni i izgubili, rekao je strijelac drugog pogotka za domaćine, Jason Spezza. Iz momčadi Senatorsa, nakon udarca u ogradu otišao je u prvoj Mika Zibanejad.

Daniel Alfredsson spriječio je još jedno, toliko mrsko ove sezone, ispucavanje kaznenih udaraca u Joe Louis Areni i donio Detroitu pobjedu u produžetku. Pavel Datsyuk, koji je asistirao na oba regularna pogotka Red Wingsa, izborio je isključenje T.J. Brodia na samom kraju zadnje trećine i asistirao Alfredssonu za pobjednički gol. “Ovo je velika stvar za nas. Igramo dobar hokej, držimo se u utakmicama i onda par glupih pogrešaka dopusti šanse drugim momčadima. I večeras se to dogodilo, ali radili smo svih 60 minuta i naravno, Pavelova akcija na samome kraju, bila je ogromna za nas“, sažeo je Alfredsson koji je upisao svoju 700. asistenciju , a prenosi nhl.com. Calgary se dvaput vraćao u utakmicu, golovima Mikaela Backlunda i Marka Giordana.

Andres Lindback branio je prvi puta protiv svoje bivše momčadi i upisao 28 obrana, a njegova momčad se pobrinula da to bude dovoljno za pobjedu. Od početka se Tampa postavila dominantno, a na prvi odmor se odlazi s prednosti od dva gola. Nashville se dvaput u drugoj vraća na gol razlike, ali Richard Panik zabija Tampin četvrti gol. Domaćini posve kontroliraju pak i utakmicu u trećoj, i ne dopuštaju povratak Predatorsa. Trener Boltsa, Jon Cooper, zadovoljan je bio kompletnom momčadi:“Nismo stali, igrali smo i pobijedili kako smo i htjeli.“

Alexander Steen drži se u utrci za vrh strijelaca NHL-a. S dva gola Habsima potvrdio je svoje drugo mjesto s ukupno 24 gola, a ranije toga dana Bluesi su potvrdili produžetak suradnje na još tri godina za 17.4 milijuna dolara. “Bio je ovo dobar dan. Izašli smo s puno zaleta. Znali smo da su oni dosta fizička ekipa s puno brzine, ali u utakmici smo mi preuzeli inicijativu i diktirali“, rekao je prvi strijelac St. Louisa. Domaćini u niti jednom trenu nisu dovodili svoju pobjedu u pitanje. Tri gola u prvoj i još dva u zadnjoj stavili su četvoricu Bluesa na listu strijelaca, a jedini gol za Montreal postigao je Brendan Gallagher u drugoj.

Dva gola unutar petnaest sekundi pete minute utakmice bila su dovoljna momčadi Starsa za pobjedu u American Airlines Centru. “Ovo je jako dobra pobjeda za nas. Odličan početak, rekao je trener Dallasa Lindy Ruff, prenosi The Hockey News. Vancouver nedugo nakon toga vraća utakmicu na gol razlike, ali više od toga ne uspijevaju. Eric Cole u drugoj i Valerij Nichushkin rano početkom treće šalju Roberta Luonga na klupu. S druge strane leda, Kari Lehtonen imao je par odličnih obrana, a ključna, koja je odnijela prevagu na stranu domaćina došla je rano u drugoj obranom na Janniku Hansenu.

Shorthand gol Maxima Talbota tri minute nakon izjednačujućeg pogotka donio je pobjedu Avalancheu koji je u zadnjem susretu s Oilersima poražen 8:2. “Ovo je važna pobjeda za nas. Nitko ne voli čuti termine kao što su „ključno“ ili „moramo pobijediti“, ali bilo nam je važno upisati ova dva boda“, rekao je trener Colorada Patrick Roy. Edmonton je poveo golom Taylora Halla koji je na kraju prve trećine isključen iz utakmice, samo dvije minute nakon što je isključen Sam Ganger zbog udarca Paula Stastnya. Dinamična druga trećina u kojoj domaćini izjednačuju najprije preko Tysona Barria, a kasnije Ryana O'Reillya završava Talbtovim golom, a u praznu mrežu pak sprema Matt Duchene dvije sekunde prije isteka vremena.

Rivali pacifičke divizije susreli su se u Staples Centru, a Martin Jones nastavlja briljirati impresivnim startom koji upotpunjuje prvom asistencijom. Obranio je 31 udarac na gol, a novi shutout mu je pokvario Patrick Marleau u svom 1200. NHL nastupu dvije minute prije kraja utakmice. “Zabavno je, ali ponavljam po stoti put: Ovo je samo početak. Samo se želim pobrinuti da pobijedimo još ove dvije doma i da nastavimo raditi kao do sada“, rekao je Jones. Kasno u prvoj, Dustin Brown je zaradio isključenje zbog udarca koljena o koljeno na Tomasu Hertlu. Hertl je otišao u svlačionicu i nije se vratio, više će se znati nakon pretraga, prenosi nhl.com. Nakon penalty killa koji se prenio u drugu, Kingsi zabijaju dva gola unutar šest minuta. U trećoj dodaju još dva za osmu pobjedu u zadnjih deset utakmica.

NHL
Buffalo Sabres – Boston Bruins 4:2
Toronto Maple Leafs – Phoenix Coyotes 2:1 kazneni udarci
Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets 5:4
Pittsburgh Penguins – Minnesota Wild 5:2
Ottawa Senators – Florida Panthers 2:4
Detroit Red Wings – Calgary Flames 3:2 produžetak
Tampa Bay Lightning – Nashville Predators 4:2
St. Louis Blues – Montreal Canadiens 5:1
Dallas Stars – Vancouver Canucks 4:1
Colorado Avalanche – Edmonton Oilers 4:2
Los Angeles Kings – San Jose Sharks 4:1

Foto, Wikipedia, Beanhugger

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng20.12.2013. u 14:37
    Eh Detroit crni detroit koliko su me već puta ove sezone zafrknuli,neam im ravnih u nerijesenim rezultatima.
    vlacng